Batman: Caped Crusader is vanaf 1 augustus 2024 te zien op Prime Video

Op 1 augustus 2024 zal de animatieserie Batman: Caped Crusader wereldwijd uitgebracht worden op streamingdienst Amazon Prime Video. Het eerste seizoen, bestaande uit tien afleveringen, zal in een keer uitgebracht worden op de streamingdienst. Batman: Caped Crusader is een nieuwe adaptatie van de Batman mythologie. De uitvoerende producenten van het eerste seizoen zijn J.J. Abrams, Matt Reeves, Bruce Timm, Ed Brubaker, James Tucker, Daniel Pipski, Rachel Rusch Rich en Sam Register.

Batman: Caped Crusader zal laten zien hoe Gotham City een stad is waar het aantal corrupte mensen groter is dan het aantal goede. Ook zal de animatieserie laten zien hoe criminelen hun gang kunnen gaan, terwijl gezagsgetrouw burgers in een constante staat van angst leven. Vanwege een persoonlijke tragedie zal de rijke socialist Bruce Wayne (zoals gewoonlijk) de Batman worden. Zijn kruistocht voor gerechtigheid trekt onverwachte aan binnen de Gotham City Police Department en het stadhuis.

Toch brengen zijn heldendaden ook dodelijke, onvoorziene gevolgen met zich mee. De animatieserie Batman: Caped Crusader zal een soort van opvolger worden tot Batman: The Animated Series. Ondanks dat het geen vervolg zal zijn, willen de seriemakers (in ieder geval) hetzelfde gevoel scheppen dat ze met Batman: The Animated Series hebben bereikt. Het liefst gaan ze zelfs een stap verder dan deze eerdere animatieserie over Batman.

Batman: Caped Crusader is vanaf 1 augustus 2024 te zien op Prime Video
Bron: IGN, 6th & Idaho Productions, Bad Robot, DC Entertainment, Warner Bros. Animation en Amazon Prime Video.

Tijdens een presentatie bij het Annecy Animation Film Festival van 2023, liet Peter Girardi weten dat hij verwacht dat de nieuwe serie dingen zal bevatten die ze met de vorige niet konden doen. Girardi is de Senior Vice President van Warner Bros. Animation. Dit was hij te zeggen had: “Het is alles wat Bruce Timm wilde doen in de originele serie, maar omdat het op een kinderzender draaide, kon hij het niet doen. Dus dit is zeker volwassener. Het is meer zijn complete visie.”

Ondanks dat Batman: The Animated Series op een kinderzender draaide, bevatte de animatieserie nog steeds volwassen en regelmatige donkere thema’s. Dit heeft zich tot op de dag van vandaag weten voort te zetten in de manier waarop Batman wordt geportretteerd, zowel in films als series. Batman: Caped Crusader zal trouwens geen onderdeel zijn van James Gunns DCU en ook niet behoren tot het filmuniversum dat Matt Reeves over het personage Batman maakt.

Batman: Caped Crusader is vanaf 1 augustus 2024 te zien op Prime Video
Bron: IGN, 6th & Idaho Productions, Bad Robot, DC Entertainment, Warner Bros. Animation en Amazon Prime Video.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.