A Clockwork Orange Winactie | Gesloten

Het is weer tijd voor een winactie, want vanaf vandaag kunnen jullie meedoen met de A Clockwork Orange Winactie. Met deze winactie mag ik een 4K Ultra HD Blu-ray van de film A Clockwork Orange weggeven. Warner Home Video en Day One MPM brachten op 22 september 2021 A Clockwork Orange uit op 4K Ultra HD Blu-ray. Mijn dank aan beide voor het verschaffen van een winactie exemplaar. Het hoesje bevat beide een 4K Ultra HD Blu-ray en normale Blu-ray disc. Lees nu snel verder om erachter te komen waar de film over gaat, en hoe je mee kan doen aan deze winactie!

Over A Clockwork Orange (1971)

A Clockwork Orange is een misdaadfilm dat zich afspeelt in een dystopie. Een dystopie is een (denkbeeldige) samenleving bestaande uit verschrikkelijke kenmerken waarin de mensheid beslist niet zou willen leven. De film is geadapteerd, geregisseerd, en geproduceerd door Stanley Kubrick. Het verhaal van de film is gebaseerd op Anthony Burgess’s gelijknamige roman uit 1962. De film maakt gebruik van verontrustende en gewelddadige beelden om commentaar te leveren op de psychiatrische hulp, jeugdcriminaliteit, en andere sociaal-politieke onderwerpen.

De cast van de film bestaat uit Malcolm McDowellMichael TarnJames MarcusWarren ClarkeAnthony SharpPatrick MageeAdrienne Corri, en Miriam Karlin. De film gaat over de jongvolwassen jeugdcrimineel Alex. Het verhaal van de film laat zien hoe hij gewelddadige acties ondergaat met zijn vrienden. Dit verandert wanneer hij wordt opgepakt voor het plegen van een moord. Na enkele jaren in de gevangenis vast te hebben gezeten, krijgt hij de mogelijkheid snel te rehabiliteren via een nieuwe experimentele psychologische techniek.

Toen A Clockwork Orange uitkwam ontving de film gepolariseerde beoordelingen van critici. De film werd controversieel ontvangen door hoe grafisch de film het geweld op beeld had gezet. Niet lang daarna werd de film uit de Britse bioscopen gehaald. Dit gebeurde op verzoek van Kubrick, en als gevolg van de gewelddadige acties die nagedaan werden uit de film. A Clockwork Orange werd daarnaast verboden in enkele landen.

In de jaren daarna kreeg de film een revaluatie, en ontving de film de status van een cultklassieker. In 2020 werd de film geselecteerd voor behoud in het nationaal filmregister van de Verenigde Staten. Dit kwam in opdracht van het congresbibliotheek van de Verenigde Staten. Ze benoemde A Clockwork Orange cultureel, historisch, en esthetisch belangrijk. Benieuwd naar mijn film recensie van A Clockwork Orange? Klik dan hier om mijn film recensie te lezen.

A Clockwork Orange Winactie
Bron: Warner Home Video, Day One MPM, Warner Bros. NL, Warner Bros., Polaris Productions, Hawk Films, Hawk Films Limited, en Warner Bros. A Kinney Company.

Informatie en Voorwaarden A Clockwork Orange Winactie

  1. Het is uiteraard toegestaan om een mail te sturen met vragen of opmerkingen. Elke deelnemer kan altijd een mail sturen naar het volgende mailadres: sebastiaan.khouw@hotmail.com.
  2. De winnaars van deze giveaway zullen via een mail op de hoogte gesteld worden van hun winst.
  3. Als winnaar krijg je de prijs uiteraard gratis opgestuurd via de post.
  4. Bij deze giveaway kan er per persoon slechts 1 keer worden deelgenomen.
  5. Om deel te nemen aan deze prijsvraag moet je bepaalde gegevens achterlaten; zoals bijvoorbeeld je (volledige) naam en een mailadres. De gegevens zullen alleen gebruikt worden om de prijs naar je toe te sturen. Na afloop worden deze gegevens weer verwijderd. Bij uitzondering zullen je gegevens gedeeld worden met de sponsor, zodat de prijs rechtstreeks naar je opgestuurd kan worden.
  6. Om mee te doen aan deze prijsvraag dien je woonachtig te zijn in Nederland of België.
  7. De correcte adresgegevens moeten ingevuld worden, want anders kan de prijs ook niet verstuurd worden.
  8. Je hoeft NIET 18 jaar of ouder te zijn om mee te doen, maar onder de 16 jaar moet je toestemming van je ouders hebben om mee te doen. Win je de prijsvraag en ben je jonger dan 16 jaar, dan kun je ook je mailadres van je ouders doorsturen, zodat we eventueel contact met hen kunnen opnemen over het verzenden van de prijs.

Hoe kan ik meedoen aan de A Clockwork Orange Winactie

Je kunt je aanmelden voor de A Clockwork Orange Winactie tot 13 februari 2022 00:01. Ik zal dan spoedig contact opnemen met de winnaar. Je kunt je aanmelden voor deze winactie door het formulier hieronder in te vullen.

[contact-form-7 id=”25025″ title=”A Clockwork Orange Winactie | 4K Ultra HD Blu-ray”]

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.