Aftersun Winactie | Gesloten

Op donderdagavond 29 juni 2023 organiseert MUBI een speciale screening van de film Aftersun in het EYE Filmmuseum in Amsterdam. Aftersun zal namelijk vanaf 30 juni 2023 exclusief te zien zijn op de streamingdienst MUBI in Nederland. Om dit te vieren mag ik samen met MUBI Nederland en Film Incompany een winactie opzetten voor deze speciale screening. Met de Aftersun Winactie mag ik twee keer twee bioscoop vrijkaarten weggeven voor de speciale screening van Aftersun in het EYE Filmmuseum. De twee winnaars ontvangen beide ook nog een blauwe tote bag van MUBI.

De avond zal gehost worden door Pepijn Lanen en Yousef Gnaoui. Lanen is de winnaar van de Lennaert Nijgh Prijs voor beste tekstdichter en ook bekend van De Jeugd Van Tegenwoordig. Ook bracht hij het goed ontvangen boek Vad3r uit. Gnaoui, ook bekend onder de naam Sef, is een rapper en artiest. Samen hebben Gnaoui en Lanen de podcast Yous & Yay. Mijn dank aan MUBI Nederland en Film Incompany voor de mogelijkheid tot deze samenwerking.

Over Aftersun (2022)

Aftersun is een coming-of-age dramafilm uit 2022. De film is geregisseerd door Charlotte Wells. Aftersun is haar regiedebuut. Wells schreef ook het scenario van de film. De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Paul Mescal, Frankie Corio en Celia Rowlson-Hall. Corio en Rowlson-Hall spelen hetzelfde personage, waarbij Corio haar als een jonge tiener speelt en Rowlson-Hall als een volwassen vrouw. Aftersun werd op 21 oktober 2022 uitgebracht in de Amerikaanse bioscopen. De film was vanaf 23 februari 2023 in de Nederlandse bioscopen te zien. Aftersun ontving wereldwijd veel admiratie en lof van de recensenten.

Ze spraken zich buitengewoon positief uit over Wells’ regievisie en scenario. Daarnaast waren de recensenten ook onder de indruk van het acteerwerk van Corio en Mescal, die ook een Oscarnominatie ontving voor Beste mannelijke hoofdrol bij de 95ste Academy Awards. Aftersun werd ook gekroond tot een van de beste films uit 2022 door het National Board of Review. Het maandelijkse filmmagazine Sight and Sound benoemde het zelfs de beste film van dat jaar.

Het verhaal van Aftersun volgt de jonge tiener Sophie en haar dertigjarige vader Calum als ze samen op vakantie zijn in Turkije. Daar gaan ze naar een Turkse badplaats waar ze zwemmen, poolen, zonnebaden en luieren. Voor de beginnende puber Sophie gaat een nieuwe wereld open. Ondertussen worstelt Calum buiten het zich van Sophie met de zwaarte van het leven. Twintig jaar later probeert ze de donkere kant van haar liefdevolle vader te begrijpen.

Bekijk hier de officiële trailer van Aftersun (2022). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

De voorwaarden van de Aftersun Winactie

Bij elke winactie kan er per persoon een keer worden deelgenomen. Het gebruik van dezelfde of verschillende e-mailadressen onder dezelfde naam kan leiden tot een mislukte deelname aan de winactie. Bij deze winactie kunnen inwoners uit Nederland meedoen. De winnaars van deze winactie zullen via een e-mail op de hoogte gesteld worden van hun winst. De prijs krijg je altijd gratis opgestuurd. De prijs van de Aftersun Winactie zal via de post naar je toegestuurd worden.

Je hoeft niet 18 jaar of ouder te zijn om mee te doen aan deze winactie, maar onder de 16 jaar moet je wel toestemming van je ouders hebben gekregen om mee te doen. Win je de prijs en ben je jonger dan 16 jaar, dan kun je ook je e-mailadres van je ouders doorsturen, zodat ik met hun contact kan opnemen over het verzenden van de prijs. Daarnaast is het altijd mogelijk om vragen en opmerkingen te sturen naar het volgende e-mailadres: sebastiaan.khouw@hotmail.com.

Aftersun Winactie
Bron: Filmdepot.nl, MUBI, MUBI Nederland, Film Incompany en September Film Distribution.

Zo doe je mee aan de Aftersun Winactie

De winactie voor de film Aftersun is gesloten. Het is niet meer mogelijk om deel te nemen aan deze winactie.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.