Godzilla Winactie | Gesloten

Om de update van mijn film recensie van Godzilla (2014) te vieren, organiseer ik vandaag een winactie voor de film Godzilla (2014). Op 26 mei 2021 brachten Warner Home Video en Day One MPM de film Godzilla uit op 4K UHD en Blu-ray. Met de Godzilla Winactie maakt een gelukkige winnaar kans om de 4K UHD en Blu-ray editie van de film te winnen. Deze versie bevat beide een 4K UHD en een 2D Blu-ray disc. Mijn dank aan Warner Home Video en Day One MPM voor het versturen van het winactie-exemplaar.

Over Godzilla (2014)

Godzilla is een Amerikaanse actie sciencefiction film uit 2014. Het is de eerste film uit de MonsterVerse franchise van Warner Bros. en Legendary Pictures. De film is geregisseerd door Gareth EdwardsGodzilla (2014) is een remake van de oorspronkelijke film uit 1954. Het is de tweede Godzilla film die geheel door een Amerikaanse studio is geproduceerd. De eerste film was Godzilla uit 1998. Deze tweede Amerikaanse Godzilla film staat los van de film uit 1998. Het is dus geen vervolg of prequel.

Maar hoe is deze tweede Amerikaanse Godzilla film tot stand gekomen? In 2003 had TriStar Pictures de filmrechten op de (Amerikaanse) Godzilla filmreeks laten verlopen zonder eerder geplande vervolgen te maken. In augustus 2004 kreeg Yoshimitsu Banno (regisseur van de film Godzilla vs. Hedorah) de rechten van Toho om een 3D-film te maken getiteld Godzilla 3D to the Max. Dit project kwam echter niet van de grond. In 2008 werd daarom Legendary Pictures benaderd om te helpen met het financieren van de film. In 2009 kreeg het project van Legendary Pictures groen licht. Op 29 maart 2010 kondigde ook Toho aan dat de deal met Legendary Pictures rond was.

Godzilla Winactie
Bron: Warner Home Video, Day One MPM, fanart.tv, HBO Max, Warner Bros., Legendary Entertainment, Disruption Entertainment, Dune Entertainment, RatPac-Dune Entertainment LLC, en Toho Company.

Vanaf het begin beloofde Legendary Pictures met deze nieuwe film meer trouw te blijven aan de Japanse reeks dan de vorige Amerikaanse productie. In oktober 2010 werd het eerste script voor de film geschreven door David Callaham. Hij deed hiervoor onder andere onderzoek naar de geschiedenis van Godzilla, natuurlijke rampen en dierendocumentaires. Na Callaham werkten nog vier andere schrijvers aan het script. Het script werd ook nog voorgelegd aan de US Army voor meer accuraatheid. Voor Godzilla’s brul stelde Toho de originele geluidsopnames uit hun films beschikbaar. Erik Aadahl ging hiermee aan de slag en ontwikkelde voor Godzilla een nieuwe brul.

De filmmuziek werd gecomponeerd door Alexandre DesplatGodzilla beleefde zijn wereldpremière op 8 mei 2014 in het Dolby Theatre in Los Angeles. De recensies voor Godzilla (2014) waren over het algemeen positief, maar er waren echter ook enkele recensenten die de film minder goed vonden. Onder andere Godzilla’s ontwerp en de visuele effecten werden geprezen. Maar waar gaat deze film eigenlijk over? In dit spectaculaire avontuur neemt het bekende monster Godzilla het op tegen kwaadaardige wezens die ons bestaan bedreigen.

Bekijk hier de officiële trailer van Godzilla (2014).

Voorwaarden Godzilla Winactie

Vragen en opmerkingen kunnen altijd gestuurd worden naar het volgende mailadres: sebastiaan.khouw@hotmail.com. De winnaars van elke winactie zullen via een mail op de hoogte gesteld worden dat ze hebben gewonnen. De prijs krijg je altijd gratis opgestuurd via de post of e-mail. Fysieke prijzen krijg je altijd gratis opgestuurd via de post, maar digitale prijzen zul je eerder opgestuurd krijgen via de e-mail. Bij uitzondering moeten je gegevens hiervoor gedeeld worden met de sponsor van de winactie. Dit zodat de prijs rechtstreeks naar je opgestuurd kan worden.

Bij elke winactie kan er per persoon eenmaal worden deelgenomen. Het gebruik van verschillende e-mails door eenzelfde persoon, kan leiden tot een mislukte deelname aan de winactie. Bij fysieke media winacties kunnen inwoners uit de Benelux meedoen, maar bij winacties van bioscoopkaarten en kijkcodes kunnen alleen inwoners uit Nederland meedoen.

Godzilla Winactie
Bron: Warner Home Video, Day One MPM, fanart.tv, HBO Max, Warner Bros., Legendary Entertainment, Disruption Entertainment, Dune Entertainment, RatPac-Dune Entertainment LLC, en Toho Company.

Om deel te nemen aan deze prijsvraag moet je bepaalde gegevens achterlaten. Zo moet je onder andere je volledige naam en een e-mailadres achterlaten. De gegevens zullen alleen gebruikt worden om de prijs naar je toe te sturen. Na afloop worden deze gegevens weer verwijderd. De correcte adresgegevens moeten ingevuld worden, want anders kan de prijs ook niet verstuurd worden.

Je hoeft niet 18 jaar of ouder te zijn om mee te doen, maar onder de 16 jaar moet je toestemming van je ouders hebben om mee te doen. Win je de prijs en ben je jonger dan 16 jaar, dan kun je ook je mailadres van je ouders doorsturen, zodat we eventueel met hen contact kunnen opnemen over het verzenden van de prijs.

Godzilla Winactie
Bron: Warner Home Video, Day One MPM, fanart.tv, HBO Max, Warner Bros., Legendary Entertainment, Disruption Entertainment, Dune Entertainment, RatPac-Dune Entertainment LLC, en Toho Company.

Zo doe je mee aan de Godzilla Winactie

Je kunt je aanmelden voor de Godzilla Winactie tot en met 4 december 2022. Ik zal nadat de winactie is afgelopen zo snel mogelijk contact opnemen met de winnaar. Je kunt je aanmelden voor deze winactie door het formulier hieronder in te vullen. Wil je extra kans maken? Volg me dan op mijn Facebook, Instagram, Youtube, TikTok of Twitter.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.