Gaming Pre.Kijk – Captain Toad: Treasure Tracker

1 HAC CTTT PS R PEGI HOL
Op 13 juli is het dan zover de puzzelplaftormavonturen-game, Captain Toad: Treasure Tracker, komt dan eindelijk uit. Vandaag in de eerste editie van Gaming Pre.Kijk, kijken we vooruit op deze game die te spelen zal zijn op de Nintendo Switch en Nintendo 3DS-systemen.

Overzichtstrailer Captain Toad: Treasure Tracker
Op 20 juni werd er nieuwe overzichtstrailer van Captain Toad: Treasure Tracker vrijgelaten door Nintendo Nederland. In deze trailer kunnen spelers zien dat er nieuwe levels, gebaseerd op vier van de rijken uit Super Mario Odyssey, te spelen zijn in Captain Toad: Treasure Tracker. Ook is er te zien in de overzichtstrailer dat de spelers die niet kunnen wachten om met de dappere Toad-baas op expeditie te gaan, kunnen nu gratis de demoversie van de game downloaden. Dit kan zowel op de Nintendo Switch als op de Nintendo 3DS.
1 1 4 01
Foto: Nintendo Nederland, Nintendo Europe Media, Nintendo EAD, 1-UP Studio & Nintendo Co. Ltd.
Over Captain Toad: Treasure Tracker

Captain Toad: Treasure Tracker is dan misschien een platformspel, maar dat betekent niet dat het niet volledig anders is dan andere platformspellen Zo kan Toad-baas door zijn zware rugzak niet springen. Met het gevolg dat spelers andere manieren moeten verzinnen om bij elk level voorbij de vijanden, obstakels en valstrikken te komen. Doordat je de omgeving grondig kunt verkennen door de camera in alle richtingen te bewegen, kun je Toad-baas leiden door de levels. Alle levels zijn geïnspireerd door het “miniatuur tuin”-concept – dat in Japan “hakoniwa” wordt genoemd – dat ook als inspiratie werd gebruikt voor de levelontwerpen van Super Mario Odyssey. Hoe klein de levels ook op het eerste gezicht ook mogen lijken, ze zijn rijk aan charmante details, grappige verassingen en verstopte voorwerpen.

Er zijn meer dan 70 levels te spelen, waarvan vier zijn gebaseerd op rijken die voorkomen in Super Mario Odyssey; namelijk StedenrijkWoestijnrijkWatervalrijk en Kookrijk. Door je als speler te vorderen in de game kun je deze levels vrijspelen. Toch is er ook een mogelijkheid om direct toegang te krijgen door het scannen van de amiibo-figuurtjes van Super Mario Odyssey. Hiervoor heb je Mario (bruiloftkostuum), Peach (bruiloftkostuum) en Bowser (bruiloftkostuum) nodig. Het scannen van een willekeurige amiibo levert één of twee handgie 1-Ups op, terwijl het scannen van de Toadamiibo een krachtige onkwestbaarheidspaddenstoel oplevert!

2 2 D 02
Foto: Nintendo Nederland, Nintendo Europe Media, Nintendo EAD, 1-UP Studio & Nintendo Co. Ltd.
Captain Toad: Treasure Tracker is nu beschikbaar als digitale pre-load voor de Nintendo Switch. De game is te verkrijgen via de Nintendo eShop voor de prijs van € 39,99. Als je nu al de game aanschaft en pre-load op je Nintedo Switch-systeem, dan kun je met de game direct aan de salg als hij op 13 juli om 00:00 plaatselijke tijd wordt uitgebracht. Met de digitale aanschaf verdient de speler ook gouden putnen ter waarde van 5% van het aanschafbedrag. De gouden punten kunnen door spelers in de Nintendo eShop gebruikt worden voor de aanschaf van Nintendo Switch-games en downloadbare content.
Over Nintendo

Op het gebied van interactief entertainment is Nintendo Co., Ltd., de wereldwijde pionier. Nintendo distribueert en produceert de hardware en software voor diverse spelsystemen, waaronder de Nintendo 3DS™ en de Nintendo Switch™. Er zijn meer dan 4,6 miljard videogames en meer dan 725 miljoen stuks hardware verkocht, waaronder de meer nieuwe en de oudere systemen. Ook heeft Nintendo grote iconen gecreëerd zoals Mario™, Donkey Kong™, Metroid™, Zelda™ en Pokémon™. Daarnaast is er ook nog Nintendo of Europe, wat een volwaardige dochteronderneming is, die sinds 1990 gevestigd in Duitsland, en functioneert als hoofdkantoor voor Nintendo’s activiteiten in Europa.

Sebastiaan Khouw
Volg Me Hier

Misschien is dit ook iets voor je!