Cherry Pickers Filmdistributie kocht deze films uit de officiële selectie van het Filmfestival van Cannes

Cherry Pickers Filmdistributie heeft vijf films uit de officiële selectie van het Filmfestival van Cannes aangekocht om ze als filmdistributeur in de Benelux uit te brengen. De vijf films zullen in 2025 in de Nederlandse bioscopen uitgebracht worden. De vijf films bestaan uit het Corsicaanse maffiadrama Le Royaume van Julien Colonna en het indringende IJslandse drama When the Light Breaks van Rúnar Rúnarsson. Verder heeft Cherry Pickers Filmdistributie ook September Says, het aangrijpende regiedebuut van Ariane Labed, en het speelfilmdebuut Good One van India Donaldson aangekocht.

De filmdistributeur kocht verder ook de rechten van Karim Aïnouz’ erotische thriller Motel Destino. Ook legde Cherry Pickers Filmdistributie de rechten vast voor No Other Land tijdens het Filmfestival van Cannes. Deze documentaire van een Palestijns-Israëlisch collectief beleefde eerder dit jaar zijn wereldpremière tijdens de Berlinale. No Other Land zal ook in 2025 in de Nederlandse bioscopen uitgebracht worden.

Over Le Royaume (2024)

Le Royaume is een Franse thriller en dramafilm uit 2024. De internationale filmtitel is The Kingdom. De film is geregisseerd door de Franse regisseur Julien Colonna. Dit is Colonna’s debuutfilm. Colonna schreef samen met Jeanne Herry het scenario van de film. De cast van de film bestaat uit (o.a.) Ghjuvanna Benedetti, Thomas Bronzini, Andrea Cossu, Eric Ettori, Régis Comez, Pascale Mariani en Anthony Morganti. De film heeft een speeltijd van 108 minuten.

De film speelt zich af op Corsica in de zomer van 1995 en volgt een tienermeisje dat ontdekt dat haar vader zich verbergt in een afgelegen villa met zijn groep mannen. Terwijl er een oorlog uitbreekt in de onderwereld, wordt de strop rond de clan strakker en slaat de dood toe. Gedwongen op de vlucht te slaan, moeten vader en dochter leren elkaar te begrijpen en lief te hebben. Le Royaume zal in 2025 in de Nederlandse bioscopen uitgebracht worden.

Cherry Pickers Filmdistributie kocht deze films uit de officiële selectie van het filmfestival van Cannes
Bron: IMDb.com en Cherry Pickers Filmdistributie.

Over When the Light Breaks (2024)

When the Light Breaks is een coming-of-age dramafilm uit 2024. De film is geregisseerd door de IJslandse filmmaker Rúnar Rúnarsson. De regisseur schreef ook het scenario van de film. De cast van de film bestaat uit (o.a.) Elín Hall, Katla Njálsdóttir, Mikael Kaaber, Baldur Einarsson en Ágúst Wigum. De film heeft een speeltijd van 82 minuten. Het verhaal speelt zich af op een enkele, schijnbaar eindeloze zomerdag in Reykjavik. De jonge Una verkent de thema’s van verdriet, rouw, liefde en vriendschap. When the Light Breaks zal in 2025 in de Nederlandse bioscopen uitkomen.

Cherry Pickers Filmdistributie kocht deze films uit de officiële selectie van het filmfestival van Cannes
Bron: Variety, Compass Films, MP Film, Eaux Vives Productions, Halibut, Jour2Fête, Revolver Amsterdam en Cherry Pickers Filmdistributie.

Over September Says (2024)

September Says is een dramafilm uit 2024. De film is geregisseerd door Ariane Labed. De regisseur kun je ook kennen als actrice uit films van Yórgos Lánthimos, Guy Maddin en Richard Linklater. Tijdens het 77ste Filmfestival van Cannes is ze teruggekeerd als regisseur van haar eerste speelfilm. Labed schreef het scenario van de film samen met Daisy Johnson. September Says was onderdeel van Un Certain Regard tijdens het 77ste Filmfestival van Cannes.

De cast van de film bestaat uit (o.a.) Mia Tharia, Pascale Kann, Rakhee Thakrar, Rachel Benaissa, Shane Connellan, Niamh Moriarty, Barry John Kinsella, Cal O’Driscoll en Emmanuel Okoye. De film heeft een speeltijd van 98 minuten. September Says onderzoekt liefde en wrok tussen de jonge zussen July en September, en hun moeder Sheela. Een reeks surrealistische ontmoetingen stelt de familie tot het uiterste op de proef. September Says zal in 2025 in de Nederlandse bioscopen uitkomen.

