– OVER SEBKIJK! –

Er bestaan tegenwoordig zoveel websites die schrijven over films, games, series en andere media. Iedere website schrijft op een andere manier erover. Zo ook sebkijk!. Op sebkijk! wordt namelijk geschreven vanuit een intense passie en geloof dat (film-) beelden het leven beter kunnen maken. De oprichter van sebkijk!, genaamd Sebastiaan, gelooft ook oprecht dat deze beelden je op een reis door het leven kunnen meenemen. Een zogeheten ”Reize door het Filmland”, zoals hij dat vroeger beschreef.

– DE MISSIE VAN DE GIDS VOOR FILMISCH REIZEN –

sebkijk! en zijn team proberen hun unieke kijk op het leven als een Gids voor Filmisch Reizen te gebruiken. De Gids voor Filmisch Reizen staat in de basis voor het idee dat (filmische) beelden meer dan alleen plaatjes zijn. Ze kunnen je helpen om mee te gaan op een reis door het leven. Hiervoor probeert sebkijk! een Gids te maken in de vorm van een, steeds vernieuwende, website.

De missie van sebkijk! en zijn team is redelijk simpel. Een zo goed mogelijke Gids voor Filmisch Reizen leveren. Het plezier van Filmisch Reizen met beelden over te brengen op anderen. De avonturen die deze schrijvers door Filmisch Reizen meemaken, willen ze natuurlijk maar al te graag delen. De missie is dus plezier en informatie leveren aan degene die meer willen met filmische beelden. Dit wordt op een persoonlijke manier gebracht, dankzij de unieke kijk die deze schrijvers hebben op het leven.

– HET BEGON ALLEMAAL MET EEN ´´REIZE DOOR HET FILMLAND´´  –

Sommige van jullie zullen denken dat de ´´Reize door het Filmland´´ van oprichter Sebastiaan, begon met de oprichting van sebkijk.nl, maar dat klopt niet helemaal. Zijn ´´Reize door het Filmland´´ begon namelijk al in zijn jeugd. Toen begon hij al te reizen met film. De eerste film die Sebastiaan zag in de bioscoop zag was de Disney-film Dinosaur uit het jaar 2000. Sebastiaan was toen 4 jaar oud. Hij kan zich nog goed herinneren wat voor een indruk die film op hem maakte. De scènes dat de dino´s water vinden in een woestijn, wat resulteert in een heel gevecht om wie het meeste water kan drinken, maakte zo´n indruk op hem dat deze beelden nog steeds in zijn hoofd zijn opgeslagen. Voor sommige moet dit overkomen als bijzonder. Maar voor Sebastiaan voelt dit aan als de normaalste zaak van de wereld. Want hij gelooft oprecht dat filmische beelden meer zijn dan alleen plaatjes die achter elkaar zijn gemonteerd.

In zijn jeugd bleef hij mee-reizen met de Disney-klassiekers, zoals The Lion King, Aladdin, Tarzan & Hercules. Er ontstond voor het eerst een liefde voor een specifiek medium. Namelijk animatie. Zijn liefde voor de animatie-films bleef groeien met films zoals Shrek 2, Wall-E, Ratatouille, de Toy Story Trilogie, Up, de Ice Age-films en Cloudy with a Chance of Meatballs.

Sommige van deze films hadden zo´n grote invloed Sebastiaan dat er geconstateerd kan worden dat sebkijk! niet zou bestaan zonder deze filmische beelden. Zo liet bijvoorbeeld Cloudy with a Chance of Meatballs hem geloven dat hij zijn dromen kon volgen. Als hij twijfelt over zijn dromen, denkt hij vaak nog terug aan die film. Later op zijn jeugd kwam hij ook nog in contact met speel-films, in de vorm van de Jurassic Park-Trilogie en de eerste zes Star Wars-films. Deze films lieten hem kennis maken met het idee dat een film vervolgen, of zelfs prequels, kan hebben. Er kunnen nog veel andere films opgenoemd worden die invloed op Sebastiaan hebben gehad; zoals Planet of the Apes (1968), 2001: A Space Odyssey en Back to the Future, maar dan zijn wie hier over 20.000 woorden nog steeds.

Logo - sebkijk!

– HET ONTSTAAN VAN SEBKIJK! –

Op 4 oktober 2017 maakte Sebastiaan zijn website; sebkijk.nl. Alleen daarvoor was hij al bezig met schrijven voor andere websites. Zo heeft hij als film-redacteur voor Showbizznetwork geschreven, maar ook als filmrecensent voor NWTV en De Filmrecensent. Maar na een tijd merkte Sebastiaan dat hij niet meer plezier er uit kon halen op de manier dat hij hoopte. Dus na maanden piekeren over de volgende stap besloot hij in de maand oktober van het jaar 2017 een ´´leap of faith´´ te nemen. Hij maakte sebkijk! en vroeg een dag later direct aan om zijn abonnement op te zeggen. Maar snel daarna vroeg hij toch weer of het mogelijk was om zijn domeinnaam een website te kunnen behouden. Dat was geen probleem.

