Teaser van Aquaman and the Lost Kingdom laat een spannend filmavontuur zien

Warner Bros. heeft eindelijk – en dan ook echt eindelijk – beelden uitgebracht van de opkomende superhelden film Aquaman and the Lost Kingdom. Op het YouTubekanaal van DC is er nu een 30 seconden lange teaser te zien van de opkomende film. De teaser maakt ook bekend dat er op aankomende donderdag een volledige trailer uit zal komen van Aquaman and the Lost Kindom. In dit filmvervolg zien we opnieuw Jason Momoa als de bekende titulaire superheld en zijn bijhorende alter ego: Arthur Curry.

De teaser van Aquaman and the Lost Kingdom

De acteur speelde de rol eerder al in verschillende DC Comics films, waaronder zijn eerste film over Aquaman. Deze eerste film kwam uit in 2018 en werd een onverwachte hit. De film bracht namelijk wereldwijd ruim 1.48 miljard Amerikaanse dollars op. Naast Momoa keren ook andere grote namen uit de eerste film terug. Een daarvan is acteur Yahya Abdul-Mateen II. Deze acteur speelde in Aquaman uit 2018 een kleinere rol als schurk Black Manta.

Ook laat de teaser de terugkeer van Patrick Wilson en Nicole Kidman, in hun rollen uit de vorige film, zien. In Aquaman and the Lost Kingdom lijkt Black Manta echter de grote schurk van de film te worden. De eerste teaser van de film zit vol actie en laat zien hoe Black Manta het opneemt tegen onze geliefde superheld. Zo zegt de schurk: “Ik ga Aquaman vermoorden en alles vernietigen wat hem dierbaar is.” De teaser laat hierbij beelden zien van het verbrand huis van Arthur Curry’s vader.

De teaser van Aquaman and the Lost Kingdom laat meerdere snelle beelden voorbij komen van de kleurrijke actie dat onder water plaatsvindt. Hierbij krijgen we ook een korte confrontatie te zien tussen Aquaman en Black Manta. De teaser van Aquaman and the Lost Kingdom lijkt weer te geven dat de gevaren en consequenties nog nooit zo groot zijn geweest voor Aquaman. Het verhaal dat dit het laatste gevecht van Aquaman zou kunnen zijn, zou kunnen helpen om de interesse in de film op te wekken.

Bekijk hierboven de officiële teaser van Aquaman and the Lost Kingdom (2023).

De toekomst van Aquaman

De stakingen van schrijvers en acteurs zijn nog volop bezig. Dit komt doordat de studio’s nog steeds weigeren om de vakbonden een eerlijke deal te geven en hiermee een einde te maken aan deze stakingen. Doordat de stakingen nog volop bezig zijn werd de aankomende releasedatum van Aquaman and the Lost Kingdom in twijfel getrokken. Zo stelde Warner Bros. eerder al het langverwachte vervolg Dune: Part Two uit van november 2023 tot maart 2024.

Warner Bros. heeft hiervoor gekozen omdat door de stakingen de acteurs van Dune: Part Two de film niet zouden kunnen promoten in november 2023. Er ging recent ook nog een gerucht rond dat Warner Bros. het filmvervolg op Aquaman zelfs niet eens wilde uitbrengen. Door de recente commerciële teleurstellingen van DC Comics superhelden films zouden ze hun vertrouwen verloren hebben om Aquaman and the Lost Kingdom uit te brengen. Toch lijkt niets minder waar te zijn nu ze een eerste teaser van de film online hebben gebracht.

Aquaman and the Lost Kingdom zal de laatste film uit het DC Extended Universe (ook wel bekend als het DCEU) zijn. Het filmuniversum van de DC Comics superhelden krijgt namelijk een reboot onder leiding van James Gunn en Peter Safran. Deze reboot zal beginnen met de door Gunn geregisseerde film Superman: Legacy. Deze film staat gepland om uit te komen in 2025. Het is nog onduidelijk welke rol Aquaman zal hebben in het nieuwe filmuniversum van DC Comics, maar Momoa heeft eerder gehint dat hij positieve gesprekken heeft gehad met beide Gunn en Safran.

Teaser van Aquaman and the Lost Kingdom laat een spannend filmavontuur zien
Bron: Entertainment Weekly, Warner Bros., DC Comics, DC Entertainment, Atomic Monster, The Safran Company en Warner Bros. Holland.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.