Franchised: een Beeld Bootcamp – Introductie

sebkijk! - New Logo

Ik zag toevallig vandaag een advertentie van Ziggo Movies & Series XL voorbijkomen. Deze advertentie kwam met de uitdaging om Game of Thrones helemaal (opnieuw) te bekijken, voor dat het laatste seizoen begint op 14 april 2019. Dit vind ik zo´n interessant principe, dat ik besloot mijn eigen versie van zo´n bootcamp te maken. Ik welkom jullie allen tot Franchised: een Beeld Bootcamp.

Over Franchised

Franchised: een Beeld Bootcamp is een onderneming van de website sebkijk.nl, die voor inspiratie heeft gekeken naar Ziggo´s Game of Thrones Binge Bootcamp. Bij Franchised wordt er niet gekeken naar een (onder)deel van een film- of serie-franchise, maar naar het geheel. Zo zullen verschillende trilogieën en grotere franchises van series en films besproken worden. Elke week zal ik een update geven over welke films en series ik heb bekeken in verband met Franchised. Er zijn drie Beeldthema´s die ik voor op korte termijn en op lange termijn wil uitvoeren. Lees hieronder er meer over!

De Franchised Beeldthema´s

Er zijn in de afgelopen jaren heel veel nieuwe delen of seizoenen bij langlopende franchises bijgekomen. Kijk maar bijvoorbeeld naar The Walking Dead of Modern Family. Het was dus niet een heel makkelijke keuze om te kiezen welke films of series ik zou gebruiken voor mijn nieuwste rubriek. Uiteindelijk nam ik opnieuw inspiratie uit Ziggo´s advertentie en besloot ik bij de dagelijkse kijk-schema te gaan voor de serie Game of Thrones. Zelf loop ik daarbij al twee seizoenen achter. Toch ben ik erg benieuwd naar wat het laatste seizoen zal brengen. Dus wil ik het natuurlijk het liefst kijken op het moment dat er nog weinig spoilers online te vinden zijn. Daarom is dus mijn plan om nu dagelijks minstens 1 aflevering van Game of Thrones te kijken. Op 31 januari 2019 had ik aflevering 1, getiteld; Winter is Coming, opnieuw bekeken. Ik begin dus bij aflevering 2 van seizoen 1, getiteld; The Kingsroad. Voor de wekelijkse kijk-schema wil ik alle films van het Marvel Cinematic Universe, ook wel bekend als the MCU, gaan bekijken. Dit ter voorbereiding van Captain Marvel, die ik hoogstwaarschijnlijk op 6 maart bij de Hero Night van Kinepolis zal bekijken. Elke week wil ik minstens twee MCU films (Re:-)kijken. Hiervoor zal ik waarschijnlijk ook recensies schrijven. Voor de maandelijkse kijk-schema wil ik alle live-action films van Star Wars kijken. Dit ter voorbereiding van Star Wars – Episode IX. Vanaf februari 2019 zal ik elke maand een live-action Star Wars film kijken; beginnend met Star Wars – Episode IV: A New Hope. Ik wil de films en series namelijk kijken op de manier dat ze gereleased zijn en niet op de manier van een chronologische tijdlijn. Kort Samengevat:

  1. Dagelijkse Kijk-Schema: Game of Thrones. Begint op 7 februari 2019 met Seizoen 1, Aflevering 2. Titel: The Kingsroad. Eindigt op 14 april 2019, met het begin van het laatste seizoen van Game of Thrones.
  2. Wekelijkse Kijk-Schema: Marvel Cinematic Universe. Begint in de week van 7 februari 2019 met de film Iron Man. Eindigt met de recensie van Avengers: Endgame.
  3. Maandelijkse Kijk-Schema: Star Wars. Begint in de maand februari van het jaar 2019. Begint met de film Star Wars – Episode IV: A New Hope. Eindigt in de maand december van het jaar 2019, met Star Wars – Episode IX.
Avengers: Infinity war - GroepsAfbeelding
Marvel Studios’ AVENGERS: INFINITY WAR. Photo: Film Frame..©Marvel Studios 2018

You may also like