Cinéart lanceert Directors’ Collection

Op 30 april 2021 lanceerde Cinéart een plek waar je je kunt onderdompelen in de wereld van Cinéart’s toonaangevende regisseurs. Op die dag werd op de website van Cinéart de Directors’ Collection gelanceerd. De Directors’ Collection is de plek voor liefhebbers van auteurscinema. Het maakt niet uit of je al jaren een liefhebber bent of geïntrigeerd bent om te beginnen. Bij deze collectie kun je je laten inspireren door de uitgebreide interviews, biografieën, soundtracks, masterclasses en podcasts over de invloedrijke filmmakers van onze tijd. Daarnaast kun je uiteraard de geselecteerde films van deze meesters uit de Cinéart-catalogus kijken. In dit nieuws artikel vertel ik jullie alles wat jullie moeten weten over de regisseurs wiens werk te zien zal zijn bij Cinéart’s Directors’ Collection.

Over Cinéart & de Directors’ Collection

Cinéart is een onafhankelijke filmdistributeur die films uitbrengt in de bioscoop, op Blu-ray en DVD. Daarnaast maakt Cinéart ook films beschikbaar voor Video on Demand, Pay en Free TV. In 1975 werd Cinéart opgericht door Eliane Dubios te Brussel. Marc Smit en Stephan De Potter zijn sinds 2007 ook aandeelhouders. Cinéart Nederland is opgericht in 2008. Dit gebeurde na de Benelux partnership met A-Film. De focus van Cinéart ligt op het uitbrengen van films die verbinden, die mensen raken en een blijvende betekenis hebben. De catalogus is een weerspiegeling hiervan met films alls I, Daniel Blake en Loving Vincent. Ben jij benieuwd naar mijn mening over de film Loving Vincent? Klik dan op hier.

De kracht van Cinéart ligt in de gepassioneerde inzet van alle medewerkers in Nederland en België. Sinds de oprichting hebben Cinéart films 19 Gouden Palmen, 15 Oscars voor Beste Film (waarvan 11 Beste Buitenlandse Film en 4 Beste Film) en vele andere prijzen in de wacht gesleept. Cinéart begint de Directors’ Collection met 10 regisseurs. Dit zijn Pedro Almodóvar, Ken Loach, Céline Sciamma, Alex van Warmerdam, Jean-Pierre & Luc Dardenne, Michael Haneke, Agnès Varda, Asghar Farhadi, Andrea Arnold en Wong Kar Wai. In de toekomst zullen hier meer grote namen (zoals bijvoorbeeld Naomi Kawase) aan toegevoegd worden. Klik op hier om bij de Directors’ Collection te komen.

Bekijk hier de aankondiging van Cinéart’s Directors’ Collection.

Pedro Almodóvar Special

De Directors’ Collection biedt exclusief een bijna volledig aanbod aan van het oeuvre van Pedro Almodóvar. Er zijn maar liefst twintig titels van de Spaanse meester te vinden. Niet alleen zijn vroege werk (waaronder Women of A Nervous Breakdown) is te bekijken, maar ook zijn huidige werk. The Human Voice met Tilda Swinton is zijn nieuwste film en die wordt tevens aangeboden met een opgenomen Q&A.

Pedro Almodóvar is de beroemdste Spaanse cineast van de moderne tijd. De regisseur heeft een unieke en herkenbare visie op het leven in Spanje. Net als Hitchcock of Spielberg is zijn achternaam een begrip geworden. De filmografie van Almodóvar toont een verzameling sterke en bijzondere vrouwen. Echtgenotes, minnaressen, maar bovenal ook moeders. De regisseur excelleert in zijn portrettering van vrouwen en noemt deze ook zijn inspiratiebron. Tot zijn muzen behoren onder andere Cecilia Roth, Penélope Cruz en Tilda Swinton. Dus waar wacht je nog op? Begin met het kijken van Almodóvar’s meesterlijke films op Cinéart’s Directors’ Collection!

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.