28 Days Later krijgt een nieuw vervolg getiteld 28 Years Later

Alex Garland en Danny Boyle werkten als scenarioschrijver en regisseur samen aan de horrorfilm 28 Days Later (2002). De filmmakers hebben al jaren gesprekken gevoerd om een derde film te maken in deze apocalyptische zombie filmfranchise. Volgens The Hollywood Reporter gaan Garland en Boyle nu eindelijk samenwerken om deze derde zombiefilm tot leven te brengen. Deze derde film zal de titel 28 Years Later krijgen.

28 Years Later zal zich vermoedelijk in dezelfde apocalyptische filmwereld afspelen. In deze filmwereld bevindt zich een vreemd virus dat verantwoordelijk is voor het veranderen van mensen in agressieve zombieachtige wezens. Dit zijn niet het soort zombies uit The Walking Dead. De zombies uit deze filmfranchise kunnen namelijk snel rennen, wat voor grotere gevaren en risico’s zorgt.

De eerste film uit deze franchise heet 28 Days Later. De cast van deze film bestaat uit (o.a.) Cillian Murphy, Naomie Harris, Brendan Gleeson, Christopher Eccleston en Megan Burns. 28 Days Later is geregisseerd door Boyle. Garland schreef het scenario van de film. Voor 28 Years Later gaan Boyle en Garland opnieuw de samenwerking aan. Boyle zal de film regisseren, terwijl Garland het scenario zal schrijven.

28 Days Later krijgt een nieuw vervolg getiteld 28 Years Later
Bron: Fanart.tv, DNA Films, British Film Council en Twentieth Century Fox.

28 Days Later kreeg in 2007 ook een vervolg genaamd 28 Weeks Later. Garland en Boyle waren alleen uitvoerend producenten van dit vervolg. 28 Weeks later werd geregisseerd door Juan Carlos Fresnadillo. Het filmverhaal van 28 Weeks Later pikte het verhaal van de eerste film op en onderzocht hoe dit vreemde virus zich uiteindelijk buiten de grenzen van Groot-Brittannië verspreidde. Er zijn nog maar weinig details bekend over 28 Years Later.

Zo is er nog geen startdatum voor productie. De cast is nog niet bekendgemaakt, maar er wordt verwacht dat hoofdrolspeler Cillian Murphy zal terugkeren voor 28 Years Later. Ook is er nog niet bekend welke distributeur de film zal uitgeven. Het enige wat bekend is dat Garland en Boyle weer zullen samenwerken aan deze derde zombiefilm uit de franchise. Daarnaast hoopt het duo een nieuwe trilogie van zombiefilms te starten die naar schatting zo’n 75 miljoen dollar zal kosten om te produceren.

Bekijk hierboven de officiële trailer van 28 Days Later (2002).

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.