Disney Investor Day 2020 – Nieuws Overzicht

Disney heeft via Disney Investor Day 2020 heel veel aankondigingen gedaan over de toekomst van Disney en zijn streaming service Disney+. Zo zijn er meerdere details vrijgegeven over de toekomst van Marvel, Pixar, Star Wars en Walt Disney Animation Studios. In dit nieuws overzicht artikel van de Disney Investor Day zal ik al het nieuws en alle trailers die zijn vrijgegeven bespreken.

Een introductie tot Disney Investor Day 2020

Laat ik voor de bioscoopliefhebbers beginnen met wat goed nieuws. Disney zal nog veel van zijn films uitbrengen in de bioscopen volgend jaar. Sommige van deze films zullen tegelijkertijd uitkomen op zijn streaming service Disney+, maar andere films zullen eerst alleen te zien zijn in de bioscopen. Hierin doen zij het tegenovergestelde van WarnerMedia die volledig de focus legt op HBO Max. Zo plaatst WarnerMedia vanaf volgend jaar elke bioscoopfilm dezelfde dag nog op HBO Max. Dit heeft voor veel oproer gezorgd in de filmwereld. De kans is dus groot dat Disney daarom niet voor deze strategie heeft gekozen.

Daarnaast heeft Disney natuurlijk veel grote franchises, dus valt er voor hun meer winst te behalen bij het uitbrengen van de films in de bioscopen. Naast dat Disney dus nog steeds films in de bioscopen zal uitbrengen werd er bij de Disney Investor Day ook bekend gemaakt dat Disney vooral de focus zal gaan leggen op hun grote franchises zoals Star Wars en Marvel. Echter gaan ze ook franchises van Fox doorzetten, want ook dat behoort tot nu tot het rijk van Mickey Mouse. Genoeg introducties! Laten we beginnen met al het grote nieuws dat Disney bekend heeft bekendgemaakt.

Star Wars & Lucasfilm

Met de komst van de Disney+ serie The Mandalorian heeft Disney veel succes gehad met zijn streaming service. Dit komt uiteraard onder andere door Baby Yoda, maar ook door de inzet van de cast en crew om de fans een prachtige serie te brengen. Nu we het toch hebben over The Mandalorian laat ik direct met groot nieuws binnenvallen. Er komen twee live-action Disney+ spin-off series die zich in hetzelfde universum zullen afspelen. Een daarvan zal heten Ahsoka. Ja! Dat klopt, er komt (eindelijk) een serie over dit interessante personage. Actrice Rosario Dawson zal terugkeren voor deze serie om opnieuw Jedi Ahsoka Tano te spelen.

De andere spin-off serie zal Rangers of the New Republic gaan heten. Over deze serie is nog wat minder bekend, behalve dat de kans groot is dat deze drie bovengenoemde series cross-over evenementen zullen bevatten. Disney Investor Day maakte ook bekend dat The Mandalorian een seizoen 3 zal krijgen die rond kerst 2021 uit zal komen. Een andere serie die is bevestigd is de Rogue One spin-off serie getiteld Andor. Acteur Diego Luna speelde al in Rogue One en zal terugkeren voor deze serie. De serie zal geschreven worden door Tony Gilroy.

Producent Kathleen Kennedy beschreef de serie als een soort van spionage-thriller. De serie is nu in productie in Londen. Producent Kathleen Kennedy heeft ook bekend gemaakt dat Fiona Shaw, Denise Gough en Kyle Soller aan de cast zijn toegevoegd. Daarnaast zal Genevieve O’Reilly de rebel leider Man Mothma spelen. Bekijk hieronder een video van de serie Andor. Het is geen trailer, maar er wordt wel wat meer bekendgemaakt over de productie van de serie.

Bekijk hier de sizzle reel video van Andor.

Disney had al bekendgemaakt dat Ewan McGregor terug zou komen voor een Disney+ serie over zijn gespeelde personage Obi-Wan Kenobi. Tijdens de Disney Investor Day werd de hype voor deze serie alleen maar vergroot. Er is namelijk bekendgemaakt dat Hayden Christensen ook terug zal keren om opnieuw Darth Vader en Anakin Skywalker in deze serie te spelen. Zelfs voor de minder grote fans van de prequels, is dit geweldig en bijzonder nieuws. De serie zal zich 10 jaar afspelen na de dramatische evenementen van Star Wars – Episode III: Revenge of the Sith.

Lucasfilm heeft ook een sneak peek vrijgegeven van hun nieuw animatieserie getiteld The Bad Batch. De trailer ziet er veelbelovend en episch uit. Ook lijkt het erop dat deze animatieserie een direct vervolg zal zijn op de animatieserie Star Wars: The Clone Wars. Dat is niet alleen af te lezen aan de animatie stijl, maar ook te zien aan het einde van de trailer. Bekijk hieronder de eerste teaser trailer.

