Avatar: The Way of Water Winactie | Gesloten

Na ruim 13 jaar wachten is Avatar: The Way of Water eindelijk in de bioscopen te zien. Om de bioscooprelease van Avatar: The Way of Water te vieren mag ik samen met The Walt Disney Company Benelux en Disney Nederland een winactie houden voor de film. Met de Avatar: The Way of Water Winactie mag ik een prijzenpakket weggeven van de film. Het prijzenpakket van de Avatar: The Way of Water Winactie bestaat uit een notitieboekje, een tote bag, een stickervel, een drinkfles en een drinkbeker. Het prijzenpakket bevat dit keer geen bioscoop vrijkaarten. Mijn dank aan The Walt Disney Company Benelux en Disney Nederland voor de mogelijkheid tot deze samenwerking.

Over Avatar: The Way of Water (2022)

Avatar: The Way of Water is een Amerikaanse epische sciencefiction-actiefilm uit 2022. De film is het vervolg op de succesvolle eerste film (genaamd Avatar) uit 2009. Beide films zijn geregisseerd door James Cameron. Avatar: The Way of Water wordt uitgebracht door 20th Century Studios. Cameron produceert de film samen met Jon Landau. Daarnaast schreef hij het scenario samen met Rick Jaffa en Amanda Silver. Cameron, Jaffa en Silver baseerde het scenario op een verhaal dat ze samen hadden geschreven met Josh Friedman en Shane Salerno.

De cast van de film bestaat uit onder andere Sam Worthington, Zoe Saldaña, Stephen Lang, Joel David Moore, CCH Pounder, Giovanni Ribisi, Dileep Rao, Matt Gerald, Sigourney Weaver, Michelle Yeoh, Kate Winslet, Cliff Curtis, Edie Falco en Jemaine Clement. Cameron maakte al in 2006 bekend dat hij vervolgen wilde maken op de eerste Avatar-film als die succesvol zou blijken te zijn. De film werd – zoals we nu weten – een groot succes en dus werden er al twee vervolgen aangekondigd in 2010. Het plan was om het eerste vervolg in 2014 uit te brengen. Later werd er besloten om vier vervolgen, in plaats van twee, op Avatar te maken.

Avatar: The Way of Water Winactie
Bron: The Walt Disney Company Benelux, 20th Century Studios, Filmdepot, Disney Nederland, Lightstorm Entertainment, TSG Entertainment, en Walt Disney Studios Motion Pictures.

Daarnaast was het van belang dat er nieuwe technologieën ontwikkeld zouden worden om het (motion capture) acteerwerk onderwater op te nemen – iets wat nog hiervoor nog nooit gelukt was. Deze twee besluiten zorgden ervoor dat Avatar: The Way of Water meerdere malen werd uitgesteld zodat de crew meer tijd had om het verhaal te schrijven en te werken aan de nieuwe technieken voor de visuele effecten. Uiteindelijk zou Avatar: The Way of Water zijn wereldpremière beleven op 6 december 2022 in Londen. De film werd daarna in de Amerikaanse bioscopen uitgebracht op 16 december 2022. In Nederland en België is de film al vanaf 14 december te zien.

Avatar: The Way of Water ontvangt positieve recensies van de critici, waarbij ze met lof spreken over de revolutionaire visuele effecten, de technische ambitie van de film, Camerons regievisie en de worldbuilding van de film. Echter ontving Avatar: The Way of Water ook kritiek op zijn scenario, het verhaal en de lange speeltijd. Toch benoemde organisaties zoals de National Board of Review en de American Film Institute dat Avatar: The Way of Water een van de tien beste films uit 2022 was. Ook ontving de film een nominatie voor Best Motion Picture – Drama en Best Director bij de 80ste Golden Globe Awards.

Avatar: The Way of Water speelt zich meer dan tien jaar na de gebeurtenissen van de eerste film af. De film vertelt het verhaal van Jake Sully, Neytiri en hun kinderen. We zien de problemen die hen achtervolgen, de moeite die ze doen om elkaar te beschermen, de gevechten die ze voeren om in leven te blijven en de tragedies die ze doorstaan.

Bekijk hier de officiële teaser trailer van Avatar: The Way of Water (2022). Deze teaser trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

De voorwaarden van de Avatar: The Way of Water Winactie

Bij elke winactie kan er per persoon een keer worden deelgenomen. Het gebruik van verschillende e-mailadressen onder dezelfde naam kan leiden tot een mislukte deelname aan de winactie. Hetzelfde is het geval bij spammers die meerdere malen met hetzelfde e-mailadres en dezelfde naam zich voor een winactie aanmelden. Bij deze winactie kunnen inwoners uit de Benelux meedoen. De winnaars van deze winactie zullen via een e-mail op de hoogte gesteld worden van hun winst. De prijs krijg je altijd gratis opgestuurd. Het prijzenpakket van Avatar: The Way of Water Winactie zal via de post naar je toegestuurd worden.

Je hoeft niet 18 jaar of ouder te zijn om mee te doen aan deze winactie, maar onder de 16 jaar moet je wel toestemming van je ouders hebben gekregen om mee te doen. Win je de prijs en ben je jonger dan 16 jaar, dan kun je ook je e-mailadres van je ouders doorsturen, zodat ik eventueel met hen contact kan opnemen over het verzenden van de prijs. Daarnaast is het altijd mogelijk om vragen en opmerkingen te sturen naar het volgende e-mailadres: sebastiaan.khouw@hotmail.com.

  • Avatar: The Way of Water Winactie
  • Avatar: The Way of Water Winactie
  • Avatar: The Way of Water Winactie
  • Avatar: The Way of Water Winactie
  • Avatar: The Way of Water Winactie

Zo doe je mee aan de Avatar: The Way of Water Winactie

Je kunt je aanmelden voor de Avatar: The Way of Water Winactie tot en met 27 december 2022. Om je aan te melden voor de Avatar: The Way of Water Winactie moet je het onderstaande formulier invullen. Om deel te nemen aan de Avatar: The Way of Water Winactie moet je bepaalde gegevens achterlaten. Zo moet je onder andere je volledige naam, adresgegevens en een e-mailadres achterlaten. De gegevens zullen alleen gebruikt worden om de prijs naar je toe te sturen. Na afloop van de winactie worden deze gegevens weer verwijderd. De correcte adresgegevens moeten ingevuld worden, want anders kan de prijs ook niet verstuurd worden.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Een gedachte over “Avatar: The Way of Water Winactie | Gesloten”"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.