Filmtip | Asterix & Obelix in het Middenrijk (2023)

Vanaf 15 februari 2023 zal de nieuwe film Asterix & Obelix in het Middenrijk in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. Asterix & Obelix in het Middenrijk is de duurste Europese productie ooit gemaakt. In de film volgen we de avonturen van de oersterke Galliërs Asterix en Obelix in China. Voetbalfans zullen ook blij zijn, want voetballer Zlatan Ibrahimović beleeft in Asterix & Obelix in het Middenrijk zijn filmdebuut. De Nederlandse versie bevat de stemmen van onder andere Buddy Vedder, Frank Lammers, Fedja van Huêt, Jan Kooijman en Vajèn van den Bosch. Maar waar gaat het verhaal van Asterix en Obelix in het Middenrijk precies over?

Over Asterix & Obelix in het Middenrijk (2023)

Asterix & Obelix in het Middenrijk is een Franse avontuurlijke actiekomedie familiefilm uit 2023. De originele Franse titel is Astérix et Obélix: l’Empire du Milieu en de Engelstalige titel is Asterix & Obelix: The Middle Kingdom. De film is geregisseerd door Guillaume Canet, die ook de rol van Asterix op zich neemt. Asterix & Obelix in het Middenrijk is een vervolg op Asterix & Obelix bij de Britten uit 2012. Daarnaast is dit het vijfde deel uit de Asterix & Obelix liveaction filmreeks. In deze film reizen de helden voor het eerst naar het keizerlijke China.

Het originele verhaal is gebaseerd op een script van Philippe Mechelen en Julien HervéGuillaume Canet werkte ook mee aan het script. Het is de eerste liveaction film uit de reeks die niet gebaseerd is op een van de Asterix stripalbums. Daarnaast speelt Gérard Depardieu voor het eerst niet de rol van Obelix. In plaats daarvan neemt Gilles Lellouche zijn rol over. De rest van de originele cast bestaat uit onder andere Vincent Cassel, Marion Cotillard, Jason Chichandier, Jonathan Cohen, Ramzy Bedia, Leanna Chea, Linh Dan Pham, Zlatan Ibrahimović en José Garcia.

Asterix & Obelix in het Middenrijk (2023)
Bron: © Christophe Brachet.

De film zou oorspronkelijk opgenomen worden in China in 2020, maar de opnames werden uitgesteld voor een jaar en verplaatst naar Frankrijk door de Covid-19-pandemie. Het verhaal speelt in het jaar 50 voor Christus af. De keizerin van China is na een staatsgreep door de verraderlijke prins Deng Tsin Qin gevangengenomen. De enige dochter van de keizerin, prinses Fu Yi, weet met hulp van de Fenicische koopman Greintjemis en haar trouwe lijfwacht Tat Han te vluchten naar Gallië. Daar gaat ze op zoek naar de dappere krijgers Asterix en Obelix, die met hun toverdrank over bovenmenselijke krachten beschikken.

De twee onafscheidelijke helden schieten de prinses graag te hulp. Ze besluiten de prinses te helpen haar moeder te redden en haar land te bevrijden. En zo begint hun grote avontuur op weg naar China. Alleen weten ze niet dat Julius Caesar en zijn machtige leger ook onderweg zijn naar het Middenrijk, hongerig naar een nieuwe overwinning… Bekijk hieronder de officiële Nederlandstalige trailer van Asterix & Obelix in het Middenrijk.

Bekijk hierboven de officiële teaser trailer voor Asterix & Obelix in het Middenrijk.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.