Filmtip | Belle (2021)

Belle is een Japanse geanimeerde sciencefiction en fantasiefilm uit 2021. De Japanse filmtitel is Ryû to sobakasu no hime. De film is geregisseerd door Mamoru Hosoda. De regisseur schreef ook het scenario van de film. Belle werd met een staande ovatie ontvangen bij zijn wereldpremière op het Cannes Film Festival van 2021. De film is nu te zien op streamingdienst Sooner in Nederland.

Over Belle (2021)

Hosoda’s Belle is geïnspireerd op het Franse sprookje Beauty and the Beast van auteur Jeanne-Marie Leprince de Beaumont en de gelijknamige Disneyanimatiefilm uit 1991. De film verkent thema’s als identiteit, de kracht van verbinding en zelfontdekking. Belle ging in première op het Cannes Film Festival op 15 juli 2021. De film ontving daar een staande ovatie van veertien minuten lang. Ook ontving de film positieve recensies van de filmcritici. De Japanse stemmencast bestaat uit (o.a.) Kaho Nakamura, Ryō Narita, Shōta Sometani, Tina Tamashiro, Lilas Ikuta, Kōji Yakusho en Takeru Satoh.

Belle bevat een speeltijd van 124 minuten. De geanimeerde sciencefiction en fantasiefilm neemt het filmpubliek mee op een fascinerende reis door een virtuele wereld. Het filmverhaal gaat over de verlegen middelbare scholier Suzu. Ze woont in een landelijk dorp waar ze al jarenlang slechts een schaduw van zichzelf is geweest. Wanneer ze de enorme virtuele wereld genaamd “U” betreedt, ontsnapt ze in haar online persona als Belle. Suzu’s online personage is een wereldwijd geliefde zangeres.

Bekijk hierboven de officiële trailer van de film Belle (2021). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Over streamingdienst Sooner

Sooner is een streamingdienst dat werd opgericht in 2020. In dat jaar werd het platform gelanceerd in Duitsland, Oostenrijk, België, Luxemburg en Zwitserland. Sooner is sinds 2023 ook op de Nederlandse markt. De streamingdienst is een initiatief van onafhankelijke Belgische producent en distributeurs. Sooner biedt een alternatieve aanpak voor onafhankelijke en diverse cinema. Op de streamingdienst zul je een rijke catalogus aan films terugvinden.

Hierbij ligt de nadruk op hedendaagse Europese onafhankelijke cinema. Sommige van deze films zijn moderne klassiekers, terwijl andere films (vaak onverdiend) onder de radar blijven. Op Sooner is de mogelijkheid om deze films opnieuw te ontdekken. Deze streamingdienst is daarom een mooie plek om bekende en minder bekende regisseurs te ontdekken.

Via thema’s, specials, collecties en artikels zet de streamingdienst belangrijke personen uit de filmgeschiedenis in de schijnwerpers. Sooner houdt je ook op de hoogte van de belangrijkste filmfestivals. Hierbij leggen ze de focus hun eigen collectie van geselecteerde films en prijswinnaars. Belle is nu te streamen op Sooner in Nederland.

Belle (2021)
Bron: Sooner Nederland, Sooner, Dentsu, Studio Chizu, BookWalker, Kadokawa, Toho Company, Hakuhodo DY Media Partners, Nippon Television Network (NTV) en Yomiuri Telecasting Corporation (YTV).

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.