Avatar Studios werkt aan een nieuwe Avatar animatieserie

Vandaag is bericht dat Paramount+ een nieuwe Avatar-gerelateerde animatieserie zal uitbrengen. Nee, hierbij heb ik het niet over een animatieserie dat plaatsvindt in James Camerons Avatar filmuniversum. Ik heb het uiteraard over het Avatar-universum dat ooit begon met Avatar: The Last Airbender (ook wel bekend als Avatar: De Legende van Aang). De animatieserie is nu gepland om uit te komen in 2025 en zal een “aardemeester” Avatar bevatten.

De serie neemt plaats na de evenementen van Avatar: The Last Airbender en The Legend of Korra. Er is nog niet veel bekend over de nieuwe serie, maar wel al wat over het productiebedrijf, genaamd Avatar Studios. Vandaag wil ik daarom stilstaan bij wat je moet weten over Avatar Studios en de projecten die ze hebben lopen. Deze projecten zijn niet allemaal officieel aangekondigd of bevestigd, dus enkele informatie is gebaseerd op geruchten.

Over Avatar Studios

Avatar Studios is een productiebedrijf dat gelanceerd is door Nickelodeon. Paramount+ kondigde de lancering aan op 24 februari 2021. Bryan Konietzko en Michael Dante DiMartino dienen als de uitvoerend creatieve hoofden van Avatar Studios. Volgens DiMartino en Konietzko hebben ze een veelzijdig plan voor de toekomst van de wereld van de Avatar-series. De projecten zullen het verleden en de toekomst van de wereld van Avatar uitbreiden.

Voor de lancering van Avatar Studios werden er al twee animatieseries en meerdere games, stripverhalen en boeken uitgebracht. De eerste serie – Avatar: The Last Airbender – werd oorspronkelijk uitgezonden van 2005 tot 2008 onder de Paramount-zender NickelodeonThe Legend of Korra was de tweede serie en werd in 2012 op dezelfde zender uitgezonden. De tweede serie liep twee seizoenen tot 2013. Het derde en vierde seizoen van The Legend of Korra werden verplaatst naar de website van de zender, genaamd Nick.com.

Avatar Studios werkt aan nieuwe Avatar animatieserie
Bron: fanart.tv, Avatar Studios, Nickelodeon, Paramount Pictures, Paramount+, Nickelodeon Animation Studios, en Nickelodeon Studios.

Opkomende projecten van Avatar Studios

Zoals er de laatste tijd bekend is geworden, werkt Avatar Studios aan het uitbreiden van hun eigen universum. Avatar: The Last Airbender en The Legend of Korra fans kunnen enthousiast worden, want de komende jaren zullen er genoeg nieuwe films en series komen die plaatsvinden in dit universum. Er zijn dan geen plannen om te werken aan verfilmingen van de Avatar strips of boeken, maar Avatar Studios werkt wel aan meerdere videogames die plaatsvinden in het Avatar-universum. Volgens een bericht op Avatarnews.co zal er ook een nieuwe Avatar animatieserie komen.

Deze nieuwe serie zal ongeveer 100 jaar plaatsvinden na Korra’s tijdperk als Avatar. Dit kan betekenen dat de wereld van deze franchise dan lijkt op onze hedendaagse wereld. Daarnaast staat er een film gepland waar een volwassen Aang de hoofdrol zal spelen. Deze staat volgens geruchten gepland om uit te komen op 10 oktober 2025. Of deze datum specifiek gericht is op een Amerikaanse release of een internationale, is nog niet duidelijk. Volgens geruchten zal dat jaar ook de Netflix live-action serie, dat de verhalen van Avatar: The Last Airbender opnieuw vertelt, uitkomen. Er zal ook een film uitkomen over Zuko en een film dat plaatsvindt in het tijdperk van The Legend of Korra.

Avatar Studios werkt aan nieuwe Avatar animatieserie
Bron: fanart.tv, Avatar Studios, Nickelodeon, Paramount Pictures, Paramount+, Nickelodeon Animation Studios, en Nickelodeon Studios.

Ben je enthousiast over de nieuwe films, series en games over de personages uit het Avatar: The Last Airbender en The Legend of Korra? Zo ja, naar welk project kijk je het meest uit? Oké, laatste vraag: welke personages zie je graag terugkeren in een serie film?

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.