Cherry Pickers Filmdistributie kocht deze films uit de officiële selectie van het filmfestival van Cannes
Bron: IMDb.com, Akram Productions, BBC Film, Cry Baby Productions, Element Films, Eurimages, Sackville Film and Television Productions, The Match Factory en Cherry Pickers Filmdistributie.

Over Motel Destino (2024)

Motel Destino is een thriller film uit 2024. De film is geregisseerd door de Braziliaanse regisseur Karim Aïnouz. De Braziliaanse filmmaker heeft bewezen een veelzijdige regisseur te zijn van verschillende filmgenres. De regisseur schreef het scenario van de film samen met Wislan Esmeraldo en Mauricio Zacharias. De cast van de film bestaat uit (o.a.) Fábio Assunção, Nataly Rocha en Iago Xavier. De film heeft een speeltijd van 115 minuten.

De film vertelt het verhaal van een jongen die in de problemen komt met zijn criminele handlangers. Hij zoekt toevlucht in een louche seksmotel aan de weg in een Braziliaanse badplaats, waar een ongemakkelijke driehoeksverhouding ontstaat. De film ging in première op het 77ste Filmfestival van Cannes in de competitie voor de Gouden Palm. Motel Destino zal in 2025 in de Nederlandse bioscopen uitkomen.

Cherry Pickers Filmdistributie kocht deze films uit de officiële selectie van het filmfestival van Cannes
Bron: Unifrance, Gullane, Maneki Films, Cinema Inflamável, The Match Factory, Globo Filmes, Telecine, Canal Brasil, Brouhaha Entertainment, Written Rock Films, Tandem, Matizar Filmes, Tigresa, Filmes del Fuego en Cherry Pickers Filmdistributie.

Over Good One (2024)

Good One is een Amerikaanse dramafilm uit 2024. De film is geregisseerd door India Donaldson. Good One is haar speelfilmdebuut. De regisseur schreef ook het scenario van de film. De cast van Good One bestaat uit (o.a.) Lily Collias, Sumaya Bouhbal, Valentine Black, Diana Irvine, James Le Gros en Danny McCarthy. De film heeft een speeltijd van 90 minuten. De film start wanneer de 17-jarige Sam gaat wandelen met haar vader en een oude vriend.

Als broers beginnen de mannen te kibbelen en lang onderdrukte ergernissen worden geuit. Sam is wijs voor haar leeftijd en probeert te bemiddelen. Wanneer de grenzen worden overschreden en haar vertrouwen wordt beschaamd, lopen de spanningen hoog op. Sam worstelt met de emotionele beperkingen van haar vader en ervaart het universele moment waarop de ouderlijke band op de proef wordt gesteld. Good One zal in 2025 in de Nederlandse bioscopen uitgebracht worden.

Cherry Pickers Filmdistributie kocht deze films uit de officiële selectie van het filmfestival van Cannes
Bron: ScreenRant, Smudge Films, Tinygiant, International Pigeon Productions en Cherry Pickers Filmdistributie.

Over No Other Land (2024)

No Other Land is een documentairefilm uit 2024. De film is geregisseerd door Basel Adra, Hamdan Ballal, Yuval Abraham en Rachel Szor. De regisseurs werkten ook als scenarioschrijvers aan de film. De film heeft een speeltijd van 95 minuten. No Other Land toont de vernietiging van Masafer Yatta op de Westelijke Jordaanoever door Israëlische autoriteiten. Daarnaast toont de documentairefilm de onwaarschijnlijke alliantie die ontstaat tussen de Palestijnse activist Basel en de Israëlische journalist Yuval.

De film is gemaakt door een Palestijns-Israëlisch collectief van vier activisten als een daad van verzet op weg naar gerechtigheid tijdens het aanhoudende conflict in de regio. De film ging in première op het 74ste Filmfestival van Berlijn. No Other Land won daar de Best Documentary Award en de Panorama Dokumente Audience Award. No Other Land zal in 2025 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Cherry Pickers Filmdistributie kocht deze films uit de officiële selectie van het filmfestival van Cannes
Bron: Antipode Films, Variety, Yabayay Media en Cherry Pickers Filmdistributie.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.