Behind-the-scenes beelden van Violent Night laten zien hoe de Kerstman een actieheld werd

Een van de leukste filmverrassingen van vorig jaar was volgens menig filmliefhebber Violent Night. De actiekomedie film met een kerstthema werd een degelijke box office hit. Vooral omdat Violent Night het in de bioscopen opnam tegen grotere blockbusters als Black Panther: Wakanda Forever en Avatar: The Way of Water, is dit voor een kleinere actiefilm best bijzonder! Ondanks dat de film gemixte kritieken van de recensenten ontving, bracht de film wereldwijd ruim 76 miljoen Amerikaanse dollars op. Eind januari van 2023 werd al aangekondigd dat er een vervolg zou komen op Violent Night.

Terwijl we wachten op dit vervolg mag ik samen met Universal Pictures Home Entertainment en Day One MPM exclusieve behind-the-scenes – een zogenaamde featurette – plaatsen op mijn website. In deze exclusieve videoclip van Violent Night praten regisseur Tommy Wirkola en producent Kelly McCormick over hoe de Kerstman een gewelddadige actieheld werd.

Over Violent Night (2022)

Violent Night is een Amerikaanse actiekomedie film met een kerstthema. De film kwam uit in 2022 en werd geregisseerd door Tommy Wirkola. Het scenario van de film is geschreven door Pat Casey en Josh Miller. Violent Night volgt de avonturen van de Kerstman als hij huurmoordenaars, die een rijke familie gevangen hebben genomen, bevecht. De Kerstman wordt gespeeld door David Harbour – die je kunt kennen van series als Stranger Things en films als Hellboy (2019). De rest van de cast bestaat uit John Leguizamo, Alex Hassell, Alexis Louder, Edi Patterson, Cam Gigandet, Leah Bready en Beverly D’Angelo.

Violent Night beleefde zijn wereldpremière op New York Comic Con op 7 oktober 2022. De film werd daarna in de Amerikaanse bioscopen uitgebracht op 2 december 2022. In de Nederlandse bioscopen was de film te zien vanaf 1 december 2022. Universal Pictures Home Entertainment en Day One MPM brachten de film daarnaast op 15 februari 2023 uit op Blu-ray en DVD. Ben je benieuwd naar de film of wil je graag de exclusieve behind-the-scenes beelden van Violent Night zien? Bekijk de video dan hieronder.

Bekijk hierboven de officiële en exclusieve videoclip van Violent Night (2022).

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.