E.T. the Extra-Terrestrial 40th Anniversary Winactie | Gesloten

Het avontuur en de magie van een van de geliefdste films aller tijden – ook wel bekend als E.T. the Extra-Terrestrial – is binnenkort ook opnieuw thuis te beleven. Op 23 november 2022 brengen Universal Pictures Home Entertainment en Day One MPM namelijk de filmklassieker uit op Blu-ray en 4K UHD. Daarnaast brengen ze ook een speciale Steelbook uit van de film. Dit doen ze om de 40ste verjaardag van de film te vieren.

Samen met Universal Pictures Home Entertainment en Day One MPM mag ik een winactie houden om de 40th Anniversary release van deze filmklassieker te vieren. Met de E.T. the Extra-Terrestrial 40th Anniversary Winactie mag ik twee keer een Blu-ray weggeven van de film E.T. the Extra-Terrestrial. Mijn dank aan Universal Pictures Home Entertainment en Day One MPM voor de mogelijkheid tot deze samenwerking.

Over E.T. the Extra-Terrestrial (1982)

E.T. the Extra-Terrestrial – ook simpel bekend als E.T. – is een Amerikaanse sciencefiction en familiefilm uit 1982. De film is geregisseerd en geproduceerd door Steven Spielberg. Het scenario is geschreven door Melissa Mathison. De cast van de film bestaat uit onder andere Dee Wallace, Henry Thomas, Peter Coyote, Robert MacNaughton, en Drew Barrymore. Het concept van de film is gebaseerd op Spielbergs denkbeeldige vriend die ontstond na de scheiding van zijn ouders. In 1980 begonnen Spielberg en Mathison aan het maken een nieuw verhaal dat gebaseerd was op zijn ongerealiseerde project Night Skies.

In minder dan twee maanden schreef Mathison de eerste versie van het scenario – toen nog onder de titel E.T. and Me. De eerste versie onderging nog twee herschrijvingen. Uiteindelijk zou Universal Pictures het scenario kopen voor 1 miljoen Amerikaanse dollars. In tegenstelling tot de meeste films is E.T. the Extra-Terrestrial opgenomen in ruwe chronologische volgorde om overtuigende emotionele optredens van de jonge cast mogelijk te maken. Voor E.T. the Extra-Terrestrial werden animatronics ontworpen door Carlo Rambaldi. De film beleefde zijn wereldpremière als de afsluitende film bij het Cannes Film Festival op 26 mei 1982.

E.T. the Extra-Terrestrial 40th Anniversary Winactie
Bron: Universal Pictures Home Entertainment, Day One MPM, Universal Pictures, Amblin Entertainment, Universal Pictures Nederland en Universal Pictures International (UPI).

Later werd de film uitgebracht in de Amerikaanse bioscopen op 11 juni 1982. In de Nederlandse bioscopen werd de film uitgebracht op 2 december 1982. E.T. the Extra-Terrestrial werd direct een grote hit, waarbij het zelfs Star Wars inhaalde om (toen) de best verdienende film aller tijden te worden. De film wist dit record elf jaar vast te houden tot Spielbergs andere film Jurassic Park het in 1993 overtrof. E.T. the Extra-Terrestrial werd met ongelofelijk veel lof ontvangen door de recensenten. Tot op de dag van vandaag wordt de film beschouwd als een van de beste films aller tijden. De film ontving ook negen nominaties bij de 55ste Academy Awards.

Daarnaast won de film vijf Saturn Awards en twee Golden Globe Awards. De film werd opnieuw uitgebracht in 1985 en later ook in 2002 om de 20e verjaardag te vieren. Hierbij waren gewijzigde opnamen, visuele effecten en extra scènes te zien. E.T. the Extra-Terrestrial werd ook opnieuw uitgebracht in IMAX in 2022, om de 40e verjaardag te vieren. E.T. the Extra-Terrestrial vertelt het tijdloze verhaal over de onvergetelijke reis van een verdwaald buitenaards wezentje en het tienjarige jongetje met wie hij een vriendschap sluit.

Bekijk hier de officiële trailer van E.T. the Extra-Terrestrial (1982). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Voorwaarden E.T. the Extra-Terrestrial 40th Anniversary Winactie

Vragen en opmerkingen kunnen altijd gestuurd worden naar het volgende mailadres: sebastiaan.khouw@hotmail.com. De winnaars van elke winactie zullen via een mail op de hoogte gesteld worden dat ze hebben gewonnen. De prijs krijg je altijd gratis opgestuurd via de post of e-mail. Fysieke prijzen krijg je altijd gratis opgestuurd via de post, maar digitale prijzen zul je eerder opgestuurd krijgen via de e-mail. Bij uitzondering moeten je gegevens hiervoor gedeeld worden met de sponsor van de winactie. Dit zodat de prijs rechtstreeks naar je opgestuurd kan worden.

Bij elke winactie kan er per persoon eenmaal worden deelgenomen. Het gebruik van verschillende e-mails door eenzelfde persoon, kan leiden tot een mislukte deelname aan de winactie. Bij fysieke media winacties kunnen inwoners uit de Benelux meedoen, maar bij winacties van bioscoopkaarten en kijkcodes kunnen alleen inwoners uit Nederland meedoen.

E.T. the Extra-Terrestrial 40th Anniversary Winactie
Bron: Universal Pictures Home Entertainment, Day One MPM, Universal Pictures, Amblin Entertainment, Universal Pictures Nederland en Universal Pictures International (UPI).

Om deel te nemen aan deze prijsvraag moet je bepaalde gegevens achterlaten. Zo moet je onder andere je volledige naam en een e-mailadres achterlaten. De gegevens zullen alleen gebruikt worden om de prijs naar je toe te sturen. Na afloop worden deze gegevens weer verwijderd. De correcte adresgegevens moeten ingevuld worden, want anders kan de prijs ook niet verstuurd worden.

Je hoeft niet 18 jaar of ouder te zijn om mee te doen, maar onder de 16 jaar moet je toestemming van je ouders hebben om mee te doen. Win je de prijs en ben je jonger dan 16 jaar, dan kun je ook je mailadres van je ouders doorsturen, zodat we eventueel met hen contact kunnen opnemen over het verzenden van de prijs.

E.T. the Extra-Terrestrial 40th Anniversary Winactie
Bron: Universal Pictures Home Entertainment, Day One MPM, Universal Pictures, Amblin Entertainment, Universal Pictures Nederland en Universal Pictures International (UPI).

Zo doe je mee aan de E.T. the Extra-Terrestrial 40th Anniversary Winactie

Je kunt je aanmelden voor de E.T. the Extra-Terrestrial 40th Anniversary Winactie tot en met 6 december 2022. Ik zal nadat de winactie is afgelopen zo snel mogelijk contact opnemen met de winnaar. Je kunt je aanmelden voor deze winactie door het formulier hieronder in te vullen. Wil je extra kans maken? Volg me dan op mijn Facebook, Instagram, Youtube, TikTok of Twitter.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.