Documentairefilm Four Daughters is te zien op het Cannes Film Festival van 2023

De documentairefilm Four Daughters van de Tunesische filmmaker Kaouther Ben Hania zal zijn wereldpremière beleven tijdens het Cannes Film Festival van 2023. Ben Hania verwisselt constant tussen het maken van fictiefilms en documentaires. Haar vorige film The Man Who Sold His Skin ontving een Oscarnominatie voor Beste Niet-Engelstalige Film bij de Academy Awards uit 2021. Deze film beleefde zijn wereldpremière bij het 77ste Internationale filmfestival van Venetië. Uiteindelijk zou Druk de Oscar voor Beste Niet-Engelstalige Film winnen, maar dat Ben Hania’s film genomineerd werd voor een Oscar is uiteraard al een bijzonder mooie prestatie.

Een andere eerdere film van haar – genaamd Beauty and the Dogs – beleefde zijn wereldpremière tijdens het Cannes Film Festival van 2017. Al haar andere films beleefde ook (wereld-)premières bij prestigieuze filmfestivals als het Cannes Film Festival, Hot Docs Toronto, IDFA en het Internationale filmfestival van Venetië. De Tunesische regisseur Kaouther Ben Hania is dus zeker een filmmaker om in de gaten te houden!

Over Four Daughters (2023)

Four Daughters is een documentairefilm uit 2023. De film bevat een speeltijd van 110 minuten en de film is dus geregisseerd door Kaouther Ben Hania. De originele titel van de film is Les Filles d’Olfa. Four Daughters is een bijzondere filmproductie waar Frankrijk, Tunesië, Duitsland en Saudi-Arabië samen aan hebben gewerkt. De productiebedrijven die meewerkten aan de film zijn onder andere Tanit Films, Cinetelefilms, Twenty Twenty, Red Sea en ZDF/ARTE.

De documentaire volgt Olfa, een Tunesische vrouw en moeder van vier dochters. Op een dag verdwijnen haar twee oudste dochters. Om hun afwezigheid op te vullen, nodigt filmmaker Kaouther Ben Hania professionele actrices uit. Samen met de actrices bedenkt ze een unieke filmervaring die de levensverhalen van Olfa en haar dochters zal onthullen. Four Daughters is een intieme reis van hoop, geweld en zusterschap geworden die de basis van onze samenlevingen in vraag zal stellen.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.