Filmtip | Grenzeloos Verraad (2023)

De Nederlandse oorlogsfilm Grenzeloos Verraad is al bijna in de Nederlandse bioscopen te zien. De film vertelt een bijzonder oorlogsverhaal tussen eer en geweten in de periode voorafgaande aan de luchtlandings-operatie Amherst die in april 1945 in Drenthe plaatsvond. Het doel van deze luchtlandings-operatie was de bevrijding van de stad Groningen. Grenzeloos Verraad zal vanaf 30 maart 2023 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. Daarnaast zal de film in Nederland ook nog uitgebracht worden op streamingdienst Netflix. Het is echter nog onduidelijk wanneer de film precies op Netflix in Nederland uitgebracht zal worden.

Over Grenzeloos Verraad (2023)

Grenzeloos Verraad is een Nederlandse oorlogsfilm uit 2023. De film is geregisseerd door Thomas Nauw en Dennis Bots. Grenzeloos Verraad stond eerder nog bekend onder de titel Verraderlijke liefde. In 2020 werden er stukjes van de eerste versies van de film getoond. Dutch FilmWorks besloot de film voor distributie te kopen, nog wat extra’s toe te voegen en de titel veranderen. Dit laatste deden ze zodat de film wereldwijd in bioscopen kon worden vertoond. De cast van de film bestaat onder andere uit Peter Nillesen, Dirk Gunther Mohr, Berit van de Wouw, Kai Kolder, Dennis van Ooyen, Ingrid Bisschop en Andreas Lessig.

Een van de belangrijkste rollen wordt dus gespeeld door Dirk Gunther Mohr: een acteur en filmmaker die zeker niet onbekend is op deze website. Zo recenseerde ik eerder al diverse films waarin hij in acteerde (of die hij regisseerde). Hierbij kun je denken aan films als Tweespalt, Het Leven op Aarde en de Capo di Famiglia trilogie. Als recensent en filmjournalist ben ik ook oprecht benieuwd naar zijn acteerwerk en aanwezigheid in de film Grenzeloos Verraad.

Grenzeloos Verraad (2023)
Bron: Dutch FilmWorks (DFW), CFX Studios, On Air Media en ZODfilm.

Maar waar gaat deze Nederlandse oorlogsfilm eigenlijk over? Grenzeloos Verraad volgt de Duits-Nederlandse officier Ludwig Mengelberg. In het Duitse leger heeft hij de bijnaam ‘Der Fliegende Holländer’ gekregen. Mengelberg heeft steeds grotere moeite met de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. Na een persoonlijk drama wordt hij overgeplaatst naar Nederland en neemt hij het drastische besluit om in Drenthe te helpen bij het verbergen van onderduikers.

Hiermee pleegt hij natuurlijk hoogverraad bij zijn eigen manschappen. Wanneer de SS wantrouwen krijgt en het verzet oprukt, zet Mengelberg niet alleen zijn eigen leven op het spel, maar ook dat van de mensen die hij probeert te helpen. Hoe dit spannende verhaal van Grenzeloos Verraad afloopt is vanaf 30 maart 2023 in de Nederlandse bioscopen te zien! Grenzeloos Verraad zal al vanaf op 28 maart te zien zijn bij de bioscoop Cinema Gouda. Op 28 maart en 29 maart 2023 beleefd de film daar zijn (voor-)premières.

Bekijk hier de officiële trailer van Grenzeloos Verraad (2023). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.