De teaser trailer van The Bad Batch.

Lucasfilm maakte ook bekend dat het met anime-makers samen gaat werken om een serie van korte anime films te maken. Deze reeks korte Star Wars films zal Visions gaan heten. Ook komt er een Disney+ droid serie genaamd A Droid Story. Scenarioschrijver Justin Simien is al bekend van Dear White People, maar hij zal nu ook een Lando spin-off serie gaan schrijven voor Lucasfilm. Het is nog onduidelijk wie de rol van Lando op zich zal nemen, maar er wordt gespeculeerd dat Donald Glover terug zal keren in deze rol. Leslye Headland is de maker van Russian Doll en zal ook een Star Wars serie gaan maken. Deze serie zal gaan heten The Acolyte en gaat over de duistere kant die opkwam in de tijd van de High Republic.

Naast de vele Star Wars series die zijn aangekondigd, heeft Disney tijdens de Disney Investor Day ook bekend gemaakt dat er meerdere Star Wars films uit zullen komen. Zo zal Taika Waititi een Star Wars film maken, maar het grote filmnieuws moet nog komen. Zo gaat regisseur Patty Jenkins (bekend van de Wonder Woman-films) haar eigen Star Wars film maken. Deze film zal Rogue Squadron heten en zal gaan gaan over de Rebel piloten. Bekijk hieronder de video waarin Patty Jenkins haar aankomende film aankondigt.

Bekijk hier de aankondiging van Rogue Squadron.

Naast Star Wars brengt Lucasfilm onder Disney ook andere projecten uit. Zo zal er een Disney+ serie komen die gebaseerd is op het personage Willow. Dit personage kreeg al eerder zijn eigen film en Warwick Davis zal terugkomen om deze rol opnieuw te spelen. Daarnaast is er ook bekend gemaakt dat de vijfde Indiana Jones-film uit zal komen in juli 2022. De film zal geregisseerd worden door James Mangold. Hem kennen we natuurlijk allemaal van de films Logan en Le Mans’ 66. Acteur Harrison Ford zal deze laatste keer terugkeren om Indiana Jones opnieuw te spelen.

Marvel Studios

Disney is de laatste 12 jaren ook erg bekend geworden door hun grootste franchise op dit moment. Deze franchise kennen we allemaal als het Marvel Cinematic Universe van Marvel Studios. Ook over de toekomst van deze franchise is er een heleboel vrijgegeven. Producent Kevin Feige vertelde bij de Disney Investor Day meer over de Disney+ serie Wandavision. Deze serie zal al heel snel uitkomen op Disney+. Namelijk op 15 januari 2021. Bekijk hieronder de tweede trailer van deze serie met 6 afleveringen.

De tweede trailer van Wandavision is hier te zien!

Kevin Feige introduceerde ook nog de eerste trailer voor The Falcon and the Winter Soldier. Dit zou origineel de eerste Marvel-serie op Disney+ zijn, maar door de komst van de huidige pandemie zal de serie nu uitkomen op 19 maart. Feige noemt The Falcon and the Winter Soldier een speelfilm die is opgesplitst in zes afleveringen. Bekijk hieronder de eerste trailer voor The Falcon and the Winter Soldier.

De eerste trailer van The Falcon and the Winter Soldier.

De derde Marvel-serie die aankomend jaar zal uitkomen op Disney+ is de serie over Loki. Deze serie zal simpelweg ook Loki heten. De serie zal uitkomen in Mei 2021. Het ziet er naar uit dat Loki meer een anti-held zal worden dan een schurk in deze serie. Ik zelf kan niet wachten om hem deze kant op te zien gaan. Bekijk hieronder de eerste teaser trailer.

De eerste teaser trailer van Loki.

In de zomer van 2021 brengt Marvel Studios ook nog de animatieserie What If …? uit. Deze animatieserie zal ook exclusief op Disney+ te zien zijn en zal verhalen vertellen of alternatieve dimensies en realiteiten van Marvel personages. Neem bijvoorbeeld een dimensie waar Peggy Carter Captain Britain werd. Bekijk hieronder de trailer voor What If …?.

De eerste teaser trailer van What If …?.

Bij Disney Investor Day is er ook bekend gemaakt dat de series belangrijk zullen zijn voor de films. De series zullen echt tot het universum van Marvel Studios gaan behoren. Zo zal er ook een Disney+ serie komen over het personage Kamala Khan. Deze serie zal Ms. Marvel heten en vertelt het verhaal van een Pakistaans-Amerikaans tienermeisje die leeft in New Jersey. Deze serie zal eind 2021 op Disney+ verschijnen. Kamala Khan zal – net zoals vele andere serie personages – later terugkomen in de films. Zo zal Kamala Khan te zien zijn in Captain Marvel 2. Deze film zal uitkomen in november 2022 en wordt geregisseerd door Nia DaCosta. Bekijk hieronder de aankondiging van de serie Ms. Marvel.

