Filmtip | House Party (2023)

House Party (2023) is een remake en reboot van New Line Cinema’s geliefde klassieker uit de jaren 1990. De film is vanaf 3 maart 2023 te streamen op HBO Max in Nederland. Maar waar gaat deze nieuwe komediefilm precies over? En wie spelen de hoofdrollen in deze film? Dat, en nog meer, vertel ik jullie in deze filmtip.

Over House Party (2023)

House Party is een Amerikaanse komediefilm uit 2023. De film is geregisseerd door Calmatic, de Grammy-winnende regisseur van muziekvideo’s die hiermee zijn speelfilmdebuut maakt. De film dient als een gelijknamige reboot en remake van de originele film uit 1990. In House Party (2023) zijn de hoofdrollen weggelegd voor Tosin Cole, Jacob Latimore, Karen Obilom, D.C. Young Fly en Scott Mescudi. House Party (2023) werd in de Verenigde Staten van Amerika uitgebracht op 13 januari 2023 en in Nederland op 12 januari 2023. De film ontving negatieve recensies en bracht iets meer dan 9 miljoen Amerikaanse dollars wereldwijd.

De producenten van de film zijn LeBron James en Maverick Carter. Het scenario van de film is geschreven door Jamal Olori en Stephen Glover. De uitvoerend producenten van House Party (2023) zijn Richard Brener, Josh Mack, Victoria Palmeri, Spencer Beighley, Jamal Henderson, Gretel Twombly, Reginald Hudlin en Warrington Hudlin. De crew van House Party (2023) bestaat onder andere uit cinematograaf Andrew Huebscher, productieontwerper Scott Falconer, filmmonteur Matthew Barbato, componist Oak Felder en kostuumontwerper Derica Cole Washington.

Het verhaal volgt aspirant clubpromotors en beste maatjes Damon en Kevin. Het zit ze helemaal niet mee. De twee pechvogels zijn platzak en staan op het punt het dak boven hun hoofd te verliezen. Daarnaast zijn ze onlangs hun schoonmaakbaantje kwijtgeraakt. Ze hebben nu dus een flinke meevaller nodig om hun problemen te laten verdwijnen. Maar wie niet waagt, wie niet wint. Ze besluiten het feest van het jaar te organiseren in de dure villa waar ze hun laatste schoonmaakklus hebben uitgevoerd. En laat die nou toevallig van niemand minder zijn dan LeBron James. Geen toestemming? Geen probleem. Wat kan er fout gaan?

Bekijk hier de officiële trailer van House Party (2023). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.