Schurk Clayface lijkt grote rol in The Batman – Part II te hebben

The Batman – Part II is een vervolg waar veel filmliefhebbers, superheldenfanaten en recensenten naar uitkijken. Het vervolg op Matt Reeves eerste superhelden film, The Batman, komt de laatste tijd regelmatig in het nieuws. Zo is er nu een nieuw gerucht online gekomen dat superschurk Clayface een grote rol in The Batman – Part II zou kunnen krijgen. Het gerucht komt van Deadline, waarbij het ongenoemde bronnen dicht bij de productie citeert. Deze ongenoemde bronnen beweren dat Clayface een “grote toevoeging” is aan de laatste versie van het scenario van The Batman – Part II.

Filmmaker Mike Flanagan lijkt echter ook nog steeds geïnteresseerd te zijn om een film te maken over dezelfde superschurk. Het is dus best mogelijk dat de speculatie dat Clayface in het vervolg op The Batman zal verschijnen, puur is ontstaan doordat Mike Flanagan een solofilm wil maken over deze Batman schurk. Midnight Mass bedenker Mike Flanagan en zijn producent Trevor Macy hebben volgens geruchten namelijk opnieuw een ontmoeting gehad met James Gunn en Peter Safran om een Clayface film te maken.

De film zou Clayface in een heldhaftiger licht plaatsen dan het DC Comics personage waar ze het op zouden baseren. Gunn en Safran zijn vermoedelijk nog aan het overleggen of ze verder gaan met dit specifieke project – ook omdat Clayface wellicht een belangrijk onderdeel kan worden van The Batman – Part II. Als de geruchten over deze ontmoeting inderdaad kloppen, zou dit de tweede keer zijn dat Flanagan probeert een Clayface solofilm van de grond te krijgen.

Clayface in The Batman - Part II
Bron: Warner Bros., fanart.tv, Warner Bros. Nederland, DC Comics, DC Entertainment, 6th & Idaho Productions.

De filmmaker gaf al eerder aan graag een Clayface solofilm te maken in een aflevering van de Script Apart podcast. “Ik wilde echt Clayface doen”, zei hij. “Ik ging naar binnen en zei: ‘Weet je, als je wat naar horror neigende DC dingen wil doen, dan heb ik een geweldige kijk op Clayface. Ik zou die film graag doen.’ En zo niet, dan wilde ik praten over Scarecrow en Justice League Dark en Constantine.”

Daarnaast liet Flanagan ook weten interesse te hebben om een Superman film te maken, omdat dat zijn favoriete superheld was uit zijn jeugd. Deze mogelijkheid lijkt de komende tijd niet plaats te zullen vinden, omdat Gunn zelf al de opkomende Superman film – Superman: Legacy – gaat regisseren. Daarnaast zal Gunn ook het scenario schrijven van deze film.

Clayface in The Batman - Part II
Bron: Warner Bros., fanart.tv, Warner Bros. Nederland, DC Comics, DC Entertainment, 6th & Idaho Productions.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.