Filmplatform Cinetree presenteert Holland Festival – The Film Edition

Het Holland Festival zal dit jaar nog moeten beginnen, maar Cinetree geeft ons allemaal alvast wat voorpret. In 2021 organiseert dit Nederlandse filmplatform namelijk het Holland Festival – The Film Edition. Tot en met 28 mei 2021 kan iedereen via cinetree.nl/hollandfestival genieten van zeven (gratis!) kunstzinnige films. In dit nieuwsartikel vertel ik jullie graag meer over Cinetree en het Holland Festival – The Film Edition. Daarnaast praat ik ook nog over de opkomende Cinetree Filmclub. Deze zal plaatsvinden op 26 mei 2021 om 20:00.

Over Cinetree

Voor de lezers die nog niet weten wat Cinetree is – let me explain! Cinetree is een online filmplatform dat haar leden toegang biedt tot de beste films en documentaires. Samen met experts uit de filmwereld maakt Cinetree een selectie uit het wereldwijde filmaanbod en daarvoor worden films gekozen met belangrijke thema’s, maatschappelijke relevantie, en verhalen die je raken. Volgens de curators van Cinetree zijn films met een goed verhaal belangrijk. Deze films kunnen entertainen, inspireren en zelfs activeren.

Cinetree heeft als doel deze films te verzamelen, uit te lichten en van context te voorzien. Elke maand worden 15 films geselecteerd door de curators van Cinetree. Daarnaast heb je toegang tot artikelen, evenementen en eigen producties onder de titel Cinetree Originals. De geselecteerde films vind je na een poosje terug in de videotheek van Cinetree. Daar kun je deze films huren voor een klein prijsje.

Cinetree is te kijken via de website die hier te vinden is. Maar ook kun je kijken via de mobiele apps of rechtstreeks op je TV via Google Chromecast. Als je in het bezit bent van een Samsung Smart TV (uit 2017 of nieuwer) of Apple TV kun je ook direct op je TV kijken. Een maandabonnement kost €7,99 per maand. Dit bedrag wordt maandelijks van je rekening afgeschreven. Een jaarabonnement kost €69,95 per jaar (omgerekend €5,83 per maand). Dit bedrag wordt in één keer van je rekening afgeschreven.

Cinetree Filmclub
Bron: Cinetree Nederland.

Over Holland Festival – The Film Edition

De geselecteerde films hebben elk een speciale verbinding met het werk van de Holland Festival associate artists van dit jaar. De associate artists van dit jaar zijn Gisèle Vienne en Ryuichi Sakamoto. De films worden ingeleid door kunstenaars, Cinetree curators en kunstliefhebbers zoals Eva Bartels en Matthijs van de Sande Bakhuyzen. Er is voor iedereen wel wat te vinden op Cinetree. Zo kun je Japanse films kijken zoals het poëtische essay Kuro en Seven Weeks. Daarnaast is de debuutfilm Naissance des pieuvres van Céline Sciamma ook te zien tijdens dit online (film-)festival.

De Tarkovski sciencefiction klassieker Solaris kun je ook bewonderen op Cinetree. Net zoals Alejandro Jodorowsky’s kunstspektakel Poesía sin fin. Ook kun je de film To Stay Alive: a Method zien bij The Film Edition van dit Holland Festival. Cultuuriconen Iggy Pop en Michel Houellebecq figureren ook in deze verfrissende feelgoodfilm over lijden. Laten we niet Fukushima man Amour vergeten te benoemen. Dit is een film die duidelijk maakt hoe groot de nasleep is van de aardbeving en Japanse kernramp in 2011.

Bekijk hier de teaser van het Holland Festival – The Film Edition.

Opkomende Cinetree Filmclub

De grote festival-liefhebbers kunnen zich ook aanmelden voor de aankomende Cinetree Filmclub. Deze zal op 26 mei gehost worden door Cinetree curator Gaite Jansen. De filmclub zal in het teken staan van Céline Sciamma’s Naissance des pieuvres én Portrait de la jeune fille en feu. Deze film is al sinds 21 mei te zien binnen het maandabonnement op Cinetree. De filmclub start om 20:00. Samen met Cinetree-leden en experts uit de filmwereld worden Sciamma’s films en bijhorende thema’s besproken.

Bij Cinetree staan niet alleen de films en verhalen centraal. Ook de leden en fans van Cinetree zijn erg belangrijk voor het platform. Daarom zocht de dienst ook naar een vorm om in deze tijd samen met zijn leden te komen. Met de Cinetree Filmclub willen de curators met de leden het hebben over films en de bijhorende onderwerpen hebben.

Veelgestelde vragen over Holland Festival – The Film Edition

  • Wanneer vindt Holland Festival – The Film Edition plaats? Het online filmfestival vindt plaats vanaf maandag 17 t/m vrijdag 28 mei 2021. Je kunt gedurende deze periode alle zeven films gratis bekijken.
  • Moet ik lid worden van Cinetree om de films te kijken? Om de films te kunnen bekijken hoef je alleen een account aan te maken. Het account dat je aanmaakt is geheel gratis en vrijblijvend; je zit nergens aan vast en hoeft geen betaalgegevens in te voeren. Je hoeft dus geen betaald abonnement af te sluiten om deze zeven films te kunnen kijken.
  • Voor meer veelgestelde vragen kun je het beste op hier klikken. Door op de vetgedrukte hier te klikken kom je bij de overige veelgestelde vragen die Cinetree ook al heeft beantwoord.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.