Regisseur Destin Daniel Cretton verlaat Avengers: The Kang Dynasty

Regisseur Destin Daniel Cretton heeft de opkomende superhelden film Avengers: The Kang Dynasty verlaten. Dit heeft Deadline eerder deze avond bekendgemaakt. De filmmaker, die eerder al de Marvel Studios-film Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings regisseerde, zal niet meer Avengers: The Kang Dynasty regisseren. Deze opkomende vijfde Avengers film wordt gepresenteerd als de “Avengers: Infinity War” van The Multiverse Saga van Marvel Studios.

De releasedatum van Avengers: The Kang Dynasty werd recent nog verplaatst naar 1 mei 2026. Deze vijfde Avengers film zal vervolgd worden door een zesde Avengers film genaamd Avengers: Secret Wars. Deze zesde Avengers film zal op 7 mei 2027 uitkomen en dienen als de conclusie van The Multiverse Saga van Marvel Studios. Daarnaast zal Avengers: Secret Wars dienen als de conclusie van Phase Six – de zesde fase het Marvel Cinematic Universe.

De laatste tijd is er veel rumoer geweest rondom Avengers: The Kang Dynasty en het Marvel Cinematic Universe in het algemeen. Acteur Jonathan Majors speelt meerdere versies van de titulaire superschurk Kang. Zo was de acteur te zien in de Disney+ serie Loki en Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Dit was de eerste film van Phase Five van het MCU. De derde Ant-Man film (of tweede Ant-Man and the Wasp film) kwam uit in februari 2023.

De verdere toekomst van Majors in het Marvel Cinematic Universe is echter nog onzeker doordat de acteur is aangeklaagd wegens huiselijk geweld en grensoverschrijdend gedrag. De laatste films en series van Marvel Studios zijn daarnaast gemixter ontvangen. Ook lijkt de nieuwste film uit het Marvel Cinematic Universe  – The Marvels – een box office teleurstelling te worden. De film had het slechtste openingsweekend van alle 33 Marvel Studios-films.

Regisseur Destin Daniel Cretton verlaat Avengers: The Kang Dynasty
Bron: Disney Nederland, The Walt Disney Company Benelux, Fanart.tv, Marvel Studios, Québec Production Services Tax Credit, The South Australian Film Corporation, Truenorth Productions, Walt Disney Pictures, Marvel Comics en Walt Disney Studios Motion Pictures International.

Variety bracht recent ook nog een nieuwsbericht uit dat de huidige status van het MCU problematisch en onzeker (op zijn lichtst) noemde. Een goed voorbeeld hiervan is dat er verschillende projecten worden aangekondigd die in een productie problemen terechtkomen. Mahershala Ali’s Blade film heeft meerdere regisseurs en scenarioschrijvers voorbij zien komen, waarbij Variety meldde dat Ali een bijrol leek voorgeschreven te krijgen in zijn eigen film. Geen enkele acteur lijkt daarnaast de rol van Mr. Fantastic te willen spelen in de Marvel Studios-film Fantastic Four.

Dit zou komen doordat hij minder in het spotlicht gezet zou worden dan The Invisible Woman – een ander lid uit de Fantastic Four. De stekker werd recent nog uit Daredevil: Born Again getrokken, voordat het al snel weer tot leven werd gebracht (of werd herboren). De VFX medewekers van Marvel Studios praten over de verschrikkelijke omstandigheden waaronder ze hun werkzaamheden moesten verrichten en richten zelfs een vakbond op. Ook is er nog altijd geen regisseur gevonden voor Avengers: Secret Wars.

Regisseur Destin Daniel Cretton verlaat Avengers: The Kang Dynasty
Bron: Marvel Studios, Marvel Comics, Filmdepot.nl, The Walt Disney Company Benelux, Disney Nederland en Walt Disney Studios Motion Pictures International.

Avengers: Secret Wars hoort de “Avengers: Endgame” te worden van Marvel Studios’ The Multiverse Saga, maar het pad dat daarnaar toe leidt, is een stuk rommeliger en onduidelijker dan het grote verhaallijn uit de eerste drie fases. Nu komt er ook nog boven op dat de regisseur van Avengers: The Kang Dynasty  – Destin Daniel Cretton – de opkomende Marvel Studios-film als regisseur heeft verlaten.

Toch blijft Cretton de regisseur van het vervolg op Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. Daarnaast werkt hij ook aan de Disney+ serie Wonder Man voor Marvel Studios. Cretton zal dienen als de regisseur en uitvoerend producent van Wonder Man. Crettons vertrek komt op het moment dat Marvel Studios het meest worstelt met hun grote verbonden universum. Al deze problemen lijken er op te wijzen dat Marvel Studios niet langer een willekeurige superhelden film (of serie) kan uitbrengen en een groot succes kan ervaren.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.