Babylon Winactie | Gesloten

Op 14 april 2023 bracht Dutch FilmWorks de Amerikaanse historische dramafilm Babylon uit op 4K UHD Blu-ray, Blu-ray en DVD. Om dit te vieren mag ik samen met Dutch FilmWorks een winactie houden voor de film. Met de Babylon Winactie mag ik twee prijzen weggeven van de film Babylon. De hoofdprijs van deze winactie is een 4K UHD Blu-ray (inclusief HD Blu-ray) van de film Babylon. De tweede prijs is een Blu-ray van de film. Mijn dank aan Dutch FilmWorks voor de mogelijkheid tot deze samenwerking.

Over Babylon (2022)

Babylon is een Amerikaanse donkere komedie en historische dramafilm uit 2022. De film is geregisseerd door Damien Chazelle. Deze filmmaker is ook bekend voor het regisseren van First Man uit 2018, La La Land uit 2016 en Whiplash uit 2014. Chazelle schreef ook het scenario van de film Babylon. De film heeft een grootse cast bestaande uit onder andere Margot Robbie, Brad Pitt, Diego Calva, Jean Smart, Jovan Adepo, Olivia Wilde, Spike Jonze, Samara Weaving, Tobey Maguire, Katherine Waterstone en Li Jun Li. Babylon beleefde zijn wereldpremière op 14 november 2022 bij het Samuel Goldwyn Theater in Los Angeles.

De film ontving gemixte kritieken van de recensenten. Over het algemeen ontving Babylon lof voor zijn cinematografie, filmmuziek, filmmontage, productieontwerpen en het acteerwerk van de hoofdrolspeelsters. De recensenten waren echter niet altijd positief over de regievisie, het scenario en de speeltijd van de film. Babylon werd een box office teleurstelling, waarbij de film 63 miljoen Amerikaanse dollars opbracht tegen een productiebudget van rond de 80 miljoen Amerikaanse dollars.

De film ontving vijf nominaties bij de 80ste Golden Globe Awards, waaronder een nominatie voor beste film – musical of komedie. Daarnaast ontving Babylon negen nominaties bij de 28ste Critics’ Choice Awards, drie nominaties bij de 76ste British Academy Film Awards en ook drie nominaties bij de 95ste Academy Awards. De film vertelt een origineel verhaal dat zich afspeelt in het Los Angeles van de jaren 1920. Babylon vertelt hierbij het verhaal over de opkomst en ondergang van diverse personages tijdens de transitie van de stille films naar geluidsfilms in het tijdperk van het vroege Hollywood.

Bekijk hier de officiële trailer van Babylon (2022). De trailer bevat nederlandse ondertiteling.

De voorwaarden van de Babylon Winactie

Bij elke winactie kan er per persoon een keer worden deelgenomen. Het gebruik van dezelfde of verschillende e-mailadressen onder een naam kan leiden tot een mislukte deelname aan de winactie. Bij deze winactie kunnen inwoners uit de Benelux meedoen. De winnaars van deze winactie zullen via een e-mail op de hoogte gesteld worden van hun winst. De prijs krijg je altijd gratis opgestuurd. De prijs van de Babylon Winactie zal via de post naar je toegestuurd worden.

Je hoeft niet 18 jaar of ouder te zijn om mee te doen aan deze winactie, maar onder de 16 jaar moet je wel toestemming van je ouders hebben gekregen om mee te doen. Win je de prijs en ben je jonger dan 16 jaar, dan kun je ook je e-mailadres van je ouders doorsturen, zodat ik met hun contact kan opnemen over het verzenden van de prijs. Daarnaast is het altijd mogelijk om vragen en opmerkingen te sturen naar het volgende e-mailadres: sebastiaan.khouw@hotmail.com.

Babylon Winactie
Bron: Dutch FilmWorks (DFW), Paramount Pictures, C2 Motion Picture Group, Marc Platt Productions, Material Pictures, Organism Pictures, Wild Chickens Productions, Paramount Pictures International (PPI) en Universal Pictures International (UPI).

Zo doe je mee aan de Babylon Winactie

De winactie voor de film Babylon is gesloten. Het is niet meer mogelijk om deel te nemen aan deze winactie.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.