Daniel Radcliffe produceert documentaire David Holmes: The Boy Who Lived

De documentaire David Holmes: The Boy Who Lived is vanaf donderdag 16 november 2023 te streamen op HBO Max in Nederland. De film is geregisseerd door Dan Hartley. Deze filmmaker kun je kennen voor het regisseren van Lad: A Yorkshire Story. Acteur en filmmaker Daniel Radcliffe – die de meeste zullen kennen als het gelijknamige hoofdpersonage van de Harry Potter filmreeks – dient als uitvoerend producent van David Holmes: The Boy Who Lived.

Over David Holmes: The Boy Who Lived (2023)

David Holmes: The Boy Who Lived is een documentairefilm met een coming-of-age verhaal van stuntman David Holmes. Dit is een buitengewone tiener gymnast uit Engeland, die wordt gekozen om Daniel Radcliffe’s stuntdubbel te spelen in Harry Potter and the Philosopher’s Stone. Radcliffe is dan net elf jaar. Gedurende de volgende tien jaar vormen de twee een bijzondere en onlosmakelijke band. Bij de voorlaatste film leidt een tragisch ongeluk op de set ertoe dat Holmes verlamd raakt door een ernstig ruggenmergletsel.

Zijn wereld verandert hierdoor volledig. Radcliffe en Holmes’ nauwste collega-stuntmannen zetten zich direct in om David en zijn familie te ondersteunen. Uiteindelijk is het Holmes’ buitengewone geestelijke veerkracht die hun grootste bron van kracht en inspiratie wordt. David Holmes: The Boy Who Lived wordt gepresenteerd door HBO Documentary Films in samenwerking met SKY en Lightbox / Ripple Production.

De film is geproduceerd door Simon Chinn, Jonathan Chinn, Vanessa Davies en Amy Stares. Radcliffe, Holmes, Hartley, Sue Latimer, Sarah Spahovic, Nancy Abraham, Lisa Heller, Tina Nguyen en Poppy Dixon dienen als de uitvoerend producenten van de film.

Bekijk hierboven de officiële trailer van David Holmes: The Boy Who Lived (2023).

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.