Editor in Chief van Marvel Comics en Marvel Stormbreakers komen samen naar Heroes Dutch Comic Con 2023

De zomereditie van Heroes Dutch Comic Con 2023 zal een wereldprimeur meemaken. Nog nooit eerder kwamen de Editor in Chief van Marvel Comics, C.B. Cebulski, en alle acht Marvel Stormbreakers tekenaars fysiek bij elkaar op een evenement. De grote eer is aan Heroes Dutch Comic Con die ze bijeenbrengt op hun zomereditie van dit jaar. De organisatie liet eerder al weten dat alle acht Marvel Stormbreakers tekenaars van Marvel Comics naar Utrecht zouden afreizen. Maar ze hebben nu ook bekendgemaakt dat niemand minder dan de Editor in Chief van Marvel Comics zich zal aansluiten bij het gezelschap. Maar wie zijn de Marvel Strombreakers tekenaars en de Editor in Chief van Marvel Comics precies?

Over de Editor in Chief van Marvel Comics

De Editor in Chief van Marvel Comics, C.B. Cebulski, houdt toezicht op alle dagelijkse redactionele en creatieve aspecten van Marvels uitgeverijdivisie. Ook kijkt hij naar het vormgeven van de grote verhaallijnen van de Marvel Comics line-up en probeert hij ‘s werelds beste en slimste schrijvers, striptekenaars en creatievelingen naar Marvel Comics te krijgen. Cebulski heeft als levensmissie om internationale artiesten uit alle hoeken van de wereld de kans te geven om personages te bedenken, verhalen te vertellen en te werken in de Amerikaanse entertainmentindustrie. Zo is Cebulski ook mede verantwoordelijk voor het Marvels Stormbreakers programma. Maar wat houdt dit programma precies in?

Editor in Chief van Marvel Comics en Marvel Stormbreakers komen samen naar Heroes Dutch Comic Con 2023
Bron: Heroes Dutch Comic Con en Heroes Dutch Comic Con 2023.

Over Marvels Stormbreakers

In 2020 werd het Marvels Stormbreakers programma gelanceerd. In dit programma worden elk jaar de beste opkomende artiesten uit de stripboeken industrie in de schijnwerpers gezet. Alle artiesten uit dit programma worden getraind om de absolute top te bereiken. De artiesten komen van over de hele wereld. Dit heeft het altijd lastig voor ze gemaakt om fysiek bij elkaar te komen. Maar Heroes Dutch Comic Con brengt hier dit jaar verandering in. De complete Marvels Strombreakers Class of 2023 zal namelijk aanwezig zijn bij de komende zomereditie van het Heroes Dutch Comic Con.

Elena Casagrande, Nic Klein, Jan Bazaldua, Chris Allen, Martin Coccolo, Lucas Werneck, Federico Vicentini en C.F. Villa schrijven geschiedenis door voor het eerst in de geschiedenis van het Marvel Stormbreakers programma samen te komen. Ze zullen vergezelt worden niemand minder dan de Editor in Chief van Marvel Comics. C.B. Cebulski en de Marvels Stormbreakers Class of 2023 zullen op zaterdag 24 en zondag 25 juni 2023 aanwezig zijn bij Heroes Dutch Comic Con in de Utrechtse Jaarbeurs.

Stripliefhebbers en Marvel fans kunnen om commissies aanvragen, werk laten signeren en ze het hemd van het lijf vragen. Daarnaast zullen de artiesten hun expertise delen tijdens diverse gesprekken in de Cozy Corner, die zich eveneens bevindt in de Comics Area. Het tekentalent dat ervan droomt om zelf ook voor Marvel te mogen tekenen, kunnen leren van de tips die Cebulski deelt op het podium. Ook kunnen ze hun portfolio laten beoordelen door de Editor in Chief van Marvel Comics. Meer informatie en tickets voor het evenement zijn te vinden op: www.dutchcomiccon.com.

Editor in Chief van Marvel Comics en Marvel Stormbreakers komen samen naar Heroes Dutch Comic Con 2023
Bron: Heroes Dutch Comic Con en Heroes Dutch Comic Con 2023.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.