Cinetree Filmclub viert zijn eerste editie op 9 maart 2021

Recent heeft Cinetree bekendgemaakt dat er een nieuwe toevoeging tot het platform komt. Er komt namelijk een Cinetree Filmclub. Bij Cinetree staan namelijk niet alleen de films en verhalen centraal. Ook de leden en fans van Cinetree zijn erg belangrijk voor het platform. Daarom zocht de dienst ook naar een vorm om in deze tijd samen met zijn leden te komen. Met de Cinetree Filmclub willen de curators met de leden het hebben over films en de bijhorende onderwerpen hebben.

Vandaag geef ik meer uitleg over de eerste editie van de Cinetree Filmclub. Deze eerste editie zal online plaatsvinden op dinsdag 9 maart om 20:00.

Het thema van de eerste Cinetree Filmclub editie is een ode aan de positiviteit. Want hoe blijf je positief als je al maanden binnen zit en misschien zelfs dierbaren bent verloren. Hoe blijf je optimistisch als je leven compleet verandert of niets meer hebt om naar uit te kijken. In deze editie gaat Cinetree onder andere in gesprek met Cinetree-founder Hanna Verboom, Cinetree-lid en komiek Jochem Myjer én andere experts zoals Reinier Sijpkens. De Cinetree Filmclub is live te bekijken voor al onze leden. Wil jij ook meedoen tijdens de Filmclub en je mening delen of vragen stellen? Stuur dan een mailtje naar jort@cinetree.nl. Er wordt dan zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Elke maand vraagt Cinetree een speciale gast om aan te schuiven. Dit is iemand die staat voor het maandthema van Cinetree. Als er iemand positiviteit in onze levens weet te brengen, is het Jochem Myjer wel. Jochem had het volgende te zeggen over Cinetree:

“Het zijn juist de films op Cinetree die mij altijd zo door elkaar schudden dat ik na afloop de behoefte voel om er met iemand verder over te praten. Alleen al uit nieuwsgierigheid naar wat iemand anders uit de film heeft gehaald. Ik kijk er zo naar uit.”

Jochem Myer over Cinetree.

Één van de favoriete films van Jochem Myjer is de Gouden Palm-winnaar Shoplifters. Dit is een geestig, ontroerend en warm portret van Hirokazu Kore-Eda. Deze regisseur is ook bekend van de film Like Father, Like Son. Deze film is ook nu te zien op Cinetree. Shoplifters gaat over een samengesteld gezin vol kleine criminelen, dat overleeft door het plegen van winkeldiefstal. Het is wellicht niet de bloedband die de Shibata’s delen, maar vooral de ongelimiteerde hoeveelheid liefde die hen met elkaar verbindt. Op 9 maart zal ook mijn film recensie van Shoplifters op SebKijk verschijnen.

Ook Reinier Sijpkens van de Muziekboot is een gast deze maand. In het dagelijks leven laat hij zich graag inspireren door de film Hector and the Search for Happiness. Dit is een heerlijke feel-good film met een grandioze cast. Zo bestaat de cast niet alleen uit Simon Pegg en Rosamund Pike, maar ook Barry Atsma en Stellan Skarsgård hebben een rol in deze film. Hector and the Search for Happiness zal ook besproken worden en is al te huur op Cinetree.

Bekijk hier de aankondiging van komiek Jochem Myjer.

Inhoudsopgave

Over Cinetree

Cinetree is een online filmplatform dat haar leden toegang biedt tot de beste films en documentaires. Samen met experts uit de filmwereld maakt Cinetree een selectie uit het wereldwijde filmaanbod en kiezen daarvoor films met belangrijke thema’s, maatschappelijke relevantie, en verhalen die je raken. Volgens de curators van Cinetree zijn films met een goed verhaal belangrijk. Deze films kunnen entertainen, inspireren en zelfs activeren.

Cinetree heeft als doel deze films te verzamelen, uit te lichten en van context te voorzien. Elke maand worden 15 films geselecteerd door de curators van Cinetree. Daarnaast heb je toegang tot artikelen, evenementen en eigen producties onder de titel Cinetree Originals. De geselecteerde films vind je na een poosje terug in de videotheek van Cinetree. Daar kun je deze films huren voor een klein prijsje.

Cinetree is te kijken via de website die hier te vinden is. Maar ook kun je kijken via de mobiele apps of rechtstreeks op je TV via Google Chromecast. Als je in het bezit bent van een Samsung Smart TV (uit 2017 of nieuwer) of Apple TV kun je ook direct op je TV kijken. Een maandabonnement kost €7,99 per maand. Dit bedrag wordt maandelijks van je rekening afgeschreven. Een jaarabonnement kost €69,95 per jaar (omgerekend €5,83 per maand). Dit bedrag wordt in één keer van je rekening afgeschreven.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.