Mary & George (2024) — Miniserie Recensie

Mary & George is een miniserie waarin macht en aanzien de belangrijkste levensaspecten voor de hoofdpersonages zijn. Hierin lijkt deze miniserie op een serie als Game of Thrones. In beide series spelen de hoofd- en bijpersonages een spel van leugens en waarheden. Hierin proberen ze elkaar altijd een stap voor te zijn en gebruiken ze elk middel in hun arsenaal om de machtigste speler van dit levensspel te worden. De seriemakers maken in hun pilot aflevering – getiteld Second Son – direct duidelijk dat status, rijkdom, macht en nalatenschap het belangrijkste zijn in Mary & George. Zo benoemt Julianne Moore’s personage Mary dat een tweede zoon technisch gezien geen waarde heeft. Een tweede zoon kan niets opleveren en erven. George’s geschenk van schoonheid brengt hier verandering in als hij een middel wordt om koning James I te bespelen. Wat volgt is een onderlinge strijd tussen Mary en George. Want wie kan de meeste macht hebben van de twee? De rivaliteit maakt de serie intenser en vermakelijker om te aanschouwen. Helaas bevat het verhaal van Mary & George geen enkel moment om de gebeurtenissen te laten bezinken of binnen te laten komen. Hierdoor slaan de dramatische, heftige en humoristische momenten regelmatig niet goed aan.

The Falcon and the Winter Soldier (2021) – Miniserie Recensie

Niet lang nadat WandaVision uitkwam werd de volgende Marvel-serie – die zich plaatsvindt in de continuïteit van het Marvel Cinematic Universe – uitgebracht op Disney+. Deze tweede serie gaat over de avonturen van Sam Wilson en Bucky Barnes na de evenementen uit Avengers: Endgame. Deze miniserie – bestaande uit zes afleveringen – heet daarom ook The Falcon and the Winter Soldier. Net zoals WandaVision bespreekt The Falcon and the Winter Soldier met zijn verhaal belangrijke aspecten uit onze wereld. Waar WandaVision de focus neerlegde op de vijf fases van rouw, gaat The Falcon and the Winter Soldier dieper in op politieke en sociaal-maatschappelijke thema’s, waaronder racisme en posttraumatische stressstoornissen. WandaVision had een duidelijk hoofdpersonage, namelijk Wanda Maximoff. The Falcon and the Winter Soldier heeft er twee: Sam Wilson en Bucky Barnes. Ondanks dat er constant afgewisseld wordt met perspectieven en thema’s, is het verhaal rondom Sam Wilson duidelijk meer onderbouwd dan die van Bucky Barnes. Echter is dit een van de weinige kritiekpunten die bij deze miniserie echt te benoemen valt, want The Falcon and the Winter Soldier is een van de beste onderdelen uit fase vier van het Marvel Cinematic Universe.

WandaVision – Miniserie Recensie

WandaVision is een miniserie die wekelijks uitgebracht werd. Dit is een slimme aanpak geweest van Marvel Studios en streamingdienst Disney+. Door de wekelijkse release van een aflevering bleven de fans, serieliefhebbers en recensenten praten over deze Marvel miniserie. Het was een bijzonder moment toen de eerste twee afleveringen uitkwamen. Dit was de eerste serie die plaats zou vinden in het Marvel Cinematic Universe. De miniserie is nu al meer dan 1 jaar geleden uitgekomen en afgelopen, maar tot op de dag van vandaag blijven mensen erover praten. Dit is niet bepaald apart te noemen, omdat WandaVision een ongelofelijk krachtige eerste serie is van Marvel Studios en streamingdienst Disney+. Eerder recenseerde ik al de eerste drie afleveringen van deze hitserie. Nu sta ik met deze recensie stil bij de gehele WandaVision miniserie.

Dracula Miniserie (2020) – Recensie

Dracula is een drama-horror televisie miniserie bedacht door Mark Gatiss en Steven Moffat. De miniserie is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1897 van Bram Stoker. De televisie miniserie bestaat uit drie afleveringen en ging op 1 januari 2020 in première. Dracula werd over drie opeenvolgende dagen uitgezonden op BBC One voordat de miniserie op Netflix uitkwam. Kortgeleden bracht Just Entertainment Nederland de televisie miniserie uit op dvd. Mijn dank aan Just Entertainment Nederland voor de samenwerking en het versturen van een recensie-exemplaar van de miniserie.

The Undoing Miniserie (2020) – Recensie

The Undoing is een Amerikaanse psychologische thriller miniserie. De miniserie is zesdelig en het scenario is geschreven door David E. Kelley. Het verhaal is een verfilming van de roman You Should Have Known dat geschreven is door schrijfster Jean Hanff Korelitz. De miniserie is geregisseerd door Susanne Bier en de hoofdrollen worden gespeeld door Nicole Kidman, Hugh Grant, Donald Sutherland en Noah Jupe. De miniserie werd veelbesproken toen het oorspronkelijk uitkwam. De zesdelige miniserie ontving veel positieve reacties. Echter ben ik het zelf (grotendeels) niet eens met de lof die de miniserie ontvang. Lees in mijn recensie wat ik vind van de miniserie The Undoing.