Cinetree Filmclub viert zijn eerste editie op 9 maart 2021

Cinetree Filmclub

Recent heeft Cinetree bekendgemaakt dat er een nieuwe toevoeging tot het platform komt. Er komt namelijk een Cinetree Filmclub. Bij Cinetree staan namelijk niet alleen de films en verhalen centraal. Ook de leden en fans van Cinetree zijn erg belangrijk voor het platform. Daarom zocht de dienst ook naar een vorm om in deze tijd samen met zijn leden te komen. Met de Cinetree Filmclub willen de curators met de leden het hebben over films en de bijhorende onderwerpen hebben.

Vandaag geef ik meer uitleg over de eerste editie van de Cinetree Filmclub. Deze eerste editie zal online plaatsvinden op dinsdag 9 maart om 20:00.

Het thema van de eerste Cinetree Filmclub editie is een ode aan de positiviteit. Want hoe blijf je positief als je al maanden binnen zit en misschien zelfs dierbaren bent verloren. Hoe blijf je optimistisch als je leven compleet verandert of niets meer hebt om naar uit te kijken. In deze editie gaat Cinetree onder andere in gesprek met Cinetree-founder Hanna Verboom, Cinetree-lid en komiek Jochem Myjer én andere experts zoals Reinier Sijpkens. De Cinetree Filmclub is live te bekijken voor al onze leden. Wil jij ook meedoen tijdens de Filmclub en je mening delen of vragen stellen? Stuur dan een mailtje naar jort@cinetree.nl. Er wordt dan zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Elke maand vraagt Cinetree een speciale gast om aan te schuiven. Dit is iemand die staat voor het maandthema van Cinetree. Als er iemand positiviteit in onze levens weet te brengen, is het Jochem Myjer wel. Jochem had het volgende te zeggen over Cinetree:

“Het zijn juist de films op Cinetree die mij altijd zo door elkaar schudden dat ik na afloop de behoefte voel om er met iemand verder over te praten. Alleen al uit nieuwsgierigheid naar wat iemand anders uit de film heeft gehaald. Ik kijk er zo naar uit.”

Jochem Myer over Cinetree.

Één van de favoriete films van Jochem Myjer is de Gouden Palm-winnaar Shoplifters. Dit is een geestig, ontroerend en warm portret van Hirokazu Kore-Eda. Deze regisseur is ook bekend van de film Like Father, Like Son. Deze film is ook nu te zien op Cinetree. Shoplifters gaat over een samengesteld gezin vol kleine criminelen, dat overleeft door het plegen van winkeldiefstal. Het is wellicht niet de bloedband die de Shibata’s delen, maar vooral de ongelimiteerde hoeveelheid liefde die hen met elkaar verbindt. Op 9 maart zal ook mijn film recensie van Shoplifters op SebKijk verschijnen.

Ook Reinier Sijpkens van de Muziekboot is een gast deze maand. In het dagelijks leven laat hij zich graag inspireren door de film Hector and the Search for Happiness. Dit is een heerlijke feel-good film met een grandioze cast. Zo bestaat de cast niet alleen uit Simon Pegg en Rosamund Pike, maar ook Barry Atsma en Stellan Skarsgård hebben een rol in deze film. Hector and the Search for Happiness zal ook besproken worden en is al te huur op Cinetree.

Bekijk hier de aankondiging van komiek Jochem Myjer.

Over Cinetree

Cinetree is een online filmplatform dat haar leden toegang biedt tot de beste films en documentaires. Samen met experts uit de filmwereld maakt Cinetree een selectie uit het wereldwijde filmaanbod en kiezen daarvoor films met belangrijke thema’s, maatschappelijke relevantie, en verhalen die je raken. Volgens de curators van Cinetree zijn films met een goed verhaal belangrijk. Deze films kunnen entertainen, inspireren en zelfs activeren.

Cinetree heeft als doel deze films te verzamelen, uit te lichten en van context te voorzien. Elke maand worden 15 films geselecteerd door de curators van Cinetree. Daarnaast heb je toegang tot artikelen, evenementen en eigen producties onder de titel Cinetree Originals. De geselecteerde films vind je na een poosje terug in de videotheek van Cinetree. Daar kun je deze films huren voor een klein prijsje.