Bekijk hier de officiële aankondiging van Ms. Marvel.

Naast de vele Marvel series die een trailer of een video hebben gekregen, zijn er ook veel opkomende Marvel series alleen benoemd. Zo zal er een serie genaamd Hawkeye komen op Disney+. Deze serie heeft Jeremy Renner als Hawkeye en Hailee Steinfeld als Kate Bishop in de hoofdrollen. De kans is groot dat deze serie zal laten zien hoe Kate Bishop de nieuwe vaste Hawkeye zal gaan worden. Er is ook meer informatie gegeven over de serie She-Hulk. De actrice Tatiana Maslany zal She-Hulk gaan spelen. Ook zal Mark Ruffalo in de serie voorkomen en zelfs Tim Roth zal terugkeren als the Abomination. De laatste keer dat wij zijn personage zagen was in The Incredible Hulk. Lees hier mijn recensie over deze film.

Er is vrij weinig bekend gemaakt over de serie Moon Knight. Er is ook een Secret Invasion-serie aangekondigd waar Samuel L. Jackson als Nick Fury en Ben Mendelsohn’s personage van Captain Marvel zullen voorkomen. Er komt ook serie over het personage Riri Williams. Deze serie zal Ironheart gaan heten en Dominique Thorne zal in de serie gaan spelen. Ook War Machine krijgt zijn serie genaamd Armor Wars. De welbekende acteur Don Cheadle zal terugkeren om dit personage te spelen en de serie zal gaan over de technologie van Tony Stark die in de verkeerde handen valt. Disney+ is ook bezig met het ontwikkelen van een reeks van korte films getiteld I Am Groot.

Regisseur James Gunn is ook bezig een Guardians of the Galaxy Holiday Special te maken. Uiteraard zal zijn film Guardians of the Galaxy Vol. 3 nog uitkomen. Echter is er verder vrij weinig over bekend gemaakt. Wel heeft Disney laten weten dat Christian Bale inderdaad in de volgende Thor film zal spelen. Hij zal de schurk Gorr the God Butcher spelen. De vierde Thor film zal Thor: Love and Thunder gaan heten. Het is ook bevestigd dat acteur Mahershala Ali in de Blade-film zal gaan spelen. Disney heeft ook laten weten dat regisseur Peyton Reed terug zal komen om de derde Ant-Man film te gaan regisseren.

Deze volgende Ant-Man film zal Ant-Man and the Wasp: Quantumania gaan heten. Kathryn Newton zal Cassie Lang gaan spelen en Jonathan Majors neemt de rol van Kang the Conqueror op zich. De film Black Widow zal nog steeds in de bioscopen uitkomen in mei 2021. Marvel heeft ook bekendgemaakt dat Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings ook klaar is met zijn productie proces. De film zal uitkomen in juli 2021 en heeft Simu Liu als de Chinees-Amerikaanse held in de hoofdrol. Doctor Strange in the Multiverse of Madness zal uitkomen op 25 maart 2022 en zal sterk verbonden zijn met de Marvel-serie Wandavision en de volgende Spider-Man film. Het personage America Chavez zal ook in de film voorkomen en gespeeld worden door Xochitl Gomez.

Er is ook bekendgemaakt dat Chadwick Boseman niet rechts zal worden als T’Challa. Ondanks zijn dood zal nog steeds Black Panther II gemaakt worden. Deze film zal de wereld van Wakanda meer verkennen. Kevin Feige maakte ook bekend dat regisseur Jon Watts een nieuwe Fantastic Four-film zal regisseren. Dit is mogelijk nu de Disney-Fox deal is gesloten. De franchise van de Fantastic Four was voor een lange tijd in de handen van Fox, maar nu is het in de handen van Disney.

Disney Films & Series

Er zijn verschillende Disney+ franchises en concepten die terugkomen als Disney+ films of series. Zo komt er in 2021 een Mighty Ducks series. Ook krijgt de Beauty and the Beast-film uit 2017 een prequel dat de focus zal leggen op Luke Evans als Gaston. Acteur Josh Gad zal ook terugkeren voor deze film. Er komt ook nog een Percy Jackson & the Olympians serie aan. Hocus Pocus zal een vervolg krijgen dat direct op Disney+ zal komen. De film zal geregisseerd worden door Adam Shankman. Ook brengt Disney+ een Three Men and a Baby remake uit met Zac Efron in de hoofdrol.

