Een Schitterend Gebrek is de openingsfilm van het 26ste Film by the Sea Festival

De dramafilm Een Schitterend Gebrek zal op 6 september 2024 het 26ste Film by the Sea Festival openen. Het Film by the Sea Festival is een van de belangrijkste culturele evenementen in Zeeland. De 26ste editie vindt plaats van 6 tot en met 15 september 2024 in Vlissingen en diverse andere Zeeuwse steden. Een Schitterend Gebrek is ook bekender onder zijn internationale filmtitel: A Beautiful Imperfection. Een Schitterend Gebrek is geregisseerd door de Nederlandse filmmaker Michiel van Erp. Dit is zijn eerste Engelstalige film.

De cast van de film bestaat uit (o.a.) Dar Zuzovsky, Jonah Hauer-King, Sam Hazeldine en Maarten Heijmans. De film heeft een speeltijd van 110 minuten. Een Schitterend Gebrek vertelt het meeslepende verhaal van Lucia. Ze is de eerste en grootste liefde van ’s werelds meest befaamde charmeur Giacomo Casanova. Na een betoverende ontmoeting in Italië, beloven de twee elkaar eeuwige trouw in afwachting van Casanova’s terugkeer van een zakenreis. Maar dan wordt Lucia getroffen door de pokken. Ze sluit zich af van haar geliefde en de buitenwereld.

Zestien jaar later heeft ze zichzelf opnieuw uitgevonden als de mysterieuze en gesluierde courtisane Galathée. Ze ontmoet opnieuw de charmeur Giacomo Casanova in Amsterdam. Zonder haar gezicht te laten zien, vallen Lucia en Casanova opnieuw voor elkaar. Terwijl hun liefde weer opbloeit, moet Lucia een beslissing nemen: durft ze haar masker te laten vallen en haar ware identiteit te onthullen? De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van auteur Arthur Japin. De auteur schreef samen met Ursula Rani Sarma het scenario van de film.

Een Schitterend Gebrek is de openingsfilm van het 26ste Film by the Sea Festival
Bron: The Searchers Nederland, Kaap Holland Film, Kino Produzioni, Eyeworks Film & TV Drama, AVROTROS en Amazon Prime Video.

De roman van Japin verscheen in 2003 en was direct een groot succes. In 2004 won het boek de Libris Literatuurprijs. De jury beschreef het boek als een moderne klassieker die zowel de literaire fijnproever als het grote publiek aanspreekt. Momenteel is het boek toe aan zijn 72ste druk met maar liefst 22 vertalingen. Film by the Sea festivaldirecteur Jan Doense sprak met enthousiasme over de verfilming van Japins roman. Dit is wat Doense zei: “We zijn enorm blij en trots dat we dit jaar ons festival mogen openen met de langverwachte verfilming van Arthur Japins gelijknamige bestseller.”

De festivaldirecteur zei ook: Een Schitterend Gebrek is een ambitieuze film van internationale allure, en als boekverfilming natuurlijk helemaal op zijn plaats bij Film by the Sea: het festival waar film en literatuur samenkomen. Wat extra leuk is: op maandag 9 september wordt ook Michiel van Erps nieuwe serie Een van ons, de allereerste Nederlandse CANAL+ Original, feestelijk gelanceerd bij Film by the Sea.” De film zal op 12 september 2024 door filmdistributeur The Searchers in de Nederlandse bioscopen uitgebracht worden.

Bekijk hierboven de officiële trailer van Een Schitterend Gebrek (2024). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.