Get The Hell Out (2020) – Film Recensie

Get The Hell Out is een zombie-thriller met een satirische achtergrond over de Taiwanese corrupte politiek. Deze film was op de afgelopen editie van het Leiden International Film Festival te zien.

Get The Hell Out verteld het verhaal van Hsiung en Wang. Zij proberen samen te voorkomen dat de hebzuchtige politici een chemische fabriek bouwen. Deze chemische fabriek zou een vorm van hondsdolheid kunnen verspreiden. Op een dag verandert de president in een zombie en wordt het parlement een regelrecht bloedbad, waarin Hsiung en Wang moeten vechten voor hun levens. 

Deze recensie is mede mogelijk gemaakt door het LIFF. Mijn dank aan het Leiden International Film Festival voor het recensie-exemplaar en de samenwerking. Lees hier mijn recensie van de andere film die ik recenseerde voor het Leiden Internationaal Film Festival.

Get The Hell Out … of blijf toch even?

Deze over-de-top horrorkomedie was een groot succes tijdens de Midnight Madness-competitie van het Toronto International Film Festival. Dat is best begrijpelijk, want Get The Hell Out is een hilarische verrassing vol wilde momenten. Als kijker zul je in het begin wel even moeten wennen aan de film. Get The Hell Out is ook zeker niet bedoeld voor iedereen. Als je op zoek bent naar een serieuze zombie-film bent, dan kun je sowieso beter verder kijken.

Daarnaast zal deze humor niet iedereen laten lachen. Het is heel absurd en erg druk in zijn oorsprong. Als je niet van fantasierijke of abrupte grappen houdt, dan zul je dit een énorm stomme film vinden. Deze film is voor een publiek gemaakt dat van één bepaald soort grappen houdt. Ikzelf behoor blijkbaar ook tot deze groep, want ik heb meerdere keren hardop gelachen om wat er in de film plaatsvond. Nu is dit voor mij best bijzonder. Als ik films alleen kijk, moet ik vaak niet lachen om grappen. Hooguit zul jij mij uit mijn neus horen lachen, maar verder dan dat zal het vaak niet komen.

De humor vond ik dus echt geweldig en past perfect in mijn straatje. Toch heeft het me wel wat tijd gekost om in te komen. Vooral omdat de film met een redelijk serieuze toon begint. Eigenlijk vermomt deze satire-film zich als een zombie-thriller, maar het gaat veel dieper dan dat. Zo gaat Get The Hell Out ook over thema’s als levensvreugde, levensverdriet, corruptie en klimaatbescherming. Dit wordt op zo’n komische manier ingepakt, dat je als kijker niet eens door zult hebben dat de film een duidelijk standpunt heeft over deze thema’s.

Aan de ene kant is dit goed, want dat betekent dat je als kijker echt kan genieten van de film. Je wordt dus niet volledig volgegooid met meningen en standpunten. Aan de andere kant had ik toch gehoopt op één iets meer duidelijkere boodschap in de satire.

Get The Hell Out 2020
Blijf je toch nog even rondhangen met deze grappige groep personages?

2-in-1 Film

Het voelt namelijk bij Get The Hell Out echt aan alsof je naar twee films kijkt. De ene film gaat over klimaatbescherming en het tegenhouden van het bouwen van de chemische fabriek Dit is een redelijk serieus thema. De rest van de film gaat over het overleven van een zombie uitbraak. Hierbij komen de personages nog wel af en toe terug op het oorspronkelijke onderwerp van de film.

Deze twee onderwerpen in de film zijn ook zeker met elkaar verbonden. Want zonder de bouw van de chemische fabriek, kan er ook geen zombie uitbraak plaatsvinden. Naar mijn mening is het probleem eerder dat de overgang tussen de eerste akte en de tweede akte beter had kunnen verlopen. Het duurt te lang voordat de uitbraak begint. Als de uitbraak eenmaal begint krijgt de opbouw bijna geen aandacht meer.

Het onderwerp rondom het bouwen van de chemische fabrieken wordt nooit expliciet afgerond. Dit zorgt dat je als kijker overblijft met meerdere vragen. Echter is Get The Hell Out extreem vermakelijk. Hierdoor ga je mee in de route die de film kiest te bewandelen. Het is zo random wat er allemaal gebeurt, dat deze film je constant blijft verrassen. Je zult geïntrigeerd blijven kijken naar wat het op scherm gebeurt. Simpelweg omdat de grappen zo toeslaan.

Get The Hell Out 2020 3
Hsiung en Wang gaan samen de strijd aan tegen corruptie (en zombies).

Over-de-top

Wel moet je tegen over-de-top acteerwerk kunnen. Zo speelt de cast hun personages heel overdreven. Het is bijna alsof je naar een komisch theaterstuk zit te kijken. De manier hoe ze acteren is wel even wennen, want op een eerste blik zal het acteerwerk erg bagger overkomen. Als je blijft kijken, zul je zien dat het acteerwerk de vaart van de film bijhoudt. De film heeft een rap tempo en de cast gaat daar in mee. Heb je ooit die overdreven Japanse reclames gezien op Youtube? Dat is in de basis hoe er in deze film geacteerd wordt.

Er is wel duidelijk te zien dat er meer nuance in dit acteerwerk is, maar dat komt mede door de directie die ze hebben gekregen van regisseur I.-Fan Wang. Het camerawerk en de choreografie volgt trouwens ook het snelle tempo van Get The Hell Out. Beide zijn grote redenen dat de film überhaupt zo’n rap tempo heeft. 

Get The Hell Out 2020 4
Ben jij klaar voor het over-de-top acteerwerk?

Conclusie

Get The Hell Out behoorde op het Leiden Internationaal Film Festival tot het programma genaamd: “Bonkers”. Het is erg begrijpelijk dat deze film tot dit programma behoorde, want de film is ook enorm gek. Get The Hell Out is een film die je als kijker niet te serieus moet nemen om het te kunnen waarderen. De film behandelt uiteraard wel serieuze onderwerpen, maar dit doen ze eerder op een onderliggende manier. 

Get The Hell Out is een echte komische satire-film die gebruik maakt van het horror-genre om zijn standpunten over meerdere thema’s gemaskerd te vertellen. Als je op zoek bent naar een goede tijd met een film en je bent dol op aparte humor, dan kan ik je sterk aan raden om deze film te gaan kijken.

Bekijk hier de officiële trailer van Get The Hell Out.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.