Het duurde echter tien hele dagen voordat hij een artikel plaatste. Sebastiaan nam eindelijk op 14 oktober 2017 de tijd om WordPress aan te leren. Hij besloot een 3 uur durende tutorial op Youtube te volgen. En na 3 was zijn website klaar met een mooi design een eerste artikel, namelijk zijn Pirates of the Caribbean: Salzar´s Revenge Film Recensie. Niet lang daarna volgde nog meerdere recensies, onder andere van Beauty and the Beast (2017) en mother!.

Sebastiaan zou pas echter in januari 2018 het schrijven weer oppakken. En toen kreeg sebkijk! opeens wel heel veel nieuwe lezers erbij. Sebastiaan kon vanaf dat moment samenwerkingen aangaan met onder andere Dutch FilmWorks en Cinéart Nederland. Per maand werden het aantal samenwerkingen steeds groter en nu hebben de schrijvers van sebkijk! zoveel samenwerkingen dat er meerdere malen per week een (samenwerkins-)artikel geplaatst wordt. Meer weten over deze samenwerkingen? Klik dan hier!

– HET TEAM VAN SEBKIJK! –

TeamFoto - Sebastiaan

Sebastiaan heeft de functie van Hoofdredacteur op sebkijk!. Daarnaast is hij ook nog de oprichter en eigenaar van deze website. Hij is een echte filmfanaat op alle fronten. Van de stille films tot de nieuwste superheldenfilms. Het trekt hem allemaal aan.

Aantal Artikelen: 100.

TeamFoto - Alexander

Alexander heeft de functie van all-round redacteur op sebkijk!. Als een trouwe allround popcultuur fanaat schrijft hij, zowel in het Nederlands als in het Engels, over uiteenlopende onderwerpen. Van de nieuwste Marvel-films tot de oude Legend of Zelda-games.

Aantal Artikelen: 3.

TeamFoto - Rutger

Rutger heeft de functie van all-round redacteur op sebkijk!. Gespecialiseerd in games en met een passie voor film, kijkt hij met een kritisch oog naar de nieuwste releases. Pas echter op dat hij je niet de oren van het hoofd praat over John Wick en Deadpool

Aantal Artikelen: 3.

– DE MEDIA VERSCHIJNINGEN VAN SEBKIJK! –

 

Bumblebee – Nederlandse Première / 17-12-2018

Op 17 december 2018 was Sebastiaan aanwezig bij de Nederlandse filmpremière van Bumblebee.

Imagine Film Festival / 11-04-2018 t/m 21-04-2018

Sebastiaan was als pers aanwezig op de 2018 editie van het Imagine Film Festival. Voor het festival schreef hij onder andere een recensie over de films Mayhem en Salyut-7.

Movies that Matter Festival / 23-03-2018 t/m 31-03-2018

Sebastiaan was als pers aanwezig op de 2018 editie van het Movies that Matter Festival. Voor het festival schreef hij onder andere een recensie over de film Foxtrot.

Amsterdam Lift-Off Film Festival 2017 / 05-10-2017

Als reviewer van de Amsterdam Lift-Off Film Festival 2017, keek Sebastiaan meerdere korte films. Hierbij werd ook een score per film gegeven. 

Hogeschool van Amsterdam (HvA) / 22-09-2017

Studieopdracht (MIC) – Gefilmd tafelgesprek met als onderwerp; de Gouden Kalveren nominaties van het Nederlands Film Festival 2017. Sebastiaan praat over waarom hij denkt dat Brimstone de prijs voor beste film zal winnen.

De Filmrecensent / 11-09-2017 tot 30-12-2017

Als filmrecensent bij De Filmrecensent, schreef Sebastiaan over de nieuwste bioscoopfilms en de echte klassiekers. 

NWTV / 27-04-2017 tot 02-06-2017

Als filmredacteur schreef Sebastiaan over de nieuwste bioscoopfilms en het laatste film nieuws. 

Showbizznetwork / 16-02-2017 tot 27-04-2017

Als filmredacteur schreef Sebastiaan over het laatste film nieuws. 

– DE 2019 FILM JOURNAL VAN SEBASTIAAN –

Sebastiaan is een lijstjes-maker en dol op films. Wat resulteert in een lijst van films die hij heeft gekeken. Deze lijst vind je hieronder. Sebastiaan begon in maart 2017 met zijn eerste echte Film Journal. Nu zijn we al weer 2 jaar verder en is hij dit jaar opnieuw op 1 januari 2019 begonnen met het bijhouden van alle films die hij kijkt.