Fotofabriek 2020 Recensie | Is het Betaalbaar & Efficiënt?

Fotofabriek 2020

In samenwerking met Fotofabriek heeft het team van Sebkijk een magazine exemplaar mogen creëren. Vandaag bespreek ik onze ervaring bij het maken van deze magazine. Ben jij benieuwd of een Fotoboek maken iets voor jou kan zijn? Lees dan snel dit artikel verder!

Dit artikel is een repost. Dit artikel was eerder gepubliceerd op deze website, maar vanwege omstandigheden was het artikel tijdelijk verplaatst naar een andere website. Vanaf vandaag staat het artikel gewoon weer op SebKijk.

Mijn Ervaring

Als ik heel eerlijk ben, ben ik niet heel bekend met het maken van fotoboeken of tijdschriften. Het was dus zeker even wennen toen ik er mee aan de slag ben gegaan. Neem mijn mening dus met een korreltje zout erbij. Nu is Fotofabriek zeer simpel te gebruiken en onder de knie te krijgen. Naar mijn mening is het systeem zelfs iets te simpel in zijn gebruik en design. Hiermee probeer ik te zeggen dat de ontwerp functies minder uitgebreid zijn dan andere online fotobewerking-tools, zoals Canva of Fotor. Van deze fotobewerking-tools heb je zelfs hele uitgebreide gratis versies. Met deze tools kan je simpelweg meer bereiken met het ontwerpen van je tijdschrift. 

Aanraden of Afraden?

Zou ik dan het gebruik van Fotofabriek afraden? Nee, totaal niet. Het is niet helemaal geschikt voor het ontwerpen van tijdschriften. Echter is het meer dan geschikt voor het maken van een Fotoboek. Tuurlijk je kunt ook een fotoboek maken op Canva of Fotor, maar je zult het zelf nog moeten uitprinten of uitgeven. Maar je kunt ook heel simpel een fotoboek maken via dit systeem. Daarna kun je voor een redelijke prijs een zeer kwalitatief gezien sterke fotoboek laten printen. De prijzen beginnen al vanaf €7,99. Dit is echt een goede prijs om een fotoboek voor te laten uitprinten. Daarnaast zijn softcover fotoboeken al te koop vanaf €9,99 en hardcover fotoboeken vanaf €11,99.

Nu vraag je je misschien af waarom wij geen fotoboek hebben laten maken. Het leek mij een goed idee als er een tijdschrift zou komen. Want dan zouden we oude en nieuwe teksten kunnen combineren met tekeningen en foto’s. Echter – als ik de kans krijg om nog een tijdschrift uit te brengen via dit systeem, dan zou ik nog steeds het ontwerp niet via dit systeem zelf doen.

Het ontwerpen zou ik nog steeds dan aanpakken via Canva of Fotor. Daarnaast is het vrij simpel om het te uploaden naar het systeem. Even de juiste afmetingen erbij pakken en daarna nog een laatste check doen. Dan ben je eerlijk gezegd al klaar om het te laten uitprinten of te laten uitgeven door Fotofabriek. Wil jij ook een tijdschrift uitbrengen via Fotofabriek? Dat kan! Je kan er meer over lezen als je hier klikt.

In conclusie als ik Fotofabriek zou moeten aanraden, dan is het antwoord altijd ja. De prijzen zijn goed te doen! Zeker voor als je gewoon simpel een fotoboek wilt maken van bijvoorbeeld een vakantie of bruiloft. Ook is het geschikt voor het uitprinten van tijdschriften, want de kwaliteit die er uitkomt is (grotendeels) erg goed. Maar qua het ontwerpen zou ik Fotofabriek alleen gebruiken voor fotoboeken. Dus niet voor het ontwerpen van tijdschriften. Wil je eerst meer te weten komen over wat Fotofabriek precies is? Lees dan hier onder verder!

Over Fotofabriek

Fotofabriek.nl en Fotofabrik.de zijn onderdeel van Chris Russell BV. Dit bedrijf is een full-service reclamebureau en een digitale drukkerij. Dit bedrijf verzorgt al meer dan 25 jaar reclame en drukwerk voor toonaangevende winkelketens in Nederland, maar ook voor studenten die het beste drukwerk willen voor hun scriptie. Via Fotofabriek kan nu geprofiteerd worden van onze uitgebreide kennis en expertise op het gebied van fotobewerking en digitaal drukken. Fotofabriek is in 2008 opgericht. 

Fotofabriek biedt een gratis softwarepakket voor het vormgeven en bewerken van fotoproducten van perfecte kwaliteit. Maak een fotoalbum, verjaardagskalender, canvas, wenskaarten of één van onze vele fotoproducten en verstuur het bestand vervolgens naar de fotoservice van Fotofabriek. Zij drukken, binden en verpakken het product op professionele wijze en verzenden de bestelling binnen twee tot zeven (afhankelijk van het product) werkdagen naar ieder adres in Nederland en België.

Bekroning van Fotofabriek

Fotofabriek wordt ook vaak bekroond als de beste fotoboeken-leverancier. Zo heeft het Nederlandse consumentenprogramma Rader Fotofabriek getest als de meest populaire EN als de beste fotoboeken-leverancier. Daarnaast is Fotofabriek voor het achtste jaar op rij de winnaar van de grootstee, onafhankelijke fotoboeken test. Ook in 2020 wonnen ze deze prijs. Dit jaar zijn er 37 aanbieders met elkaar vergeleken. Bij de fotoboekentest van 2020 zijn er maar liefst 150 criteria waarop elke aanbieder beoordeeld is. 

Ben je nu benieuwd geraakt hoe het eerste tijdschrift van SebKijk er uit is komen te zien? Hieronder kun je hem bekijken.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Gerelateerde Artikelen

Roald Dahl's The Witches Giveaway

Roald Dahl’s The Witches Giveaway | Blu-ray

In samenwerking met Day One MPM & Warner Home Video mag ik een Roald Dahl’s The Witches Giveaway houden. Mijn dank aan beiden voor deze samenwerkingsmogelijkheid. De prijs van deze giveaway is één Blu-ray exemplaar van Roald Dahl’s The Witches die naar de winnaar toegestuurd zal worden.

Lees Verder >
Roald Dahl's The Witches (2020)

Roald Dahl’s The Witches (2020) – Film Recensie

Roald Dahl’s The Witches is een fantasie familiefilm uit 2020. De film is geregisseerd door Robert Zemeckis. Het verhaal is geschreven door Zemeckis, Kenya Barris en Guillermo del Toro. Er zijn dus grote namen verbonden aan deze film, maar betekent dit ook dat de film daadwerkelijk goed of geweldig is?

Lees Verder >
Beau Séjour Reeks 2

Beau Séjour Reeks 2 – Recensie

Vandaag recenseer ik Beau Séjour Reeks 2. Beau Séjour is een Belgische dramaserie van productiehuis De Mensen. De serie is gecreëerd door Nathalie Basteyns, Kaat Beels, Sanne Nuyens en Bert van Dael. Beau Séjour Reeks 2 is nu te koop op DVD.

Lees Verder >

Dé Beste Plek voor Nederlandse Recensies & Giveaways

Blu-ray & DVD

On Demand

Games

Neem contact op

Klik op de knop hieronder om bij de contact-pagina te komen van deze website. Of stuur hoofdredacteur Seb direct een mail via contact@sebkijk.nl.