Disney is ook bezig met het maken van een animatie-film over de boeken van Diary of a Wimpy Kid. Daarnaast zal de Ice Age franchise ook terugkeren met een film genaamd The Ice Age Adventures of Buck Wild. Ook wordt er gewerkt aan een animatie film van Night at the Museum. Al deze films zullen op Disney+ te zien zijn. Er komt een film over knabbel en babbel getiteld Chip ‘n’ Dale: Rescue Rangers. Deze film zal geregisseerd worden door Akiva Schaffer en heeft John Mulaney en Andy Samberg in de hoofdrollen. De Pinocchio film van Robert Zemeckis komt ook naar Disney+. In deze film zal onder andere Tom Hanks spelen.

De opkomende Peter Pan-film van David Lowery zal ook naar Disney+ komen. De film zal Peter Pan & Wendy gaan heten. In deze film speelt Yara Shahidi als Tinker Bell. Actrice Whoopi Goldberg zal terugkomen voor Sister Act 3. Deze film zal ook te zien zijn op Disney+. Net zoals de film Disenchanted met Amy Adams in de hoofdrol. The nieuwe live-action Lion King film zal een prequel zijn en de film zal geregisseerd worden door Barry Jenkins. De muziek zal gecomponeerd en geschreven worden door Hans Zimmer, Pharrell en Nicholas Britell. Deze film zal wel in de bioscoop uitkomen. Ook Jungle Cruise en de live-action The Little Mermaid zullen in de bioscoop uitkomen.

The Little Mermaid Disney Investor Day
Dit zijn de belangrijkste castleden van The Little Mermaid-remake.

De volgende grote Disney animatie film is Raya and the Last Dragon. De film heeft Kelly Marie Tran en Awkwafina als de hoofdrolspelers. De film zal uitkomen in maart 2021. De film zal beide te zien zijn in de bioscopen en op Disney+. Echter moet je er bij Disney+ wel een extra prijs voor betalen. Net zoals dat het geval was bij Mulan uit dit jaar. Er zullen meerdere animatie series komen op Disney+ over bekende animatiefilms van Disney. Zo zal er een serie getiteld Baymax! komen. Dit zal gaan over de personages van Big Hero Six. Zootropolis krijgt ook zijn eigen serie genaamd Zootopia+. Tiana uit The Princess and the Frog krijgt een eigen serie. Zelfs Moana zal een eigen serie krijgen.

Disney zal ook samen gaan werken met het Afrikaanse entertainmentbedrijf genaamd Kugali. Samen zullen ze de Disney+ sci-fi serie Iwájú gaan maken. Deze sci-fi serie zal zich afspelen in een futuristische versie van Lagos en zal zijn première hebben in 2022. Lin-Manuel Miranda is ook bezig met een animatie-project getiteld Encanto. Deze film zal gaan over een magische familie die in een magisch in Columbia leven. De regisseurs en scenarioschrijvers van deze film zijn Bryon Howard, Jared Bush en Charise Castro Smith.

Pixar

Pixar gaat verder met het maken van korte films over hun franchises. Zo zal er een spin-off komen van de film Up. Deze korte spin-off zal heten Dug Days en de spin-off zal gaan over de hond van Up die zijn weg door de buitenwijk maakt. Deze korte spin-off zal in de herfst van 2021 uitkomen. Er komt verder ook nog een Cars serie die zal gaan over Lightning McQueen. Deze serie zal uitkomen in de herfst van 2022. In de herfst van 2023 zal er een originele serie uitkomen van Pixar getiteld Win or Lose. Deze serie vertelt het verhaal van een softbal team waarbij elke afleveringen uit het perspectief van een andere personage wordt gekeken.

De Pixar-film Soul komt deze kerst uit op Disney+ en Pixar heeft ook al bekendgemaakt hoe de volgende film van hun zal gaan heten. De film zal Luca gaan heten en vertelt het verhaal over twee beste vrienden die samen in Italië opgroeien. De film zal in juni 2021 uitkomen. Er komt ook een nieuwe film van filmmaker Domee Shi. Zij was verantwoordelijk voor de korte film Bao. Nu krijgt ze de kans om een eigen lange animatiefilm te maken genaamd Turning Red. Deze film gaat over een tienermeisje dat in een grote rode panda verandert als ze te enthousiast wordt. Deze film zal te zien zijn in maart 2022.

Misschien wel het grootste nieuws van Pixar was dat er een film over Buzz Lightyear gaat komen. Deze film zal Lightyear gaan heten en heeft Chris Evans in de hoofdrol als Buzz Lightyear. De film zal uitkomen in juni 2022 en vertelt niet het verhaal van het speelgoedfiguur. Nee, nee. Het vertelt het verhaal van de echte Buzz Lightyear. Het oorspronkelijke verhaal waar het speelgoedfiguurtje op is gebaseerd zal in deze film vertelt worden. Dat waren de belangrijkste nieuwtjes van de Disney Investor Day!

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.