Filmrechten van The Incredible Hulk zijn teruggekeerd naar Marvel Studios

Na 15 jaar zijn de filmrechten van de superhelden film The Incredible Hulk teruggekeerd naar Marvel Studios. De film werd oorspronkelijk in 2008 uitgebracht en gedistribueerd door Universal Pictures. Nu Marvel Studios de filmrechten weer te pakken heeft, is de film eindelijk ook te zien op streamingdienst Disney+. De streamingdienst maakte het nieuws bekend op 15 juni. De film was een dag later al te zien op Disney+.

Filmrechten van The Incredible Hulk en Namor the Submariner

De filmrechten voor het gebruik van personages Hulk en Namor waren tegelijkertijd verkocht aan Universal Pictures. Namor the Submariner was al te zien in de superhelden film Black Panther: Wakanda Forever, maar Marvel Studios kan pas een alleenstaande film over hem maken, als ze de filmrechten van het personage terugkrijgen (of terugkopen) van Universal Pictures.

Namor the Submariner en Hulk waren oorspronkelijk twee personages waarvan Disney de filmrechten had. Disney verkocht later het intellectuele eigendom en de distributierechten aan Universal Pictures. Nu hebben Disney en Marvel Studios de filmrechten van The Incredible Hulk weer te pakken en hopen ze ook die van Namor terug te krijgen. Echter is niet elke fan even enthousiast om dit personage terug te zien keren in het Marvel Cinematic Universe.

Black Panther: Wakanda Forever (2022)
Bron: Disney Nederland, Walt Disney Studios Motion Pictures, fanart.tv, Marvel Comics, The Walt Disney Company Benelux, Marvel Studios, en Walt Disney Pictures.

Seksueel grensoverschrijdend gedrag

De acteur die Namor speelt, Tenoch Huerta, is namelijk beschuldigd van seksueel misbruik en seksueel geweld. Hierdoor lijkt de carrière van de acteur in groot gevaar te zijn. Dit is zeker het geval voor zijn verdere loopbaan met Marvel Studios, omdat die al te maken hebben met een andere beschuldigde van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Zo werd ook Jonathan Majors, de acteur van Kang the Conquerer, hiervan beschuldigd. Majors was al te zien in meerdere MCU projecten, waaronder Ant-Man and the Wasp: Quantumania.

Marvel Studios lijkt steeds vaker verstrikt te raken in grotere problemen dan alleen de filmrechten. De filmstudio krijgt regelmatiger te maken met acteurs en actrices die rechtszaken veroorzaken of met zich meenemen. Niet alle fans verheugen zich dus op de terugkeer van controversiële acteurs als Huerta en Majors, maar meerdere fans hopen nu wel op enkele nieuwe solo films rondom het personage van The Incredible Hulk. Vooral nu Marvel Studios weer de filmrechten te pakken heeft van dit bijzondere personage en deze ondergewaardeerde film. The Incredible Hulk is nu te streamen op Disney+ in Nederland.

Filmrechten van The Incredible Hulk zijn teruggekeerd naar Marvel Studios
Bron: Fanart.tv, Marvel Studios, Universal Pictures, Marvel Enterprises, Valhalla Motion Pictures, MVL Incredible Productions, Marvel Entertainment en Universal Pictures International (UPI).

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.