Filmtips op Televisie voor Halloween 2021

De spookachtige feestdag Halloween vindt dit weekend alweer plaatst. In Nederland wordt deze feestdag minder uitgebreid gevierd. Maar als je vermaak zoekt met een horrorfilm, dan heb ik enkele leuke filmtips op televisie voor Halloween 2021.

Iconische horror-franchise

Op zaterdag 30 oktober trakteert televisie uitzender Veronica ons op drie films uit de iconische horror-franchise van Halloween. Allereerst zal om 20.00 de Halloween film uit 2018 te zien zijn. Deze horrorfilm is geregisseerd door David Gordon Green en heeft een cast bestaande uit (onder andere) Jamie Lee Curtis, Judy Greer en Andi Matichak. Later die avond zal de originele, en bovendien eerste, Halloween film uit de franchise afgespeeld worden op het televisiekanaal van Veronica.

De eerste Halloween film komt uit een ver verleden – dat ook wel bekend staat als het jaar 1978. Deze iconische klassieker is geregisseerd door de meesterlijke filmmaker John Carpenter. Halloween (1978) is ook de doorbraak film voor actrice Jamie Lee Curtis geweest. En ja, dit is dezelfde Jamie Lee Curtis die ook in de Halloween film uit 2018 te zien is. Naast haar spelen ook Donald Pleasence en Tony Moran een belangrijke rol in deze eerste Halloween film. Halloween (1978) zal te zien zijn op Veronica vanaf 22.10.

Als de klok op de nacht van zaterdag op zondag 0.00 aangeeft, zal het vervolg, op de originele Halloween film te zien zijn. Halloween II uit 1981 zal dan door televisie kanaal Veronica getoond worden. Dit tweede deel is geregisseerd door Rock Rosenthal. Voor dit vervolg keerden beide Jamie Lee Curtis en Donald Pleasence terug om in de film te spelen. Ook is Charles Cyphers in Halloween II te zien.

Filmtips Halloween 2021
Bron: XGN.nl & Universal Pictures International (UPI).

Leuk voor het hele gezin

Wil je met jonge kinderen of pubers een vermakelijke film met monsters kijken? Dan zijn de drie Hotel Transylvania animatiefilms zeker aan te raden. Deze trilogie draait zaterdag op Comedy Central. Het eerste deel (simpel getiteld Hotel Transylvania) komt uit 2012 en is geregisseerd door Genndy Tartakovsky. De eerste film uit de trilogie zal te zien zijn vanaf 17.30. Hotel Transylvania 2 komt uit 2015 en is ook geregisseerd door Genndy Tartakovsky. De tweede film uit de trilogie zal te zien zijn vanaf 19.20. Hotel Transylvania 3: Summer Vacation komt uit 2018 en is weer geregisseerd door Genndy Tartakovsky. De derde film uit de trilogie zal te zien zijn vanaf 21.05.

Een geschikte Halloween film voor jonge pubers is de Nederlandse film Vals. Deze film is zaterdag te zien op NPO 3 vanaf 22.54. De film is geschikt voor kinderen vanaf een leeftijd van 12 jaar. As je fan bent van Nederlandse jeugd horror, dan is de jeugdfilm De Griezelbus uit 2005 zeker een optie om te kijken. De film is zondag 31 oktober (Halloween zelf!) te zien op NPO 3 (de Zappbios) vanaf 15.30.

Filmtips Halloween 2021
Bron: Netflix Nederland, Sony Pictures Animation en Universal Pictures International (UPI).

Klassieke Horrorfilms

Ben je geen fan van de Halloween franchise? Maar wil je nog steeds graag vermaakt worden met een klassieke horrorfilm? Dan is The Exorcist uit 1973 de perfecte optie voor je. De film is door William Friedkin geregisseerd. The Exorcist wordt door filmliefhebbers over de hele wereld beschouwd als een van de beste (en meest klassieke) horrorfilms aller tijden. Deze horrorfilm zal aankomende zaterdag te zien op BBC 2 vanaf 23.40.

Naast The Exorcist zullen er ook twee moderne (horror) klassiekers te zien zijn op BBC 2. Aankomende zondag zal om 23.45 de horrorkomedie What We Do in The Shadows getoond worden. De film is geregisseerd door Jemaine Clement en Taika Waititi (bekend van Thor: Ragnarok). Later die nacht zal de Zweedse horrorfilm, Let the Right One in, ook te zien zijn op BBC 2 om 01.05. Deze film is geregisseerd door Thomas Alfredson en komt uit 2008.

Filmtips Halloween 2021
Bron: Newsweek.

Niets met horror of Halloween?

Heb je niets met horrorfilms en kijk je al helemaal niet uit naar Halloween? Dan zijn de volgende films leuke opties voor je om te kijken dit weekend. Allereerst toont NPO 2 op zaterdag de tragikomedie Samba met in de hoofdrol Omar Sy. Deze film zal te zien zijn vanaf 23.45. Ben je meer geïnteresseerd in een romantische komedie? Dan is Something’s Gotta Give met Jack Nicholson, Diane Keaton en Keanu Reeves een degelijke optie voor je. Deze film is zaterdag op Één te zien vanaf 21.20.

De dramafilm Land of Mine is aan te raden voor filmliefhebbers die zich in de nacht nog willen vermaken met een krachtige film. De film zal op de nacht van zaterdag op zondag te zien zijn op BBC 2 vanaf 2.35. Wil je met je kinderen geen horror of monsterfilm kijken dit weekend? Dan kun je aankomende zondag Independence Day en The Maze Runner kijken op Veronica! De film Independence Day zal te zien zijn vanaf 20.00 en om 22.55 begint de film The Maze Runner.

Filmtips Halloween 2021
Bron: IMDB.com

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.