Cinéart lanceert Directors’ Collection

Directors' Collection Foto

Op 30 april 2021 lanceerde Cinéart een plek waar je je kunt onderdompelen in de wereld van Cinéart’s toonaangevende regisseurs. Op die dag werd op de website van Cinéart de Directors’ Collection gelanceerd. De Directors’ Collection is de plek voor liefhebbers van auteurscinema. Het maakt niet uit of je al jaren een liefhebber bent of geïntrigeerd bent om te beginnen. Bij deze collectie kun je je laten inspireren door de uitgebreide interviews, biografieën, soundtracks, masterclasses en podcasts over de invloedrijke filmmakers van onze tijd. Daarnaast kun je uiteraard de geselecteerde films van deze meesters uit de Cinéart-catalogus kijken. In dit nieuws artikel vertel ik jullie alles wat jullie moeten weten over de regisseurs wiens werk te zien zal zijn bij Cinéart’s Directors’ Collection.

Over Cinéart & de Directors’ Collection

Cinéart is een onafhankelijke filmdistributeur die films uitbrengt in de bioscoop, op Blu-ray en DVD. Daarnaast maakt Cinéart ook films beschikbaar voor Video on Demand, Pay en Free TV. In 1975 werd Cinéart opgericht door Eliane Dubios te Brussel. Marc Smit en Stephan De Potter zijn sinds 2007 ook aandeelhouders. Cinéart Nederland is opgericht in 2008. Dit gebeurde na de Benelux partnership met A-Film. De focus van Cinéart ligt op het uitbrengen van films die verbinden, die mensen raken en een blijvende betekenis hebben. De catalogus is een weerspiegeling hiervan met films alls I, Daniel Blake en Loving Vincent. Ben jij benieuwd naar mijn mening over de film Loving Vincent? Klik dan op hier.

De kracht van Cinéart ligt in de gepassioneerde inzet van alle medewerkers in Nederland en België. Sinds de oprichting hebben Cinéart films 19 Gouden Palmen, 15 Oscars voor Beste Film (waarvan 11 Beste Buitenlandse Film en 4 Beste Film) en vele andere prijzen in de wacht gesleept. Cinéart begint de Directors’ Collection met 10 regisseurs. Dit zijn Pedro Almodóvar, Ken Loach, Céline Sciamma, Alex van Warmerdam, Jean-Pierre & Luc Dardenne, Michael Haneke, Agnès Varda, Asghar Farhadi, Andrea Arnold en Wong Kar Wai. In de toekomst zullen hier meer grote namen (zoals bijvoorbeeld Naomi Kawase) aan toegevoegd worden. Klik op hier om bij de Directors’ Collection te komen.

Bekijk hier de aankondiging van Cinéart’s Directors’ Collection.

Pedro Almodóvar Special

De Directors’ Collection biedt exclusief een bijna volledig aanbod aan van het oeuvre van Pedro Almodóvar. Er zijn maar liefst twintig titels van de Spaanse meester te vinden. Niet alleen zijn vroege werk (waaronder Women of A Nervous Breakdown) is te bekijken, maar ook zijn huidige werk. The Human Voice met Tilda Swinton is zijn nieuwste film en die wordt tevens aangeboden met een opgenomen Q&A.

Pedro Almodóvar is de beroemdste Spaanse cineast van de moderne tijd. De regisseur heeft een unieke en herkenbare visie op het leven in Spanje. Net als Hitchcock of Spielberg is zijn achternaam een begrip geworden. De filmografie van Almodóvar toont een verzameling sterke en bijzondere vrouwen. Echtgenotes, minnaressen, maar bovenal ook moeders. De regisseur excelleert in zijn portrettering van vrouwen en noemt deze ook zijn inspiratiebron. Tot zijn muzen behoren onder andere Cecilia Roth, Penélope Cruz en Tilda Swinton. Dus waar wacht je nog op? Begin met het kijken van Almodóvar’s meesterlijke films op Cinéart’s Directors’ Collection!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Gerelateerde Artikelen

De Slag om de Schelde (2020)

De Slag om de Schelde (2020) – Film Recensie

De Slag om de Schelde is een Nederlandse oorlogsfilm uit 2020. De film is geregisseerd door Matthijs van Heijningen Jr. en het scenario is geschreven door Paula van der Oest. In de film staat (uiteraard) de Slag om de Schelde uit 1944 centraal. In 2020 was het 75 jaar geleden dat de oorlog eindigde en de film moest het herdenkingsjaar afsluiten. De film ging op 14 december 2020 in première in het CineCity in Vlissingen en de film zou landelijk uitkomen op 17 december 2020. Op 15 december 2020 werd echter bekendgemaakt dat de bioscooprelease van de Slag om de Schelde uitgesteld zou worden naar 2021 vanwege de corona maatregelen. Nu de bioscopen weer open zijn is de film eindelijk te zien. Maar is de film het wachten waard geweest?

Lees Verder >
Het (Niet) Willen Ondernemen

Het (Niet) Willen Ondernemen

Ondernemen of (niet) ondernemen? Het werd weer eens hoog tijd om mijn hart uit te luchten in wat geschreven teksten. Ik besloot een stuk te schrijven over de tweestrijd die zich dagelijks in mijn hoofd afspeelt. Het leek me leuk om dit stuk te delen op een nieuw platform (genaamd artikel.nl), maar helaas was het stuk volgens de mensen van artikel.nl meer geschikt voor Facebook. Nu lijkt het me leuker om mijn eigen geschreven stuk op mijn website te delen. Vandaag krijgen jullie dus weer opnieuw een kijk in het brein van de schrijver achter SebKijk.

Lees Verder >

Mortal Kombat (2021) – Movie Review

Mortal Kombat is a 2021 American martial arts fantasy film based on the video game franchise of the same name and a reboot of the Mortal Kombat film series. The film stars Lewis Tan, Jessica McNamee, Josh Lawson, Tadanobu Asano, Mechad Brooks, Ludi Lin, Chin Han, Joe Taslim, and Hiroyuki Sanada. It is directed by Simon McQuoid (in his feature directorial debut), from a screenplay by Greg Russo and David Callaham and a story of Russo and Oren Uziel. When hearing the words finish him and Fatality, most people will automatically think of the gruesome video games of the Mortal Kombat franchise. After the great success of the video games, the characters are now conquering the movie world once again! And I must sincerely say that the movie is surprisingly entertaining.

Lees Verder >
The Wind That Shakes The Barley (2006)

The Wind That Shakes The Barley (2006) – Film Recensie

Recent lanceerde Cinéart een plek waar je je kunt onderdompelen in de wereld van Cinéart’s toonaangevende regisseurs. Deze plek heeft de naam Directors’ Collection gekregen. De Directors’ Collection is de plek voor liefhebbers van auteurscinema. Het maakt niet uit of je al jaren een liefhebber bent of geïntrigeerd bent om te beginnen. Samen met Cinéart Nederland bespreek ik vandaag de film The Wind That Shakes The Barley van regisseur Ken Loach. Binnenkort zal Ken Loach in de schijnwerpers komen te staan op de Directors’ Collection. Met mijn film recensie hoop ik jullie alvast wat voorpret te geven.

Lees Verder >

Dé Beste Plek voor Nederlandse Recensies & Giveaways

Blu-ray & DVD

On Demand

Games

Neem contact op

Klik op de knop hieronder om bij de contact-pagina te komen van deze website. Of stuur hoofdredacteur Seb direct een mail via contact@sebkijk.nl.