Captain America: Brave New World is de nieuwe filmtitel van Captain America 4

Marvel Studios heeft gisteren bekendgemaakt dat de vierde Captain America film niet meer langer Captain America: New World Order zal heten. In plaats daarvan werd aangekondigd dat deze opkomende film Captain America: Brave New World zal gaan heten. Captain America: Brave New World is de eerste Captain America film waarin acteur Anthony Mackie de titulaire hoofdrol zal spelen. De vierde Captain America film heeft ook een officiële Amerikaanse releasedatum gekregen. Captain America: Brave New World zal in Amerika uitkomen op 14 februari 2025.

Captain America: Brave New World vervolgt de evenementen van de Marvel Studios film Avengers: Endgame en de Disney+ serie The Falcon and the Winter Soldier. Het nieuws van de nieuwe filmtitel en releasedatum kwamen samen uit met een behind-the-scenes setfoto van Mackie en Harrison Ford. In Captain America: Brave New World maakt Ford zijn MCU-debuut als Thaddeus “Thunderbolt” Ross. Ford nam deze filmrol over na het overlijden van acteur William Hurt, die oorspronkelijk deze rol speelde in het Marvel Cinematic Universe.

Over The Falcon and the Winter Soldier (2021)

The Falcon and the Winter Soldier is een Amerikaanse televisie miniserie dat gemaakt is voor de streamingdienst Disney+. De serie is bedacht door Malcolm Spellman en gebaseerd op de Marvel Comics-personages Sam Wilson (alias de Falcon) en Bucky Barnes (alias de Winter Soldier). Het is de tweede televisieserie in het Marvel Cinematic Universe dat geproduceerd is door Marvel Studios. De miniserie deelt continuïteit met de gehele franchise. Het verhaal van The Falcon and the Winter Soldier vindt zes maanden plaats na de evenementen van Avengers: Endgame.

Sam Wilson slaat de handen in een met Bucky Barnes om de Flag Smashers – een groep van eenheidstrijders – tegen te houden. Deze eenheidsstrijders geloven dat de wereld beter was toen de helft van het universum verdwenen was. Deze 5 jaar staan in de franchise ook wel bekend als de Blip. Spellman dient als hoofdschrijver van de miniserie, terwijl Kari Skogland alle afleveringen regisseerde. Anthony Mackie en Sebastian Stan keren terug in hun rollen als Sam Wilson en Bucky Barnes.

The Falcon and the Winter Soldier (2021)
Bron: Marvel Studios, The Walt Disney Company Benelux, Disney+, Disney+ Nederland, Marvel Entertainment, fanart.tv en Marvel Comics.

De rest van de cast bestaat uit onder andere Wyatt RussellErin KellymanDanny RamirezGeorges St-PierreAdepero OduyeDon CheadleDaniel BrühlEmily VanCampFlorence Kasumba, en Julia Louis-Dreyfus. In september 2018 begon Marvel Studios met het ontwikkelen van enkele series over bijpersonages van de MCU-filmreeks. Deze series werden gemaakt voor Disney’s opkomende streamingdienst, waarbij er ook al snel besloten werd dat er een serie gemaakt rondom Sam Wilson en Bucky Barnes. Spellman besloot de focus van The Falcon and the Winter Soldier te leggen op raciale en politieke vraagstukken rondom Sam Wilson, een zwarte man, die het schild van Captain America ontving aan het einde van Avengers: Endgame.

The Falcon and the Winter Soldier ging in première op 19 maart 2021 en liep af op 23 april 2021. Het is onderdeel van de vierde fase van het Marvel Cinematic Universe. De serie ontving voornamelijk positieve kritieken, waarbij de recensenten het charisma van de cast en het sociale commentaar van de serie vooral als positieve punten uitlichtten. Echter ontving de miniserie ook kritiek over het tempo van het verhaal.

Bekijk hier de officiële trailer van The Falcon and the Winter Soldier (2021). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Over Captain America: Brave New World (2025)

Captain America: Brave New World is een opkomende Amerikaanse superhelden film. De film is gebaseerd op het Marvel Comics personage Sam Wilson (alias Captain America). De film wordt geproduceerd door Marvel Studios en uitgebracht door Walt Disney Studios Motion Pictures. Het is de vierde film uit de Captain America filmreeks, een vervolg op de televisie miniserie The Falcon and the Winter Soldier en de 34ste film uit het Marvel Cinematic Universe. De film wordt geregisseerd door Julius Onah. De regisseur schreef het scenario van de film samen met Malcolm Spellman en Dalan Musson. De hoofdrol in de film wordt gespeeld door Anthony Mackie.

Mackie keert namelijk opnieuw terug als Sam Wilson (en dus ook als Captain America). Tim Blake Nelson en Liv Tyler keren voor het eerst terug als hun personages die geïntroduceerd werden in de film The Incredible Hulk uit 2008. Blake Nelson keert terug als Samuel Sterns en Tyler als Betty Ross, de dochter van Thaddeus “Thunderbolt” Ross en de voormalige liefdesinteresse van Bruce Banner. Danny Ramirez en Carl Lumbly keren terug als hun personages uit de miniserie The Falcon and the Winter Soldier. Ramirez keert terug als het personage Joaquin Torres (en als de nieuwe Falcon). Lumbly keert terug als Isaiah Bradley. De cast bestaat verder uit Shira Haas en Harrison Ford.

Captain America: Brave New World (2024)
Bron: Marvel Studios, The Walt Disney Company Benelux, Disney+, Disney+ Nederland, Marvel Entertainment, YouTube en Marvel Comics.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.