Gaming Pre.Kijk – Monstrum

Screenshot 1

Eergisteren werd bekendgemaakt door SOEDESCO dat de gewaardeerde indie titel, Monstrum, binnenkort uit zal komen voor de Playstation®4 en Xbox One. Vandaag in een nieuw artikel van Gaming Pre.Kijk, kijk ik vooruit op deze opkomende re-release. 

Over Monstrum

Team Junkfish heeft Monstrum, een sinistere ”procedurally generated” survival horror game, ontwikkeld. ”Procedurally generated” staat voor het feit dat spelers in elke playthrough geconfronteerd worden met nieuwe angsten en ook nieuwe speltactieken moeten verzinnen. Het spel heeft als doel om te ontsnappen van een verlaten vrachtschip dat geteisterd wordt door een van de drie monsters, genaamd BruteFiend en Hunter. Elk van deze monsters vertoont specifiek gedrag en vereist een eigen aanpak. Monstrum geeft steeds opnieuw een unieke ervaring. Dit komt onder andere door het feit dat de omgeving bij elke playthrough verandert.

Screenshot 2
Foto: HiDrive, GamesPress, SOEDESCO & Team Junkfish

Er zijn al meer dan 100.000 exemplaren verkocht van Monstrum sinds de release van de game. Hiernaast kreeg de game ook nog 90% positieve reviews op Steam® en werd de game genomineerd voor een Scottish Game Bafta Award. Monstrum is ook nog uitgegroeid tot een wereldwijd populaire streaming-titel, met miljoenen views in totaal.

Over SOEDESCO

SOEDESCO® is een wereldwijde uitgever van zowel digitale- en fysieke games op diverse platforms. De portfolio van SOEDESCO bevat third party titels zoals Wuppo, Owlboy, Tricky Towers, Among the Sleep en N.E.R.O. SOEDESCO heeft daarnaast eigen IP’s uitgegeven zoals Adam’s Venture® en Real Farm. Volg voor meer informatie @SOEDESCO ook op Facebook, Twitter en Instagram. Of bezoek de website van SOEDESCO voor meer informatie.

Over Team Junkfish

Junkfish Limited is een game ontwikkelstudio die zich vooranmelijk richt op PC development en gevestigd is in Dundee, Schotland. Junkfish Limited is opgericht door een groep afgestudeerden van de University of Abertay Dundee. Ook hebben ze de game Monstrum, een procedureel gegenereerde horror game, uitgebracht. Junkfish heeft naast hun ervaring in PC game development ook ervaring met het ontwikkelen van mobiele-, VR- en AR platforms. Volg voor meer informatie @TeamJunkfish op social media of kijk voor meer informatie op de website van Team Junkfish.

Sebastiaan Khouw
Volg Me Hier

Misschien is dit ook iets voor je!