Downton Abbey Boxset Winactie | Blu-ray

Samen met Universal Pictures Home Entertainment en Day One MPM mag ik weer een superleuke winactie opzetten. Deze winactie zal vooral leuk zijn voor fans van Britse series en films, want ik mag een winactie opzetten voor de serie (en eerste film) van Downton Abbey. Met de Downton Abbey Boxset Winactie mag ik een keer een Blu-ray boxset weggeven van Downton Abbey. Deze boxset bevat de zes seizoenen en (alleen) de eerste film op Blu-ray. Wil je weten hoe je kans maakt op deze geweldige prijs? Lees dan snel dit artikel verder en vul het formulier onderaan de winactie in! Mijn dank aan Universal Pictures Home Entertainment en Day One MPM voor de mogelijkheid tot deze samenwerking.

Over Downton Abbey

Downton Abbey is een Britse historische dramaserie. De televisieserie is bedacht door Julian Fellowes. De seriemaker dient ook als een van de scenarioschrijvers van Downton Abbey. De serie bestaat uit zes seizoenen. De zes seizoenen bestaan in totaal uit 52 afleveringen, waaronder vijf Kerstspecials. Downton Abbey werd voor het eerst in 2010 in Engeland uitgezonden. In Nederland werd de serie uitgezonden door de NCRV. In België was de VRT verantwoordelijk voor het uitzenden van Downton Abbey.

De serie speelt zich af op het fictieve landgoed Downton Abbey in Yorkshire. De serie start in het jaar 1912 en eindigt in 1926. Downton Abbey toont het leven van de aristocratische familie Crawley en hun huisbedienden. De serie laat de effecten zien die de grote gebeurtenissen van die tijd op hun leven en de Britse sociale hiërarchie hebben. Grootse wereldgebeurtenissen als het zinken van de Titanic, het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog en het ontstaan van de Ierse Onafhankelijkheidsoorlog worden besproken.

Downton Abbey Boxset Winactie
Bron: Fanart.tv, Universal Pictures Home Entertainment, Day One MPM, Masterpiece Theatre, Carnival Film & Television en NCRV.

Recensenten ontvingen Downton Abbey met lof en gaven de serie positieve recensies. Zo erkende de Guinness World Records Downton Abbey als de best beoordeelde Engelstalige televisieserie van 2011. Daarnaast heeft de serie meerdere prijzen gewonnen. Na de eerste twee seizoenen had Downton Abbey al 27 Primetime Emmy Award nominaties ontvangen. Dit is het record voor de meeste nominaties voor een internationale televisieserie in de geschiedenis van de Primetime Emmy Awards geworden.

De serie eindigde in 2015 met de laatste aflevering. Dit was de jaarlijkse Kerstspecial. In juli 2018 werd er bevestigd dat er een speelfilm zou komen die het verhaal van de serie zou vervolgen. In september 2019 werd het verhaal van de aristocratische familie Crawley en hun huisbedienden vervolgt in hun eerste speelfilm. De film kreeg dezelfde titel als de serie: Downton Abbey. In de lente van 2022 werd de tweede speelfilm – getiteld Downton Abbey: A New Era – uitgebracht in (o.a.) Engeland, Nederland en België.

Bekijk hierboven de officiële trailer van het eerste seizoen van Downton Abbey.

Over Downton Abbey (2019)

Downton Abbey is een historische dramafilm dat geschreven is door Julian Fellowes, die ook de bedenker van de gelijknamige serie is. De film van Downton Abbey kwam uit in 2019 en werd geregisseerd door Michael Engler. De film vervolgt het verhaal van de serie, waarbij een groot deel van de oorspronkelijke cast terugkeerde voor de film. Het verhaal van de film vindt plaats in 1927 en toont een koninklijk bezoek aan het landhuis van de familie Crawley in Yorkshire. Royale personeelsleden reizen vooraf af naar Downton om het koninklijke bezoek voor te bereiden.

De Crawley’s en hun bedienden moeten het nu opnemen tegen het koninklijke entourage, waaronder de hofdame van de koningin, die in het verleden ruzie had de familie Crawley over een erfeniskwestie. Al kort nadat de serie van Downton Abbey tot een einde kwam, werden er plannen voor een film gemaakt. In juli 2018 werd de film officieel aangekondigd. Downton Abbey werd op 13 september 2019 uitgebracht in het Verenigd Koninkrijk en op 20 september 2019 in de Verenigde Staten van Amerika.

Zowel in Nederland als in België kwam de film uit op 12 september 2019. De film van Downton Abbey ontving over het algemeen positieve recensies en bracht wereldwijd 194 miljoen Amerikaanse dollars op. De film van Downton Abbey deed het goed genoeg om een vervolg te krijgen. Op 27 april 2022 werd het vervolg – getiteld Downton Abbey: A New Era – uitgebracht in de Nederlandse bioscopen. In België kwam de tweede film uit op 4 mei 2022.

Bekijk hierboven de officiële trailer van Downton Abbey (2019). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

De voorwaarden van de Downton Abbey Boxset Winactie

Iedereen kan per winactie eenmaal deelnemen. Spammen of meerdere malen deelnemen aan dezelfde winactie kan leiden tot een mislukte deelname. Bij de Downton Abbey Boxset Winactie kunnen inwoners uit de Benelux meedoen. De winnaars van deze winactie zullen via een e-mail op de hoogte gesteld worden van hun winst. De prijs krijg je altijd gratis opgestuurd. De prijs van deze winactie zal via de post naar je toegestuurd worden.

Je hoeft niet 18 jaar of ouder te zijn om mee te doen aan deze winactie, maar onder de 16 jaar moet je wel toestemming van je ouders hebben gekregen om mee te doen. Win je de prijs en ben je jonger dan 16 jaar, dan kun je ook het e-mailadres van je ouders doorsturen, zodat ik met hun contact kan opnemen over het verzenden van de prijs. Daarnaast is het altijd mogelijk om vragen en opmerkingen te sturen naar het volgende e-mailadres: sebastiaan.khouw@hotmail.com.

Downton Abbey Boxset Winactie
Bron: Fanart.tv, Universal Pictures Home Entertainment, Day One MPM, Masterpiece Theatre, Carnival Film & Television en NCRV.

Zo doe je mee aan de Downton Abbey Boxset Winactie

Voor de Downton Abbey Boxset Winactie kun je je aanmelden tot en met 15 april 2024. Om deel te melden aan de Downton Abbey Boxset Winactie moet je het aanmeldformulier invullen. Elke winactie bevat een eigen aanmeldformulier die bij de desbetreffende winactie te vinden is. Om deel te nemen aan de Downton Abbey Boxset Winactie moet je bepaalde gegevens achterlaten.

Zo moet je onder andere je volledige naam, adresgegevens en een e-mailadres achterlaten. De gegevens zullen alleen gebruikt worden om de prijs naar je toe te sturen. Nadat deze winactie is afgelopen worden de gegevens weer verwijderd. De correcte adresgegevens moeten ingevuld worden, want anders kan de prijs ook niet verstuurd worden.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Een gedachte over “Downton Abbey Boxset Winactie | Blu-ray”"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.