Cinetree is te kijken via de website die hier te vinden is. Maar ook kun je kijken via de mobiele apps of rechtstreeks op je TV via Google Chromecast. Als je in het bezit bent van een Samsung Smart TV (uit 2017 of nieuwer) of Apple TV kun je ook direct op je TV kijken. Een maandabonnement kost €7,99 per maand. Dit bedrag wordt maandelijks van je rekening afgeschreven. Een jaarabonnement kost €69,95 per jaar (omgerekend €5,83 per maand). Dit bedrag wordt in één keer van je rekening afgeschreven.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Gerelateerde Artikelen

Directors' Collection Foto

Cinéart lanceert Directors’ Collection

Op 30 april 2021 lanceerde Cinéart een plek waar je je kunt onderdompelen in de wereld van Cinéart’s toonaangevende regisseurs. Op die dag werd op de website van Cinéart de Directors’ Collection gelanceerd. De Directors’ Collection is de plek voor liefhebbers van auteurscinema. Het maakt niet uit of je al jaren een liefhebber bent of geïntrigeerd bent om te beginnen. Bij deze collectie kun je je laten inspireren door de uitgebreide interviews, biografieën, soundtracks, masterclasses en podcasts over de invloedrijke filmmakers van onze tijd. Daarnaast kun je uiteraard de geselecteerde films van deze meesters uit de Cinéart-catalogus kijken.

Lees Verder >
The Undoing Miniserie Giveaway 2020

The Undoing Miniserie Giveaway | Blu-ray

Lees in dit artikel hoe je mee kan doen aan The Undoing Miniserie Giveaway. In samenwerking met Day One MPM & Warner Home Video mag ik een giveaway houden voor de miniserie The Undoing. Mijn dank aan beide voor deze samenwerkingsmogelijkheid. De prijs van deze giveaway is één Blu-ray exemplaar van The Undoing die naar de winnaar toegestuurd zal worden.

Lees Verder >
The Undoing Miniserie 2020

The Undoing Miniserie (2020) – Recensie

The Undoing is een Amerikaanse psychologische thriller miniserie. De miniserie is zesdelig en het scenario is geschreven door David E. Kelley. Het verhaal is een verfilming van de roman You Should Have Known dat geschreven is door schrijfster Jean Hanff Korelitz. De miniserie is geregisseerd door Susanne Bier en de hoofdrollen worden gespeeld door Nicole Kidman, Hugh Grant, Donald Sutherland en Noah Jupe. De miniserie werd veelbesproken toen het oorspronkelijk uitkwam. De zesdelige miniserie ontving veel positieve reacties. Echter ben ik het zelf (grotendeels) niet eens met de lof die de miniserie ontvang. Lees in mijn recensie wat ik vind van de miniserie The Undoing.

Lees Verder >
Wonder Woman 1984 Giveaway

Wonder Woman 1984 Giveaway | 4K Blu-ray & 2D Blu-ray

In samenwerking met Day One MPM & Warner Home Video mag ik een grote Wonder Woman 1984 Giveaway houden. Mijn dank aan beide voor deze samenwerkingsmogelijkheid. Ik mag bij deze giveaway twee normale Blu-ray’s en één 4K Blu-ray Steelbook van Wonder Woman 1984 weggeven. De 4K Blu-ray Steelbook van Wonder Woman 1984 bevat ook nog één 3D Blu-ray en één 2D Blu-ray disc. Naast de Blu-ray’s maakt er ook nog één gelukkige winnaar kans op een sleutelhanger van de superheldin Wonder Woman zelf. Lees in dit artikel hoe je kans kan maken op deze toffe prijs!

Lees Verder >

Dé Beste Plek voor Nederlandse Recensies & Giveaways

Blu-ray & DVD

On Demand

Games

Neem contact op

Klik op de knop hieronder om bij de contact-pagina te komen van deze website. Of stuur hoofdredacteur Seb direct een mail via contact@sebkijk.nl.