Dikkie Dik en de verdwenen knuffel draait vanaf 19 juni 2024 in de Nederlandse bioscopen

De releasedatum van de eerste bioscoopfilm van Nederlands geliefde kater Dikkie Dik is bekend. Vanaf 19 juni 2024 zal de film Dikkie Dik en de verdwenen knuffel in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. Dikkie Dik en de verdwenen knuffel is geregisseerd door Joost van den Bosch en Erik Verkerk. De film is gebaseerd op de populaire boekenreeks van Jet Boeke. Deze boeken zijn uitgegeven door Uitgeverij Gottmer. Het scenario van Dikkie Dik en de verdwenen knuffel is geschreven door schrijver en producent Burny Bos.

Het is altijd zijn droom geweest om een film over Dikkie Dik in de Nederlandse bioscopen uit te brengen. Het eindresultaat maakt Bos zelf niet mee. Hij overleed in december 2023. Gelukkig is zijn stem als verteller nog wel te horen in de film. De film is geproduceerd door productiebedrijven BosBros en Phanta Animation. Dikkie Dik en de verdwenen knuffel wordt in de Nederlandse bioscopen uitgebracht door filmdistributeur In The Air.

De schrijver en illustrator van de Dikkie Dik boeken, Jet Boeke, is verheugd over hoe haar creatie deze zomer in de Nederlandse bioscopen uit zal komen. Dit zei Boeke over de film: “De wereld van Dikkie Dik is herkenbaar en speels. Ik ben trots op het creatieve team, met wie het ontzettend fijn samenwerken is aan deze eerste bioscoopfilm van Dikkie Dik. Een grootse film over een gewone oranje kater.” Dikkie Dik en de verdwenen knuffel bevat liedjes die gecomponeerd zijn door Mike Boddé en Johan Hoogeboom.

Het verhaal van Dikkie Dik en de verdwenen knuffel start wanneer de oranje katter ontdekt dat zijn allerliefste knuffel, Beer, plotseling is verdwenen. Zonder Beer kan Dikkie Dik niet slapen, maar gelukkig komt zijn vriendinnetje Poes Muis te hulp. Samen starten ze een vrolijke zoektocht vol avonturen. De twee vrienden ontdekken nieuwe plekken zoals het weiland en het strand. Ook ontmoeten ze onderweg andere dieren. Na een dag vol pret en avonturen komt alles gelukkig weer op zijn pootjes terecht. Dikkie Dik en de verdwenen knuffel is vanaf 19 juni 2024 in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bekijk hierboven de eerste beelden van Dikkie Dik en de verdwenen knuffel (2024).

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.