Acteur Nicholas Hoult speelde bijna een grote rol in deze drie blockbuster films

Acteur Nicholas Hoult heeft bekendgemaakt dat hij drie grote rollen op een rij heeft gemist in The Batman, Top Gun: Maverick, en Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One. De acteur begon zijn acteercarrière door te spelen in films als Skins en Attack of the Titans. De acteur werd pas echt beroemd door zijn rol als Nux in Mad Max: Fury Road en zijn rol als de jonge Beast in de X-Men filmreeks. Tegenwoordig is hij vooral bekend voor zijn rol in de serie The Great. Laatst speelde hij ook een belangrijke rol in de goed ontvangen film The Menu.

Daarnaast speelt hij nu de hoofdrol in de horror en komediefilm Renfield, waarbij zijn tegenspeler Nicolas Cage niemand anders dan Dracula speelt. Toch was Hoult bijna te zien in drie grote blockbuster films. In een recent interview met Variety, maakte de acteur bekend dat hij bijna een belangrijke rol speelde in The Batman, Top Gun: Maverick en de opkomende actiefilm Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One. Hoult zou oorspronkelijk de schurk spelen in de langverwachte zevende Mission: Impossible film, maar hij kon de rol niet op zich nemen, omdat hij al verbonden zat aan het opnameschema van The Great.

De opnames van The Great zouden in conflict zijn gekomen met de opnames van Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One. Daarvoor had hij ook audities gedaan voor beide The Batman en Top Gun: Maverick. Spijtig genoeg voor hem, ontving hij voor beide films geen rol. Dit was Hoult zelf hierover te zeggen had: “Ik testte voor ‘Batman’ en kreeg het niet. Testte voor ‘Top Gun,’ kreeg het niet. Toen kreeg ik het telefoontje van Tom Cruise: ‘Hé, wat dacht je van ‘Mission Impossible’?’. Oké. Ik kreeg het. Toen moest ik afhaken omdat ik al verbonden was om nog meer van ‘The Great’ te doen.”

Acteur Nicholas Hoult speelde bijna een grote rol in deze drie blockbuster films
Film: Renfield (2023). | Bron: CNN, Skybound Entertainment, Universal Pictures en Universal Pictures International (UPI).

Hoults verklaring bevestigd dat hij een van de opties was om Bruce Wayne en Batman te spelen in Matt Reeves eerste superhelden film The Batman. Volgens geruchten twijfelde Reeves in eerste instantie tussen Hoult en Robert Pattison. Zo zouden beiden een screentest en een auditie in een Batman kostuum hebben gedaan. Zoals we weten ging de rol voor The Batman uiteindelijk naar Pattison, maar wie weet dat Hoult nog kans maakt om de rol van Batman op zich te nemen in de opkomende DCU Batman film The Brave and the Bold.

Hoult maakte niet bekend voor welke rol hij auditie heeft gedaan voor de blockbuster hitfilm Top Gun: Maverick. Maar vanwege zijn leeftijd, zal de kans groot zijn dat hij auditie deed voor de rol van Bradley “Rooster” Bradsaw of Jake “Hangman” Seresin. Deze rollen zouden uiteindelijk respectievelijk gespeeld worden door Miles Teller en Glen Powell. Ondanks dat Hoult uiteindelijk niet te zien is in The Batman, Top Gun Maverick en Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One, blijft de acteur doorgaan met spelen van excentrieke personages in diverse soorten films en series: van The Menu en Renfield tot The Great.

Acteur Nicholas Hoult speelde bijna een grote rol in deze drie blockbuster films
Film: The Menu (2022). | Bron: The Walt Disney Company Benelux, 20th Century Studios, Alienworx Productions, Hyperobject Industries, Disney Nederland, Walt Disney Studios Motion Pictures International, Polygon en 20th Century Studios Nederland.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.