About

Heath Ledger Smoking - Drawing

Iedereen maakt een reize mee met film. sebkijk! is er om deze Reize door Filmland vast te leggen en te delen met de wereld. 

Reize door het Filmland. Dat is de beste manier om mijn leven te beschrijven. Voor mij staat het voor een reis door het leven met behulp van film. De invloed die film op mijn leven heeft is enorm. Mijn eerste aanraking met het medium kwam in de vorm van de Disney film Dinosaur, die uitkwam in het jaar 2000. Ik was toen 4 jaar oud.

Ik was direct onder de indruk van de magie die geproduceerd kon worden op het grote scherm. Disney ging mee op mijn Reize door het Filmland. Ik ben opgegroeid met de Disney Renaissance Klassiekers, zoals Aladdin, The Lion King, Hercules en Tarzan. Mijn liefde voor een specifiek genre van film ontstond. Mijn liefde voor animatie-films bleef groeien met films zoals Shrek 2, Wall-E, Ratatouille, de Toy Story Trilogy, Up, de Ice Age films en Cloudy with a chance of meatballs.

Natuurlijk zijn er films die meer invloed op mij hebben gehad dan andere. Deze blog zou er nu niet zijn als sebkijk! niet had gekeken naar de films Cloudy with a Chance of Meatballs, The Lion King en Ice Age 2: The Meltdown. Cloudy liet me geloven dat ik mijn dromen kon volgen. The Lion King zorgde ervoor dat ik verliefd werd op animatie-films. Door Ice Age 2: The Meltdown wilde ik een verhalenverteller worden. Als een kind wilde ik altijd een animator worden. Dit zou snel veranderen toen ik contact kwam met andere genres van film.

Tijdens mijn jeugd kwam ik in aanraking met de Jurassic Park Trilogy en de Star Wars films. Dit was ook mijn eerste contact met andere genres van film. Ik was direct verkocht. Ik vervolgde mijn Reize door het Filmland met films, zoals de Back to the Future Trilogy, de Gremlins films, One Flew over the Cuckoo's Nest, The Karate Kid, Jaws, de Planet of the Apes films en 2001: A Space Odyssey. Ik was verslaafd. Ik zou en moest een filmmaker worden.

Ik begon meerdere film cursussen te volgen, waarin ik leerde over de geschiedenis en het maakproces van films. Dit zorgde ervoor dat ik mijn eigen ''Film Bullet Journal'' wilde gaan bijhouden. Daarnaast groeide mijn respect voor het medium erdoor.

Reize door het Filmland. Het blijft de beste manier om mijn leven te beschrijven. Dit komt doordat mijn liefde voor film, net zoals het normale leven, zich elke dag verder ontwikkeld. Ik blijf mijzelf ontwikkelen, net zoals mijn Reize door het Filmland.