Filmtip | Alice, Darling (2022)

De psychologische en uitdagende thriller Alice, Darling zal vanaf 23 maart 2023 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. Maar waar gaat deze psychologische thriller film precies over? En wie spelen de hoofdrollen in deze film? Dat, en nog meer, vertel ik jullie in deze filmtip.

Over Alice, Darling (2022)

Alice, Darling is een psychologische thriller film uit 2022. De film is het regiedebuut van Mary Nighy en het scenario is geschreven door Alanna Francis. De cast van de film bestaat uit onder andere Anna Kendrick, Kaniehtiio Horn, Charlie Carrick, Mark Winnick en Wunmi Mosaku. De film beleefde zijn wereldpremière op het Toronto International Film Festival op 11 september 2022. De film werd daarna uitgebracht in geselecteerde Amerikaanse bioscopen op 30 december 2022, om later op 20 januari 2023 een grotere release in de Verenigde Staten van Amerika te krijgen. Alice, Darling zal vanaf 23 maart 2023 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Alice, Darling heeft een speeltijd van 90 minuten. Het verhaal gaat over Alice (gespeeld door Anna Kendrick). Ze zit gevangen in een gewelddadige relatie. Alice wordt door haar vriend Simon psychisch mishandeld en tot het uiterste gedreven. Wanneer ze een weekje weg is met twee goede vriendinnen leert Alice zichzelf opnieuw kennen. Zo leert ze ook hoe ze haar leven meer in perspectief kan plaatsen. Langzaam wordt ze minder afhankelijk van de giftige relatie waar ze in zit. Maar de wraak van Simon is even onvermijdelijk als verwoestend en stelt de kracht, moed en hechte vriendschappen van Alice op de proef. Bekijk hieronder de officiële trailer van Alice, Darling.

Bekijk hier de officiële trailer van Alice, Darling (2022).

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.