Harry Potter-serie showrunner en producenten zijn bekendgemaakt

Recent hebben HBO en Warner Bros. Television bekendgemaakt dat Francesca Gardiner is benoemd tot de showrunner en uitvoerend producent van de aankomende Harry Potter-serie. Een showrunner is de toonaangevende producent van een televisieserie. Gardiner zal ook het scenario van de Harry Potter-serie schrijven. Ze werkte eerder al aan de HBO-series Succession en His Dark Materials. Mark Mylod is ook benoemd tot uitvoerend producent van de Harry Potter-serie. Daarnaast zal Mylod meerdere afleveringen van de serie regisseren.

Mylod kun je kennen voor zijn werk aan de HBO-series Succession, Game of Thrones en The Last of Us. De nieuwe HBO Original-serie, die momenteel in ontwikkeling is, zal te streamen zijn op HBO Max. De Harry Potter-serie zal een trouwe bewerking zijn van de geliefde en gelijknamige boekenreeks van auteur J.K. Rowling. De auteur zal ook als uitvoerend producent meewerken aan de serie.

De serie zal een nieuwe cast bevatten om een nieuwe generatie fans te betoveren met de magische details en personages waar de fans al meer dan vijfentwintig jaar van houden. De serie zal geproduceerd worden door HBO in samenwerking met Brontë Film and TV en Warner Bros. Television. De serie wordt ook uitvoerend geproduceerd door Neil Blair en Ruth Kenley-Letts van Brontë Film and TV. Daarnaast behoort David Heyman van Heyday Films ook tot de uitvoerend producenten van de Harry Potter-serie.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.