De KunstenAmateur – Beeldende Kunst – sebkijk!

Vragen jullie je ook soms af of de kunst die je maakt professioneel beschouwd kan worden? Ik vraag me dit bijna dagelijks af. Naast analytisch kijken naar films en kunstwerken, vind ik het namelijk zelf ook erg leuk om film(-scripts) en kunstwerken te maken. Dit doe ik al jaren, maar maakt mij dat professioneel? Ik denk van niet. Ik zie mijzelf meer als een KunstenAmateur. Ik weet dat er een term is voor dit, namelijk ´´amateurkunstenaar´´, alleen vind ik mijn versie wat leuker klinken. Een KunstenAmateur is iemand die dol is op het maken van kunst en dit al een tijd doet, alleen nog niet op een professioneel gebied. Dit is iets wat ik wil gaan aanpakken.

Maar hoe wil ik dit gaan aanpakken? Ik wil mijn kunst die ik de afgelopen jaren heb gemaakt en de kunst die ik tegenwoordig maak, delen met het internet. Denk aan schilderijen, schetsen, scenario´s, verhalen, tekeningen & filmpjes. Het lijkt me erg leuk om een of twee keer per week een artikel te delen met kunst van vroeger en nu; dat gemaakt is door mijzelf, of wellicht een andere KunstenAmateur. Het zal dan elke keer een ander gebied van kunst betreffen, waarbij de eerste keer beginnen met Beeldende Kunst gemaakt door mezelf. Ik heb (momenteel) als kunstenaarsnaam gekozen voor sebkijk!/skhouwie. Ik gebruik beide en wissel ze ook vaak af. Anyway, door naar de gekozen Beeldende Kunstwerken van dit eerste artikel. De eerste zullen alleen recente schilderijen van mij voorkomen. De volgende keer zal het of tekeningen/schetsen of (onafgemaakte) scenario´s worden. Lijkt het je leuk om mee te doen aan deze reeks artikelen, stuur een reactie naar mij via de contact-pagina.

´´SIDE A.´´ (2019)

´´SIDE A.´´/Abstract-Expressionistic Painting & Action-Painting./Mix of Van Bleijswijck Colors./2019.

´´Falls´´ (2018)

´´Falls´´/Abstract-Expressionistic Painting & Action-Painting./Mix of Van Bleijswijck Colors./2018.

´´treesatthelake´´ (2018)

´´treesatthelake´´/Abstract-Expressionistic Painting & Action-Painting./Mix of Van Bleijswijck Colors./2018.

´´ILLUMINATED´´ (2019)

´´ILLUMINATED´´/Abstract-Expressionistic Painting & Action-Painting/Mix of Van Bleijswijck Colors./2019.

Written by
Sebastiaan Khouw is eigenaar en oprichter van sebkijk! - Reize door het Filmland. Iedereen gaat op een reize met film. sebkijk! is ontstaan om deze inspirerende, maar ook zeer persoonlijke, Reize door het Filmland vast te leggen.

Deel je Mening

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.