DC FanDome 2021 geeft eerste blik op The Flash film

Ezra Miller’s The Flash zal in zijn eigen film (met de soortgelijke naam) het multiversum introduceren in het DC Extended Universe (DCEU). Tijdens de nieuwste editie van het DC FanDome was de acteur online aanwezig om vanuit de set van The Flash een eerste blik op de film te delen. In zijn introductie vertelt Ezra Miller dat ze nog druk bezig zijn met het maken van de film. De regisseur van de film is Andy Muschietti – bekend van de tweedelige films It en It: Chapter Two. De scenarist van de film is geen vreemdeling tot het DCEU.

De scenarist van The Flash is namelijk niemand minder dan Christina Hodson. Ze was ook verantwoordelijk voor het scenario van Birds of Prey, en ze zal ook het scenario van de Batgirl film schrijven. De film zal ons meenemen op Barry Allen’s avontuurlijke reis door het multiversum, waarbij we onder andere Micheal Keatons Bruce Wayne zullen tegenkomen. Dit zal de eerste keer zijn dat we Keatons Batman zullen zien na de film Batman Returns uit 1992.

De film is gebaseerd op de bekende DC Comics verhaallijn Flashpoint. In dit verhaallijn wordt Barry Allen wakker in een ander DC Universum waarin Superman niet lijkt te bestaan en Thomas Wayne Batman is. Bruce Wayne is als kind voor de ogen van zijn ouders vermoord. Zijn vader (Thomas Wayne) werd in plaats daarvan de Dark Knight. Naast deze twee grote veranderingen zijn Aquaman’s thuisland ook nog eens in oorlog met Wonder Woman’s zusters uit Themyscira. Barry Allen is de enige die zich het andere universum kan herinneren en zal zijn best moeten doen om dit universum te herstellen.

The Flash Film (2022)
Bron: Youtube.

Over The Flash (2022)

In de eerste blik zien we dat er in de film soortgelijke gebeurtenissen zullen plaatsvinden. Zo zien we hoe Barry Allen zich herenigt met wat waarschijnlijk zijn (oorspronkelijk overleden) moeder is. Daarnaast redtBarry Allen niet Superman, maar Supergirl (gespeeld door nieuwkomer Sasha Calle). Ook zijn er twee Barry Allen’s in de sneak peek tegelijkertijd te zien. Een van de Barry Allen’s heeft een Flash kostuum uit een oud Batman kostuum gemaakt. Naast de terugkeer van Ezra Miller en Michael Keaton, zal ook Ben Affleck terugkeren onder zijn versie van de Batman.

Regisseur Andy Muschietti liet in een interview met Vanity Fair weten dat het personage van Ben Affleck een belangrijk onderdeel uitmaakt van de emotionele kant van de film. Zo zou de interactie en relatie tussen Millers Barry Allen en Afflecks Bruce Wayne een emotioneel niveau brengen dat niet eerder gezien is in een DC film. De sneak peek lijkt ook te suggereren naar de connectie tussen Batman en The Flash. Zo zien we Batmans masker met bloedspetters op de grond liggen en lijkt het alsof een Barry Allen iets uit de hand van een overleden persoon haalt. Gaat Batman dood in The Flash? En zo ja, welke Batman zal overlijden? We zullen moeten wachten tot 4 november 2022 wanneer The Flash in de bioscoop zal verschijnen.

Bekijk hier een eerste blik op The Flash film uit 2022.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.