Guido Coppis’ debuutfilm Bijt is te zien op het IFFR van 2024

Gusto Entertainment heeft drie films die onderdeel zijn van de officiële selectie van het International Film Festival Rotterdam van 2024. Een van deze drie films is Bijt. Op het IFFR van 2024 beleeft Bijt zijn wereldpremière. Bijt is de debuutspeelfilm van filmmaker Guido Coppis. De afgelopen jaren maakte deze filmmaker veertien korte films, die regelmatig in de prijzen vielen. Toch stond het maken van deze korte films altijd in het teken van dat ene grotere doel: zijn eerste speelfilm maken.

Over Bijt (2024)

Op zijn 25ste is dit Coppis gelukt met de opkomende release van Bijt. De regisseur schreef ook het scenario van de film. De cast van Bijt bestaat uit (o.a.) Reinout Scholten van Aschat en Frieda Barnhard. Deze laatst genoemde actrice kun je op het IFFR van 2024 ook zien in de speelfilm Melk. Cinematograaf Aziz Al-Dilami NSC levert het camerawerk voor de film, terwijl de film geproduceerd is door het productiebedrijf The Rogues. De film heeft een speeltijd van 103 minuten. De gesproken taal in Bijt is Nederlands.

Bijt is een Nederlandse donkere film die diverse genres als drama, thriller en horror met een vleugje komedie weet te mixen. De film is grotendeels opgenomen in Limburg. Het verhaal gaat over Mark, een jongeman wiens leven compleet mislukt lijkt te zijn. Hij is sociaal onhandig, zijn zelfhaat nadert het kookpunt en hij zit vol onderdrukte (seksuele) gevoelens. Iedereen en alles lijkt erop uit te zijn hem de afgrond in te duwen. Wanneer hij, aan het sterfbed van zijn opa, Lisa ontmoet, verandert zijn leven volledig. Lisa blijkt bijna net zo destructief te zijn als hij. Zal de liefde hem troost bieden?

Guido Coppis’ debuutfilm Bijt is te zien op het IFFR van 2024
Bron: International Film Festival Rotterdam, IFFR 2024, Filmdepot.nl, The Rogues en Gusto Entertainment.

Over het IFFR van 2024

Bijt zal te zien zijn op het IFFR van 2024. Het International Film Festival Rotterdam zal dit jaar plaatsvinden van donderdag 25 januari 2024 tot en met zondag 4 februari 2024. Het filmfestival zet zich in voor grensverleggende films. Hierbij legt het IFFR de focus op films met unieke visies en openbaringen. Deze films komen uit – en zijn verbonden met – diverse internationale culturen. Het International Film Festival Rotterdam is een van de grootste publieks- en industrie gedreven filmfestivals ter wereld.

Het filmfestival bevat jaarlijks gemiddeld 275.000 bezoekers en ruim 2000 filmprofessionals uit meer dan 100 landen. Het IFFR presenteert bij zijn jaarlijkse filmfestivals uitzonderlijke speelfilms en korte films. Het jaarlijkse filmfestival bestaat verder (o.a.) uit tentoonstellingen, optredens en lezingen. Ook ondersteunt het IFFR opkomend en avontuurlijk filmtalent met behulp van verschillende initiatieven uit de industrie. Dit doen ze zowel met IFFR Pro als met het Hubert Bals Fonds.

Stefanie Kolks debuutfilm Melk is te zien op het IFFR van 2024
Bron: International Film Festival Rotterdam en IFFR 2024.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.