GAMING PRE.KIJK – Super Mario Maker 2

Super Mario Maker 2

Tijdens de Nintendo Direct-presentatie van Februari werd met een korte trailer een vervolgdeel aangekondigd op Super Mario Maker. Niet geheel onverwachts natuurlijk, de game was ondanks de flop van de Wii U een groot succes voor Nintendo en wordt nog steeds gesteund door een enorm toegewijde community, die sinds de release van de game al miljoenen (!) levels heeft geproduceerd. Met een inmiddels opgeleefd Nintendo en een nieuwe, succesvolle hybrid-console in de vorm van de Nintendo Switch snakken de fans naar een nieuw deel met nieuwe features. In deze preview behandelen we enkele nieuwe functionaliteiten die we tijdens de presentatie hebben gespot.

Bigger, Better Building

Het originele concept van Super Mario Maker was natuurlijk briljant in z’n eenvoud. Je eigen, unieke Mario levels ontwerpen met de tools uit alle voorgaande Mario sidescrollers om deze vervolgens te delen met de rest van de wereld was voor mij een (iets te late) kinderdroom die uitkwam. En hoewel dit concept in Super Mario Maker 2 waarschijnlijk weinig revolutionaire verbeteringen aan zal brengen, voorziet Nintendo ons wel van een flink aantal nieuwe bouwstenen in de blokkendoos. In de vorige game kon je al aan de slag met de tools en assets van Super Mario Bros, Super Mario World en New Super Mario Bros en in dit nieuwste deel introduceert Nintendo een nieuw thema, gebaseerd op de levels van Super Mario 3D World.

Switch SMM2 ND0213 SCRN13
Het nieuwe thema gebaseerd op Super Mario 3D World.

Ook zijn er aan de bestaande thema’s nu extra tools, items en functies toegevoegd, waaronder de mogelijkheid om hellingen aan je levels toe te voegen.

Vriend en vijand

Enkele vijanden die in het vorige deel ontbraken, zoals de gigantische kanonskogel Banzai Bill, maken in Super Mario Maker 2 hun opwachting. De grote broer van Bullet Bill kan van zowel de zijkant als de achterkant van het level gelanceerd worden, wat ongetwijfeld weer zal gaan lijden tot enkele intense, controller-door-de-tv-smijt-waardige momenten die we inmiddels gewend zijn uit de vorige game.

Switch SMM2 ND0213 SCRN16 1
Banzai Bill’s kunnen ook aan de achterkant van het level worden gelanceerd.

In de wandelgangen wordt ook gespeculeerd over nieuwe, speelbare personages. Naast Mario zijn namelijk ook Toadette en Mario’s welbekende broer Luigi te zien op de cover van de game. Nintendo heeft hier echter nog niets bekend over gemaakt, maar de verwachting is dat ze op de aankomende E3 gameconferentie in juni meer details bekend zullen maken over de game.

Hoewel Nintendo nog niet het achterste van z’n tong heeft laten zien en we dus nog niet heel veel informatie hebben over de game, kunnen we ons vanaf 28 juni ongetwijfeld weer opmaken voor talloze uren bouwplezier, wanneer de game exclusief verkrijgbaar is voor de Nintendo Switch.

Switch SMM2 ND0213 SCRN02 1

Over Nintendo

Op het gebied van interactief entertainment is Nintendo Co., Ltd., de wereldwijde pionier. Nintendo distribueert en produceert de hardware en software voor diverse spelsystemen, waaronder de Nintendo 3DS™ en de Nintendo Switch™. Er zijn meer dan 4,6 miljard videogames en meer dan 725 miljoen stuks hardware verkocht, waaronder de meer nieuwe en de oudere systemen. Ook heeft Nintendo grote iconen gecreëerd zoals Mario™, Donkey Kong™, Metroid™, Zelda™ en Pokémon™. Daarnaast is er ook nog Nintendo of Europe, wat een volwaardige dochteronderneming is, die sinds 1990 gevestigd in Duitsland, en functioneert als hoofdkantoor voor Nintendo’s activiteiten in Europa.

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Misschien is dit ook iets voor je!