sebkijk!

De Gids voor Filmisch Reizen

Sebkijk | Over Ons

OVER SEBKIJK!

Er bestaan tegenwoordig zoveel websites die schrijven over films, games, series en andere media. Iedere website schrijft op een andere manier erover. Zo ook sebkijk!. Op sebkijk! wordt namelijk geschreven vanuit een intense passie en geloof dat (film-) beelden het leven beter kunnen maken. De oprichter van sebkijk!, genaamd Sebastiaan, gelooft ook oprecht dat deze beelden je op een reis door het leven kunnen meenemen. Een zogeheten ”Reize door het Filmland”, zoals hij dat vroeger beschreef.

sebkijk-4-e1555159653839 [klein]

- DE MISSIE VAN DE GIDS VOOR FILMISCH REIZEN -

sebkijk! en zijn team proberen hun unieke kijk op het leven als een Gids voor Filmisch Reizen te gebruiken. De Gids voor Filmisch Reizen staat in de basis voor het idee dat (filmische) beelden meer dan alleen plaatjes zijn. Ze kunnen je helpen om mee te gaan op een reis door het leven. Hiervoor probeert sebkijk! een Gids te maken in de vorm van een, steeds vernieuwende, website.

De missie van sebkijk! en zijn team is redelijk simpel. Een zo goed mogelijke Gids voor Filmisch Reizen leveren. Het plezier van Filmisch Reizen met beelden over te brengen op anderen. De avonturen die deze schrijvers door Filmisch Reizen meemaken, willen ze natuurlijk maar al te graag delen. De missie is dus plezier en informatie leveren aan degene die meer willen met filmische beelden. Dit wordt op een persoonlijke manier gebracht, dankzij de unieke kijk die deze schrijvers hebben op het leven.

- HET ONTSTAAN VAN SEBKIJK! -

Op 4 oktober 2017 maakte Sebastiaan zijn website; sebkijk.nl. Alleen daarvoor was hij al bezig met schrijven voor andere websites. Zo heeft hij als film-redacteur voor Showbizznetwork geschreven, maar ook als filmrecensent voor NWTV en De Filmrecensent. Maar na een tijd merkte Sebastiaan dat hij niet meer plezier er uit kon halen op de manier dat hij hoopte. Dus na maanden piekeren over de volgende stap besloot hij in de maand oktober van het jaar 2017 een ´´leap of faith´´ te nemen. Hij maakte sebkijk! en vroeg een dag later direct aan om zijn abonnement op te zeggen. Maar snel daarna vroeg hij toch weer of het mogelijk was om zijn domeinnaam een website te kunnen behouden. Dat was geen probleem.

Het duurde echter tien hele dagen voordat hij een artikel plaatste. Sebastiaan nam eindelijk op 14 oktober 2017 de tijd om WordPress aan te leren. Hij besloot een 3 uur durende tutorial op Youtube te volgen. En na 3 was zijn website klaar met een mooi design een eerste artikel, namelijk zijn Pirates of the Caribbean: Salzar´s Revenge Film Recensie. Niet lang daarna volgde nog meerdere recensies, onder andere van Beauty and the Beast (2017) en mother!.

Sebastiaan zou pas echter in januari 2018 het schrijven weer oppakken. En toen kreeg sebkijk! opeens wel heel veel nieuwe lezers erbij. Sebastiaan kon vanaf dat moment samenwerkingen aangaan met onder andere Dutch FilmWorks en Cinéart Nederland. Per maand werden het aantal samenwerkingen steeds groter en nu hebben de schrijvers van sebkijk! zoveel samenwerkingen dat er meerdere malen per week een (samenwerkins-)artikel geplaatst wordt.