Future Me beleeft zijn wereldpremière op het IFFR van 2024

Drie films van Gusto Entertainment zijn onderdeel van de officiële selectie van het International Film Festival Rotterdam van 2024. Dit internationale filmfestival staat ook bekend onder zijn afkorting IFFR. Een van deze drie films is Future Me van regisseur Vincent Boy Kars. Future Me zal zijn wereldpremière beleven op het IFFR van 2024. Future Me is het derde (en bovendien laatste) deel van Kars’ millennial filmtrilogie. De eerdere twee films zijn Independent Boy uit 2017 en Drama Girl uit 2020.

Over Future Me (2024)

De drie films uit deze trilogie maken allemaal gebruik van een vernieuwend concept dat fictie en documentaire met elkaar laat overvloeien. Kars werkte ook mee aan het scenario van de film. De regisseur schreef het scenario samen met Jeroen Scholten van Aschat en Jolein Laarman. De cast van Future Me bestaat uit (o.a.) Martijn Lakemeier, Leopold Witte, Damaris de Jong en Saskia Temmink. Cinematograaf David Spaans is verantwoordelijk voor het camerawerk van de film. Olivia Sophie van Leeuwen dient als producent van de film.

Future Me heeft een speeltijd van 97 minuten. In de film wordt Nederlands gesproken. In zijn nieuwste film maakt Kars zichzelf tot de pion van zijn eigen film. Zowel de filmmaker als acteur Martijn Lakemeier kruipen in de huid van Vincent Boy Kars. De regisseur en acteur te ontrafelen hoe Vincent de persoon is geworden die hij vandaag de dag is. Hiervoor gaan ze dialogen aan met (o.a.) Vincents moeder, zijn vader, zijn vriendin Eva en een therapeut. Future Me onderzoekt of het Vincent lukt om zichzelf te bevrijden van zijn verleden en de persoon te worden die hij wil zijn in de toekomst.

Future Me beleeft zijn wereldpremière op het IFFR van 2024
Bron: Gusto Entertainment, Filmdepot.nl, International Film Festival Rotterdam, Halal Amsterdam en IFFR 2024.

Over het IFFR van 2024

Future Me zal te zien zijn op het IFFR van 2024. Het International Film Festival Rotterdam zal dit jaar plaatsvinden van donderdag 25 januari 2024 tot en met zondag 4 februari 2024. Het filmfestival zet zich in voor grensverleggende films. Hierbij legt het IFFR de focus op films met unieke visies en openbaringen. Deze films komen uit – en zijn verbonden met – diverse internationale culturen. Het International Film Festival Rotterdam is een van de grootste publieks- en industrie gedreven filmfestivals ter wereld.

Het filmfestival bevat jaarlijks gemiddeld 275.000 bezoekers en ruim 2000 filmprofessionals uit meer dan 100 landen. Het IFFR presenteert bij zijn jaarlijkse filmfestivals uitzonderlijke speelfilms en korte films. Het jaarlijkse filmfestival bestaat verder (o.a.) uit tentoonstellingen, optredens en lezingen. Ook ondersteunt het IFFR opkomend en avontuurlijk filmtalent met behulp van verschillende initiatieven uit de industrie. Dit doen ze zowel met IFFR Pro als met het Hubert Bals Fonds.

Stefanie Kolks debuutfilm Melk is te zien op het IFFR van 2024
Bron: International Film Festival Rotterdam en IFFR 2024.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.