Batman: Caped Crusader zal volwassener zijn dan Batman: The Animated Series

De komende jaren krijgen fans van Batman meer dan genoeg films en series waarmee ze zich kunnen vermaken. In 2025 lijkt het langverwachte vervolg op Matt Reeves’ The Batman uit te komen. Daarnaast krijgt Batman ook een film in James Gunns nieuwe DCU (DC Universe). Deze film zal The Brave and the Bold gaan heten. Ook krijgt Batman een nieuwe animatieserie dat onder andere gemaakt zal worden door Bruce Timm, het brein achter de geliefde animatieserie Batman: The Animated Series.

Oorspronkelijk zou deze serie, genaamd Batman: Caped Crusader, uitkomen op streamingdienst Max – in andere woorden: de streamingdienst die nu nog HBO Max in Nederland heet. Na een distributieovereenkomst tussen Amazon Studios en Warner Bros. Discovery voor DC Comics producties zal Batman: Caped Crusader nu uitkomen op Amazon Prime Video. Deze streamingdienst heeft ook al bevestigd dat de animatieserie sowieso twee seizoenen zal krijgen.

Batman: Caped Crusader heeft een groots team achter zich. Naast Timm werken J.J. Abrams, Ed Brubaker en zelfs Matt Reeves mee aan Batman: Caped Crusader. De animatieserie zal een soort van opvolger worden tot Batman: The Animated Series. Ondanks dat het geen vervolg zal zijn, willen de seriemakers (in ieder geval) hetzelfde gevoel scheppen dat ze met Batman: The Animated Series hebben bereikt. Het liefst gaan ze zelfs een stap verder dan deze eerdere animatieserie over Batman.

Tijdens een presentatie bij het Annecy Animation Film Festival van 2023, liet Peter Girardi weten dat hij verwacht dat de nieuwe serie dingen zal bevatten die ze met de vorige niet konden doen. Girardi is de Senior Vice President van Warner Bros. Animation. Dit was hij te zeggen had: “Het is alles wat Bruce Timm wilde doen in de originele serie, maar omdat het op een kinderzender draaide, kon hij het niet doen. Dus dit is zeker volwassener. Het is meer zijn complete visie.”

Batman: Caped Crusader zal volwassener zijn dan Batman: The Animated Series
Bron: IMDB.com, 6th & Idaho Productions, Bad Robot, DC Entertainment, Warner Bros. Animation en Amazon Prime Video.

Ondanks dat Batman: The Animated Series op een kinderzender draaide, bevatte de animatieserie nog steeds volwassen en regelmatige donkere thema’s. Dit heeft zich tot op de dag van vandaag weten voort te zetten in de manier waarop Batman wordt geportretteerd, zowel in films als series. Batman: Caped Crusader zal trouwens geen onderdeel zijn van James Gunns DCU en ook niet behoren tot het filmuniversum dat Matt Reeves over het personage Batman maakt.

Deze animatieserie vertelt een alleenstaand verhaal dat waarschijnlijk wel zou behoren tot DC Studios’ Elseworlds verhalen. Dit is de officiële eerste beschrijving van Batman: Caped Crusader: “Door gebruik te maken van de allernieuwste animatietechnieken en technologieën die beschikbaar zijn, zal deze krachtige creatieve samenwerking Batman en zijn iconische boevengalerij opnieuw uitvinden met verfijnde verhaallijnen, genuanceerde personages en intense actiescènes in een visueel opvallende wereld.” Het is (helaas) nog niet bekend wanneer de animatieserie zal uitkomen.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.