Atlantique is nu te zien op Cinetree

Atlantique 2019

Gisteren werd het grote nieuws bekendgemaakt dat Cinetree de betoverende film Atlantique als eerste mag vertonen binnen het maandabonnement. Deze internationale film is geregisseerd door de Frans-Senegalese Mati Diop en kwam uit in 2019. Lees in dit nieuwsbericht waar Atlantique over gaat en waarom je deze film echt gezien moet hebben.

“Atlantique voelt als een droom, en spookachtig af en toe. Waarin de wreedheid van de zee net zo sterk aanwezig is als de oneindige belofte van een nieuwe horizon.”.

– IFA-programmeur en artistiek directeur Henriëtte Poelman.

Over Atlantique

Atlantique was de film die in 2019 de Grand Prix won op het Filmfestival van Cannes. Dit was de eerste keer in de 72-jarige geschiedenis van deze competitie dat een zwarte-vrouwelijke regisseur voor de prijs geselecteerd werd. In de film worden de jonge Ada en Souleiman uit Senegal tot over hun oren verliefd en alles lijkt voorspoedig te gaan. Niets is echter minder waar, want al snel blijkt dat voor beiden een sombere toekomst te wachten staat. Atlantique is een mysterieuze en aangrijpende film over verliefdheid, opgroeien en loslaten.

Atlantique draaide in 2020 op het Internationaal Filmfestival Assen. Dit is een festival waar vrouwen voor en achter de camera centraal staan. De film is tevens de persoonlijke favoriet van IFA-programmeur en artistiek directeur Henriëtte Poelman. Zij verzorgde op Cinetree ook de inleiding voor de dilm.

Bron: Filmdepot.

Must-see

De film is om meerdere redenen een sterke aanrader om te kijken. Hieronder noem ik er een aantal op.

  1. Dit is de eerste film van een zwarte vrouwelijke filmmaker die geselecteerd werd voor de hoofdcompetitie van Cannes.
  2. De film was de Senegalese Oscar-inzending van dat jaar.
  3. Regisseur Mati Diop dankzij haar Senegalese roots weet dat mensen in Afrika door een andere bril kijken dan wij in het westen doen. Onze manier van kijken en oordelen wilde ze voor Atlantique loslaten zodat fantasie en werkelijkheid door elkaar konden lopen.
  4. De betoverende cinematografie van Claire Mathon vol levendige kleuren en beeldige shots gegarandeerd zorgen voor een magische kijkervaring.
Bekijk hier de officiële trailer van Atlantique.

Over Cinetree

Cinetree is een online filmplatform dat haar leden toegang biedt tot de beste films en documentaires. Samen met experts uit de filmwereld maakt Cinetree een selectie uit het wereldwijde filmaanbod en kiezen daarvoor films met belangrijke thema’s, maatschappelijke relevantie, en verhalen die je raken. Volgens de curators van Cinetree zijn films met een goed verhaal belangrijk. Deze films kunnen entertainen, inspireren en zelfs activeren.

Cinetree heeft als doel deze films te verzamelen, uit te lichten en van context te voorzien. Elke maand worden 15 films geselecteerd door de curators van Cinetree. Daarnaast heb je toegang tot artikelen, evenementen en eigen producties onder de titel Cinetree Originals. De geselecteerde films vind je na een poosje terug in de videotheek van Cinetree. Daar kun je deze films huren voor een klein prijsje.

Cinetree is te kijken via de website die hier te vinden is. Maar ook kun je kijken via de mobiele apps of rechtstreeks op je TV via Google Chromecast. Als je in het bezit bent van een Samsung Smart TV (uit 2017 of nieuwer) of Apple TV kun je ook direct op je TV kijken. Een maandabonnement kost €7,99 per maand. Dit bedrag wordt maandelijks van je rekening afgeschreven. Een jaarabonnement kost €69,95 per jaar (omgerekend €5,83 per maand). Dit bedrag wordt in één keer van je rekening afgeschreven.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Gerelateerde Artikelen

Directors' Collection Foto

Cinéart lanceert Directors’ Collection

Op 30 april 2021 lanceerde Cinéart een plek waar je je kunt onderdompelen in de wereld van Cinéart’s toonaangevende regisseurs. Op die dag werd op de website van Cinéart de Directors’ Collection gelanceerd. De Directors’ Collection is de plek voor liefhebbers van auteurscinema. Het maakt niet uit of je al jaren een liefhebber bent of geïntrigeerd bent om te beginnen. Bij deze collectie kun je je laten inspireren door de uitgebreide interviews, biografieën, soundtracks, masterclasses en podcasts over de invloedrijke filmmakers van onze tijd. Daarnaast kun je uiteraard de geselecteerde films van deze meesters uit de Cinéart-catalogus kijken.

Lees Verder >
The Undoing Miniserie Giveaway 2020

The Undoing Miniserie Giveaway | Blu-ray

Lees in dit artikel hoe je mee kan doen aan The Undoing Miniserie Giveaway. In samenwerking met Day One MPM & Warner Home Video mag ik een giveaway houden voor de miniserie The Undoing. Mijn dank aan beide voor deze samenwerkingsmogelijkheid. De prijs van deze giveaway is één Blu-ray exemplaar van The Undoing die naar de winnaar toegestuurd zal worden.

Lees Verder >
The Undoing Miniserie 2020

The Undoing Miniserie (2020) – Recensie

The Undoing is een Amerikaanse psychologische thriller miniserie. De miniserie is zesdelig en het scenario is geschreven door David E. Kelley. Het verhaal is een verfilming van de roman You Should Have Known dat geschreven is door schrijfster Jean Hanff Korelitz. De miniserie is geregisseerd door Susanne Bier en de hoofdrollen worden gespeeld door Nicole Kidman, Hugh Grant, Donald Sutherland en Noah Jupe. De miniserie werd veelbesproken toen het oorspronkelijk uitkwam. De zesdelige miniserie ontving veel positieve reacties. Echter ben ik het zelf (grotendeels) niet eens met de lof die de miniserie ontvang. Lees in mijn recensie wat ik vind van de miniserie The Undoing.

Lees Verder >
Wonder Woman 1984 Giveaway

Wonder Woman 1984 Giveaway | 4K Blu-ray & 2D Blu-ray

In samenwerking met Day One MPM & Warner Home Video mag ik een grote Wonder Woman 1984 Giveaway houden. Mijn dank aan beide voor deze samenwerkingsmogelijkheid. Ik mag bij deze giveaway twee normale Blu-ray’s en één 4K Blu-ray Steelbook van Wonder Woman 1984 weggeven. De 4K Blu-ray Steelbook van Wonder Woman 1984 bevat ook nog één 3D Blu-ray en één 2D Blu-ray disc. Naast de Blu-ray’s maakt er ook nog één gelukkige winnaar kans op een sleutelhanger van de superheldin Wonder Woman zelf. Lees in dit artikel hoe je kans kan maken op deze toffe prijs!

Lees Verder >

Dé Beste Plek voor Nederlandse Recensies & Giveaways

Blu-ray & DVD

On Demand

Games

Neem contact op

Klik op de knop hieronder om bij de contact-pagina te komen van deze website. Of stuur hoofdredacteur Seb direct een mail via contact@sebkijk.nl.