Dancing Queen maakt Nederlandse première mee tijdens het Cinekid Festival van 2023

De Noorse familiefilm Dancing Queen zal zijn Nederlandse première beleven tijdens het Cinekid Festival van 2023. Het Cinekid Festival vindt dit jaar plaats van 15 tot en met 29 oktober in Amsterdam. De film zal vanaf 25 oktober ook in de Nederlandse bioscopen en filmtheaters uitgebracht worden door In the Air Family Entertainment. De film zal zowel in de originele taal met Nederlandse ondertiteling als in een Nederlands gesproken versie te zien zijn.

Over Dancing Queen (2023)

Dancing Queen is een Noorse coming-of-age drama en familiefilm uit 2023. De film is geregisseerd door Aurora Gossé. Het scenario van de film is geschreven door Silje Holtet. De cast van de film bestaat uit onder andere Liv Elvira, Kippersund Larsson, Anders Baasmo, Anne Marit Jacobsen en Andrea Bræin Hovig. De film is geproduceerd door Thomas Robsahm. Dancing Queen heeft een speeltijd van 90 minuten. De film het vertelt het verhaal van de twaalfjarige Mina. De beroemde danser E.D. verhuist naar haar stad en komt ook bij haar op school te zitten.

Mina wordt halsoverkop verliefd op hem. Wanneer E.D. iedereen uitnodigt voor een auditie voor zijn nieuwe dansploeg, grijpt Mina haar kans door haar in te schrijven. Maar alleen is ze dan even vergeten dat ze helemaal niet kan dansen. Met behulp van haar pittige oma – een wijze dame wiens openhartige advies altijd tot veel hilariteit zorgt – onderneemt ze een reis waarin ze leert te dansen en haar demonen van zelftwijfel te bestrijden.

Bekijk hierboven de officiële Nederlands gesproken trailer van Dancing Queen (2023).

Over het Cinekid Festival van 2023

Het jaarlijkse Cinekid Festival is het grootste film- en mediafestival voor kinderen ter wereld. In Pathé Amsterdam-Noord en op bijna andere 40 locaties door het land kunnen kinderen tussen de drie en veertien jaar nieuwe, opvallende en bijzondere (kinder-)films bekijken. Daarnaast kunnen ze ook series bekijken en in contact komen met de makers van deze films en series. Ook kunnen de kinderen op verkenning gaan in het Medialab. Het Medialab bevat interactieve kunstinstallaties, workshops, apps, games en meer.

Bovendien vindt er tijdens het Cinekid Festival een internationale, meerdaagse bijeenkomst voor de kindermedia industrie plaats. De titel van deze internationale, meerdaagse bijeenkomst is Cinekid for Professionals. Cinekid heeft naast het jaarlijkse (film-)festival ook een educatief programma dat gedurende het hele jaar wijd verspreid wordt ingezet. Bovendien is Cinekid ook een platform gericht op (internationale) kinderfilmproducties om daarmee het aanbod en de kwaliteit van deze filmproducties te vergroten. Een ander doel dat ze hiermee willen bereiken is het wereldwijd verbinden van de filmindustrie.

Dancing Queen maakt Nederlandse première mee tijdens het Cinekid Festival van 2023
Bron: Cinekid en Cinekid Festival.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.